PDA

Zobacz pełną wersję : Kariery zawodowe w TS2

JuBy
08.10.2004, 21:19
Jaka kariera jest najbardziej oplacalna??? wpiszcie gdzie pracujecie (najwyzszy szczebel kariery) i ile wam placa :D

angy_tm
09.10.2004, 11:47
W karierze naukowca na najwyzszym szczeblu daja 2 333

cornelia
09.10.2004, 12:01
hm mi sie wydaje ze kariera nie powinna być wybierana według zabobków.Dlaczego?Ponieważ wiadomo że zanim podejmiesz jaką kolwiek kariere patrzysz najpierw na "pragnienia" sima a potem na zaninteresowania.Jeśli mój sim interesuje sie polityką to wiadomo jaką wybierma prace:) itp.Liczy sie to czy praca będzie udręką czy radochą dla sima:) a nei zarobek.

Angeo
09.10.2004, 12:33
hm mi sie wydaje ze kariera nie powinna być wybierana według zabobków.Dlaczego?Ponieważ wiadomo że zanim podejmiesz jaką kolwiek kariere patrzysz najpierw na "pragnienia" sima a potem na zaninteresowania.Jeśli mój sim interesuje sie polityką to wiadomo jaką wybierma prace:) itp.Liczy sie to czy praca będzie udręką czy radochą dla sima:) a nei zarobek.
I tu masz wielką racje :) Ale no można zmienić zainteresowania czytając gazete ;)

rainne
09.10.2004, 12:35
I tu masz wielką racje :) Ale no można zmienić zainteresowania czytając gazete ;)
jedyną karierę, którą przyszłam w całości, była kariera w biznesie i tam płacili na najwyższym szczeblu 2400, albo 2400 z kawałkiem.
W innych nie wiem :)

Fraise
09.10.2004, 18:29
Ja jedyną jaką przeszłam karierę była wojskowa już nie pamiętam ile zarabiałam na ostatnim szczeblu :(

Kvatch
10.10.2004, 12:26
W piłce nożnej jest chyba najwyższa płaca. Az 3222

Randol
10.10.2004, 14:55
W piłce nożnej jest chyba najwyższa płaca. Az 3222

Ja stworzyłęm dzielnice gdzie są simy tylko o najwyższym stopniu kariery i mam juz takich rodzinek 8

naughty
10.10.2004, 14:59
Ja stworzyłęm dzielnice gdzie są simy tylko o najwyższym stopniu kariery i mam juz takich rodzinek 8
a w ktorej karierze przylatuje po ciebie helikopter ?? wiecie ?

simOmaniak
10.10.2004, 15:52
Pewnie w karierze aktora, piosenkarza, artysty :O chyba ... :)

Akselandra
10.10.2004, 18:09
helikopter przylatuje w medycynie chyba... na wyższym szczeblu, bo na początku karetka przyjeżdża

nika1990
10.10.2004, 19:05
fajnie mieć tak helikopter...hehe:D tylko nie wiem jednej rzeczy...jak się robi tych służących...bo na screenach byli,a nie bardzo wiem jak ich zrobić w the sims2 i co z ochroniarzem??

rainne
10.10.2004, 19:06
Pewnie w karierze aktora, piosenkarza, artysty :O chyba ... :)
wcale nie, bo w biznesie. Wiem, bo grałam i przeszłam całość :P

Pinia
10.10.2004, 20:18
moglibyście wszystkie kariery wymienić?

rainne
11.10.2004, 12:53
moglibyście wszystkie kariery wymienić?
obibok, polityka, biznes, medycyna, armia, przestępca, stróż prawa, nauka, kucharz, sportowiec...
pominęłam coś? :)

tybetix
12.10.2004, 12:29
Moja żonka jest rekinem biznesu zarabia około 2 500 i przylatuje po nia helikopter, a ja jestem legendą sporu i zarabiam 3 000 :)
spasiba

XenoN
12.10.2004, 13:13
fajnie mieć tak helikopter...hehe:D tylko nie wiem jednej rzeczy...jak się robi tych służących...bo na screenach byli,a nie bardzo wiem jak ich zrobić w the sims2 i co z ochroniarzem??
ochroniaża nie ma.. :) to być pic :P
a służące.. hmm.. pokojówka? telefon -> usługi -> Pokojówka :D

vana
12.10.2004, 13:21
Ja lubię karierę obiboka. Na ramym szczycie zarabia się 1400 a pracuje tylko 3dni w tygodniu (piątek, sobota, niedziela), od 22:00 do 2:00. Mój sim, gdy doszedł na szczyt tej kariery miał pewną sytuację w pracy. Jego zadaniem było rozruszanie sztywnej imprezy śpiewaniem albo przebiegnięciem nago po pokoju. Wybrałam śpiew i sim stracił pracę :D

Randol
12.10.2004, 17:13
Ja nie lubie helikopterów po strasznie hałasują wole limuzyne :D

Zong
12.10.2004, 17:25
Mam pytania...(3): Można kierować simsmi w pracy? Jeśli tak, to czy kieruje sie tymi simami co sa w domu i tymi co w pracy..? Jak jest z tymi zadaniami?

Z góry dziekuję ( :ty: )

Windrider
12.10.2004, 17:42
Nie steruje się :( Po powrocie z pracy pojawiają się komunikaty z opisem sytuacji i możliwocią wyboru co trzeba zrobić.

Zong
12.10.2004, 17:51
WIELKIE DZIEKI! A czy:
1. te komunikaty pojawiają sie często?
2. zależy od nich praca?
3. Czy za prawidłowy wybór dostaje się coś?

vana
12.10.2004, 18:06
A czy:
1. te komunikaty pojawiają sie często?
2. zależy od nich praca?
3. Czy za prawidłowy wybór dostaje się coś?

Komunikaty pojawiają się,gdy twój sim jest w pracy, nie tylko jak już z niej wraca. To, co wybierzesz jest bardzo ważne. Jak źle trafisz to możesz wylecieć, mogą zabrać ci pensję z kilku dni,możesz stracić punkt umiejętności,spaść na niższy poziom kariery... Jak wybierzesz prawidłowo to możesz dostać awans, jakąś premię.

Zong
13.10.2004, 16:35
:) Dziękluję wam bardzo. :) Dzieki za poświecenie czasu :)

JuBy
14.10.2004, 12:21
Dzięki za wszystkie odp. do tematu :D

Aithieel
16.10.2004, 18:06
Gastronomia, najwyzszy szczebel - 2100 z kawalkiem :)

Lipa_5
16.10.2004, 18:10
Gastronomia, najwyzszy szczebel - 2100 z kawalkiem :)

az tyle dostaje sie za gastronomie??!! :O no,no... ciekawe ile lekarz... :)

gurak
19.10.2004, 08:14

jeszcze wojsko

JuBy
19.10.2004, 10:04
jeszcze wojsko
1. Wojsko
2. Biznesman

mario984
19.10.2004, 12:36
najlepiej chyba zarabia się w sporcie a helikopter przylatuje w wojsku, polityce i biznesie

PavloGTA
24.10.2004, 12:30
ja mam sima w wojsku jest astronauta i zarabia 1074 czyli mało bo to przedostatni szczebel
ale za to miałem do rozwiazania problemi przy dobrej odpowiedzi dostaje sie 50 000

Osioł
24.10.2004, 16:44
Biznes-"Rekin Biznesu" 2,100 dziennie.
Naukowiec-"Szalony naukowiec" 2,333 dziennie.
Sport-"Legenda sportu" 3,022 dziennie
Złodziej-"Mistrz złodzieji" (czy jakoś tak) 1,950 dziennie

Tylko narazie takie prace poznałem jakie na końcu są zarobki.

Calintz
24.10.2004, 21:49
ja nie mam simsó2 ale wiem że jako policjant czy jakoś tam (chyba nie jestem pewny) na końcu jest się superbohaterem i zarabia się ponad 1500 bo mój kumpel nim jest:)

eeem
29.10.2004, 18:59
a ja mam pytanie:
w simsach zwyklych byl bodajze taki zawod kelner czy cos w tym stylu ze mozna bylo zostac aktorem itd. Dlaczego nie ma tego zawodu w TS2 :\
czy jest jakas mozliwosc sciagania nowych zawodow?

rainne
29.10.2004, 19:02
a ja mam pytanie:
w simsach zwyklych byl bodajze taki zawod kelner czy cos w tym stylu ze mozna bylo zostac aktorem itd. Dlaczego nie ma tego zawodu w TS2 :\
czy jest jakas mozliwosc sciagania nowych zawodow?
a czy była możliwość ściągania zawodów do ts1?
tutaj też jej nie ma. Dlaczego? bo Maxis chce zrobić jakieś dodatki.

Kash
29.10.2004, 19:27
mam pytanie. Moglibyście podac jakie moga pojawić sie problemy do rozwiązania i w jakiej karierze? Nie musi być odpowiedzi! Same pytanka! Po co mi to? Miałam te karty chyba tylko 3 razy i chciałbym sie dowiedzieć co może być!

rainne
29.10.2004, 19:35
mam pytanie. Moglibyście podac jakie moga pojawić sie problemy do rozwiązania i w jakiej karierze? Nie musi być odpowiedzi! Same pytanka! Po co mi to? Miałam te karty chyba tylko 3 razy i chciałbym sie dowiedzieć co może być!
podobno odpowiedzi się zmieniają, także nie zawsze zaznaczenie jednej, da ten sam efekt za drugim razem.
Karty... heh... w przypadku złodzieja pojawiła się karta, że ucieka sim przed policją i ma do wyboru jechać autostradą, albo bocznymi uliczkami. Dwa razy autostrada była poprawna.
U naukowca, pojawila się karta o tym, że odkrył jaskinię z jakimiś malowidłami i był wybór wejść do niej samemu, albo powiadomić kogoś z uczelni. Pierwsza opcja była błędna. W przypadku karty, w której simpansica może wypełnić ankiety jakieś tam, lepsza była odpowiedź, żeby pozwolić jej wypełnić niż powiedzieć "co myśli".
U sportowca, karta iż ktoś tam zgubił ochroniacz na kolana i sim może go oddać, albo schować. Dwa razy schować, bylo poprawne. Inna karta w tej karierze, że drużyna się pochorowała i mogą albo pić ziółka albo oddać się w ręce masażysty, czy jakoś tak. Nie pamiętam odpowiedzi. Jeszcze innym razem, jako trener, musiano zrobić cięcia w budżecie albo przez ograniczenie wydatków, albo przez zwolnienie zawodników. Dobra była odpowiedź pierwsza.
U kucharza mogła mi simka napisać książkę kucharską o potrawach wegetariańskich albo azjatyckich. Azjatyckie okazały się ok.
Więcej nie pamiętam :)

edit:
aha, w medycynie, mogła pielęgniarka jechać do wypadku po chodniku albo pobiec. Lepiej było biegnąć :)
w biznesie, podsłuchała mi simka rozmowę o chyba sprzedaniu restauracji i było pytanie, czy ma powiedzieć o tym szefowej, czy nie. Lepiej było powiedzieć.

pollypolly
29.10.2004, 19:57
Jaka kariera jest najbardziej oplacalna??? wpiszcie gdzie pracujecie (najwyzszy szczebel kariery) i ile wam placa :D
JA mam bardzo ważne pytanie, jest jakas stronka na ktorej wypisane sa wszystkie awanse w poszczególnych drogach zawodowych-tak jak w ts1?????Chcialabym wiedziec co czeka mojego sima!

Rilla
30.10.2004, 09:44
Moim zdaniem w ts2 jest zbyt mało karier. Nie mam zbyt dużego wyboru więc prawie wszyscy moi simowie mają tą samą kariere :/ Kurcze... niech Maxis pomyśli o tym w dodatku !

Zauważyłam w medycynie jeszcze jedną kartkę. Że do szpitala przyszedł jakiś gościu z lamą i kim się zajme :] I w kucharzu, że panuje jakaś banda dzieciaków i nie dają kasy i czy mam zrealizować ich zamówienie czy nie. Wybrałam, że nie i mnie z pracy zwolnili :]

Kash
30.10.2004, 13:33
Dzięki... ale zauważyliście, że często to co wydaje nam się poprawne jest błędne? Dzisiaj miałam coś takiego: Marysia dowiedziała się o czymś tam i ma do wyboru: zjeśc obiad lub kupić Mrówki zabawki. Wybrałam Mrówki i straciłam 1 punkt charyzmy, bo dziecko połknęło jakąś część. Ma ktoś jeszcze co innego?

rainne
30.10.2004, 13:53
Dzięki... ale zauważyliście, że często to co wydaje nam się poprawne jest błędne? Dzisiaj miałam coś takiego: Marysia dowiedziała się o czymś tam i ma do wyboru: zjeśc obiad lub kupić Mrówki zabawki. Wybrałam Mrówki i straciłam 1 punkt charyzmy, bo dziecko połknęło jakąś część. Ma ktoś jeszcze co innego?
aaa, to też pamiętam :) wybrałam obiad i bylo ok :) ale, jak pisałam, chyba poprawne odpowiedzi są generowane losowo.

Z-I-E-L-A-K
30.10.2004, 15:42
obibok, polityka, biznes, medycyna, armia, przestępca, stróż prawa, nauka, kucharz, sportowiec...
pominęłam coś? :)

Jest jeszcze jedna kariera (uwielbiam ją!!!)a mianowicie jest to....... MALARZ.
kupujesz sprzet do malowania i siedzisz w domu caly czas i duzo kasy jak sie postarasz

P.S. To jest wlasnie praca gdzie nie musisz nigdzie jezdzic!!!

rainne
30.10.2004, 15:48
Jest jeszcze jedna kariera (uwielbiam ją!!!)a mianowicie jest to....... MALARZ.
kupujesz sprzet do malowania i siedzisz w domu caly czas i duzo kasy jak sie postarasz

P.S. To jest wlasnie praca gdzie nie musisz nigdzie jezdzic!!!
to skoro tak mówimy, to jeszcze jest pisarz ;) ale drożej wychodzi, bo komputer kosztuje więcej niż sztalugi ;)

Adi
30.10.2004, 16:09
to skoro tak mówimy, to jeszcze jest pisarz ;) ale drożej wychodzi, bo komputer kosztuje więcej niż sztalugi ;)

A ile czasu trzeba pisać pwoieść?

rainne
30.10.2004, 16:18
A ile czasu trzeba pisać pwoieść?
dłuuugo... U mnie to zajęło trzy dni. Oczywiście simka nie siedziała cały czas przy kompie, ale robiła to co zwykle i w wolnym czasie ją pisała (rozwijając przy okazji kreatywność). Zdecydowana strata czasu.

Adi
30.10.2004, 16:27
dłuuugo... U mnie to zajęło trzy dni. Oczywiście simka nie siedziała cały czas przy kompie, ale robiła to co zwykle i w wolnym czasie ją pisała (rozwijając przy okazji kreatywność). Zdecydowana strata czasu.
A za ile spzedała i ile miała punktów kreatywosci?

Justykala
30.10.2004, 16:53
Moja simka jest złdoziejem. I jak wracała do domu to stał radjowuz. A ja przy skrzynce miałam taki mały pokojk i kazałam jej tam siedzieć. Police pojechało a ja wruciłam do domu. :)))))

rainne
30.10.2004, 19:49
A za ile spzedała i ile miała punktów kreatywosci?
nie pragnęła tego, po prostu musiałam rozwinąć kreatywność, a tak przynajmniej miała zapewniony konfort. Sprzedała za jakieś 2500, ale poziom kreatywności był na 8 rozwinięty albo na 9.

Kamirurosu
30.10.2004, 20:23
tez sadze ze odpowiedzi sa losowo ustalone przez system bo niektore poprawne odp. w ogole sa bezsensowne :\ ale samo to ze jest teraz cos takieggo w TS2 jest super bo przynajmniej cos sie dzieje i nie ma takiej monotonii jak w pierwszych simsach

Andwath
31.10.2004, 06:08
Ja tam na 3 decyzje odpowiedziałem na dwie błędne i w sumie straciłem dwa punkty charyzmy, i punkt logiki :(.

kubasm
05.12.2004, 12:52
wiecie moze jaki awans w medycynie jest po specjalisice?

Toxic
05.12.2004, 15:29
helikopter jes tw polityce też na najwyrzszym szczeblu kariery polityka zarabia sie 1320 a na najwyższym medycyny 1400 z kawałkiem ale w tych karireach są ogromne premie w medycynie dostałem premie 80 000 a w polityce 50 000 :D byłem też superbohaterem ale ta praca mi się nei podoba

rainne
05.12.2004, 17:36
helikopter jes tw polityce też na najwyrzszym szczeblu kariery polityka zarabia sie 1320 a na najwyższym medycyny 1400 z kawałkiem ale w tych karireach są ogromne premie w medycynie dostałem premie 80 000 a w polityce 50 000 :D byłem też superbohaterem ale ta praca mi się nei podoba
i po co...
tutaj macie listę wszystkich karier z poszczególnymi szczeblami i wymaganiami:
http://snootysims.com/careers.php - dla dorosłych
http://snootysims.com/teencareers.php - dla dorosłych i emerytów

Toxic
05.12.2004, 18:34
z trudnych decyzji to ja miałem pielegniarke i chodnik jeszcze że przyszedł facet do szpitala i chciał wejsc bez koleiki ja mu kazaem czekać a on był bardzo wpływowy i zwolnili mnie ale przyjeli w innym szpitalu na wyższym stanowisku, miałem jeszcze że starzysta chial pogadać z ordynatorem(czyli mną) ja sie nie zgodziłem i dostałem za to 80 000, u polityka miałem o wybudowaniu portu i sie nie zgodzilem dostałem za to 50 000 jeszcze miałem czy zniszczyć park miejski ja dałme że nie i dostałem 9000 z hakiem ,u policjanta miałem czy iśc po pączki czy nie ja poszłem i straciłem jakieś punkty miałem czy gonić bandytów dachem czy głownym wjściem dałem głownym wejściem i straciłem punkty kondycji, jak byłem już wyżej w policji to maiłem czy okrzyczeć moich policjantów głośno czy bardzo głośnodałem bardzo głośno i było dobrze ,u kryminalisty miałem z autostradom ,w gastronomi czy pomuc w kuchni czy myć naczynia dałem myć naczynie i dobrze było miałem też z jakimś chłopakiem co nei płacił za jedzenie i dałem dac nauczke i mnie wywalili

-tamatha-
05.12.2004, 20:00
Ja też miałam tą kartę w biznesie czy kupić ciężrówki czy zbudować port. Używam eliksiru życia więc to pytanie pojawiło się cztery razy (mam dwóch simów na najwyższym szceblu, więc podaje ilość razem) zawsze zapisuje grę przed wyjściem do pracy.
Za pierwszym razem napisałam ,,zbuduj port" i mnie cofnęli o kilka stanowisk wyszłam, ale już nie miałam drugi raz tego pytania. Potem drugi sim nacisnęłam ,,kup ciężarówki"... i mnie cofnęli (drugi raz się nie pojawiło)
I trzeci raz temu drugiemu simowi wybrałam ,,kup ciężarówki" :wacko: i mnie cofnęli wyszłam z gry weszłam i znowu pokazała się ta karta i nacisnęłam ,,Zbuduj port" :wacko: :wacko: ... jest nareszcie dostałam 50 000 simoleanów....długa droga do celu :\

Toxic
07.12.2004, 08:31
a ja zawsze nie zgadzam sie na budowe portu i dostaje kase :D

Adusia
15.02.2008, 18:11
Helikopter chyba jak sie jest Armią :)

madzaaa
05.04.2008, 21:48
Nawieksza pensja jest chyba w karierze Biznes. Płaca jakos ponad 5000. mam pytanie... czy w the sims 2 dostepna jest praca artysty? bo widze, ze nagroda na to stanowisko jest a nigdy mi sie nie zradzyła byc w takiej pracy

Neillé
06.04.2008, 19:31
Skoro jest nagroda to i praca powinna być.
Bez powodu przecież tej nagrody by nie było.
Aha, praca artysty dochodzi chyba w jakimś dodatku...

PS. To temat z 2004r :ohmy:

Mamełe
06.04.2008, 20:34
Kariera artysty dochodzi w dodatku Na Studiach. Żeby ją odblokować sim musi skończyc studia

Kacpero221
01.05.2008, 12:17
A nie polityczna? Bo przecież w Polsce najwięcej zarabiają politycy...

nelciagroch
02.05.2008, 19:08
ja mysle ze menadzer gwiazdy;[

lithium
02.05.2008, 19:41
najwięcej zarabia biolog przy dodatku na studiach.

Simka18
21.06.2010, 08:43
Ja wybieram najczęściej naukowca ;)