PDA

Zobacz pełną wersję : Mroczny Kosiarz

talvi
26.10.2004, 18:36
Mam do Was pytanko, a mianowicie:

Czy ktoś zapryjaźnił się lub robił bara bara z Mrocznym Kosiarzem (śmiercią) ???
Czy jest to wogóle możliwe ??? :O

We wspomnieniach Oliwki Widmo z Dziwnowa jest babra bara z Nim, a
zaraz po tym narodziny synka Nerwusa i odebranie go przez opiekę społeczną. ;)

:?: Co o tym sądzicie :?:

naughty
26.10.2004, 18:38
zartujesz ? ide to zobaczyc to by bylo takie sexsy miec bobaska z mrocznym kosoarzem :D

rainne
26.10.2004, 18:39

Czy ktoś zapryjaźnił się lub robił bara bara z Mrocznym Kosiarzem (śmiercią) ???

jest to dziwne straszliwie, ponieważ jak do mojego sima przyszedł Mroczny Kosiarz (co prawda on ginął z głodu, a nie starości ;) ), to jedyną interakcją jaką można było wykonać z Kosiarzem, to proszenie o ratowanie sima życia (a nie jak w przypadku innych postaci występujących w grze, z którymi można porozmawiać).

Binek
26.10.2004, 18:39
Mroczny kosiarz bara bara dziecko?
UUUU to musi być ciekawe:)
TYlko czy to prawda!

Shèène
26.10.2004, 19:08
Może pojawia się w kontaktach i można do niego zadzwonić?:O

-tamatha-
26.10.2004, 19:23
Ja raz prosiłam go o życie ukochanej osoby, ale jakoś nie zauważyłam go na spisie simów, do których można zadzwonić ;) ale może się pomyliłam jak będę grała to sprawdzę.

naughty
26.10.2004, 19:46
tak to jest prawda tylko jak ona tozrobila ja chcer bara bara z kosiarzem !!

rainne
26.10.2004, 19:49
tak to jest prawda tylko jak ona tozrobila ja chcer bara bara z kosiarzem !!
problem w tym, że ją "zrobili" twórcy gry... a oni chyba nie znali żadnych rzeczy niemożliwych.

talvi
26.10.2004, 19:55
Zajmę się znajomością z Mrocznym Kosiarzem najwcześniej jutro,
nie mam teraz zbyt dużo czasu... ;(

Jestem dobrej myśli- coś się wykombinuje B)

patiiiii20
26.10.2004, 19:56
Tak jak mówiła Joanka. To prawda że taka jedna Oliwka Widmo z Dziwnowa miała we spomnianiach "Mroczny Kosiarz i ja małe bara-bara...". To widocznie można...
Pozdrawiam...

rainne
26.10.2004, 19:59
Taka jedna Oliwka Widmo z Dziwnowa miała we spomnianiach "Mroczny Kosiarz i ja małe bara-bara...". To widocznie można...
Pozdrawiam...
hm... może czytaj wszystkie posty (w tym wypadku pierwszy), od początku do końca.
Ale wątpię czy da się zaprzyjaźnić i coś więcej z tym Kosiarzem...

Keisy
26.10.2004, 20:00

Chyba, że nie ma telefonu ;)

Podzielam zdanie inny, raczej nie ma takiej opcji. Ale dla autorów nie ma nic niemożliwego :)

Osioł
26.10.2004, 20:09
Wiedzie to może być jakiś bug gry. Może te bara-bara miała mieć z kimś innym ale ci co robili gre pomylili się i kosiarza falneli. Jak ja sam obejrzałem jej wspomnienia to ten kosiarz ledwo co mieści się na tej focie.

Lipa_5
26.10.2004, 20:37
wiecie co, mi sie tam wydaje,ze raczej nie mozna miec bara-bara z Kosiarzem:) moze i by bylo to zabawne, no ale z lekka glupie :P :D

Jav
26.10.2004, 20:40
To była tylko zwykła "zabawa" twórców. Większość wspomnień simów są wręcz absurdalne (brak "rozpocząty dobry/zły etap życia bla bla"). Przykładem są więzy rodzinne tego kosmity, Technika, albo Zapylacza, nie pamiętam. Przecież nie da się zrobić kosmitów w rodzinie kosmita/kosmitka przez wiele pokoleń*.
I także nie da się robić bara-bara z kosiarzem.

*Wiem, wiem... jakby ktoś się postarał to mogłby, ale nie obeszło by się wtedy bez interakcji kosmita/sim.

ashley_olsen
26.10.2004, 20:46
super! najpier on ci zabiera bliską osobę a potem ty z nim romansujesz. musze się z nim zapoznać :P

koslawy
26.10.2004, 20:47
a ja ostatnio facetem flirtowalem ze strazakiem ale to szczegol... :lol:

Swimfan
26.10.2004, 21:49
a ja flirtowalam z opieka spoleczna :P tylko ze zamiast imienia i nazwiska mialam na telefonie opieka spoleczna

Alosik
27.10.2004, 06:02
heh to normalne :D szkoda że nie można flirtować kiedy są w pracy ( tylko rozmawiaj ) :D

Gać
27.10.2004, 06:57

no cóz.........bara-bara ze śmiercią to coś! Ciekawe jak to sie dzieje! Musze zobaczyc......ciekawe jak go zacigne i czy wogole to mozliwe!;)

Nindë
27.10.2004, 08:14
no cóz.........bara-bara ze śmiercią to coś! Ciekawe jak to sie dzieje! Musze zobaczyc......ciekawe jak go zacigne i czy wogole to mozliwe!;)

No właśnie...Te bara-bara z tym mrocznym kosiarzem...Oj ale Oliwka Widmo maila przeżycia!!

No nareszcie sie zalogowałam!!!...Kurcze jestem ułom.... :D

Guralka
27.10.2004, 09:09
Już tu od tygodnia próbuję się tutaj tego dowiedzieć. Ktoś mi powiedział (w temacie Śmierć), że skoro Kosiarz może oglądać telewizję, to może akurat mu się zachciało :D .

Erin91
27.10.2004, 11:57
Hehe.. Ja też chcę bara bara z kosiarzem:D Tylko jak on by wygladał? Przecueż nie założyłby chyba bielizny, pidżamy, ani tym bardziej nie rozebrałby się:O

naughty
27.10.2004, 15:12
rozebrac by sie mugl bo czemu nei on jest z kosci nic ''tam nie ma'' uczono mnei tego na biologi :] ;) albo robil by ''to'' w tej sexsy czarnej ''sukni'' :D <lol>

*apple*
27.10.2004, 15:41
Według mnie to akurat ta widmo odprężała się w łóżku a kosiarz zabijał jakiegoś starucha i jemu się zachciało bara bara i poszedł do łózka się odprężyć a potem bara bara i już ! WIęc może trzeba liczyć na fart i jak on zabiera ci kogoś to odprężać się na dwuosobowym łóżku???????????????????????????????????????/ muszę spróbować!!!!!!!!!

Ayla
27.10.2004, 21:19
A nie sądzicie, że bara-bara z kosiarzem mogłoby być trochę... yyy... tego... :O technicznie niemożliwe :O
No bo niby czym :shock: Tym samym co mają ( a raczej nie mają!) inne simy ;)

Moonia
27.10.2004, 21:34
Już tu od tygodnia próbuję się tutaj tego dowiedzieć. Ktoś mi powiedział (w temacie Śmierć), że skoro Kosiarz może oglądać telewizję, to może akurat mu się zachciało.

Według mnie to akurat ta widmo odprężała się w łóżku a kosiarz zabijał jakiegoś starucha i jemu się zachciało bara bara i poszedł do łózka się odprężyć a potem bara bara i już ! WIęc może trzeba liczyć na fart i jak on zabiera ci kogoś to odprężać się na dwuosobowym łóżku???????????????????????????????????????/ muszę spróbować!!!!!!!!!

Słuchajcie, to może mieć jakiś sens. Podobno gdy umiera emeryt, to śmierć chodzi sobie po domku i robi co chce (ja akurat jeszcze ię nie spotkałam z takim przypadkiem, ale tak piszą inni). Ogląda TV, korzysta z toalety... więc czemu nie miałaby zrobić bara-bara? Poza tym o ile się nie mylę Oliwka miała trzech mężów, każdy zmarł, a do tego ta cała zgraja duchów z cmentarza, więc szans na bara-bara z Mrocznym Kosiarzem miała mnóstwo.

Keisy
28.10.2004, 11:12
A nie sądzicie, że bara-bara z kosiarzem mogłoby być trochę... yyy... tego... :O technicznie niemożliwe :O
No bo niby czym :shock: Tym samym co mają ( a raczej nie mają!) inne simy ;)

Dla chcącego nic trudnego. Ok, to się robi troche nieprzyzwoite ;)

A tak apropo, czy tylko ja zamiast Mrocznego Kosiarza, mam Mrocznego KAsiarza? :D

Cocaine
28.10.2004, 12:04
No no nieźle! I to dziecko było zielone? Ja jeszcze się nie zdążyłam dobrze zaprzyjaźnić z simami.......

-tamatha-
28.10.2004, 19:16
A ja próbuję i próbuję, ale nie mogę zrobić nic więcej niż prosić o życie ukochanej osoby (to jest takie zabawne :D ). A ja tak chce no nie wiem chociaż porozmawiać :\ . A może to musi umrzec jakiś emeryt, który ma wysokie aspiracje i wtedy ktoś musi się odpręzyć, ale to taka długa droga do celu (chodzi oto aby dojść do szczęśliwego emeryta to jest ta długa droga), a mi się niechce. Jak już ktoś osiągnie nawet jakąś rozmowę z nim to niech odrazu pisze to musi być ciekawe. :( :( :(

tinka
28.10.2004, 20:29
Ja nie mam sims2, ale czytałam, że jak przychodzi, to najpierw taka mroczna muzyka, a potem wyciąga komorke i sie z kims przekrzykuje;];];];]. Bo ktoś tam napisał, ze moze nie ma ;];];].

sara lee
11.12.2004, 01:35
Hmmm... Mój pierwszy post :P Trochę dawno na ten temat nic nikt nie pisał :\
Gram od samej premiery i nigdy nie mogłam z Kosiarzem bara - bara... Ale teraz mam hacka, który umożliwia mi zmienianie wieku, zmianę aspiracji, możliwość rodzenia bliźniąt (nawet obcych) i możliwość wyboru osoby z którą chce się mnieć dziecko... No i tak się wczułam w uśmiercanie moich simów i rodzenie kolejnych, że pewna simka miała dziecko z KOSIARZEM :D Ale niestety wyglądało normalnie :| Ale ostatnio zdobyłam obiekt, który pozwala na teleportowanie dowolnej osoby i dołączenie jej do rodziny... Błąd polega na tym, że nie wiadomo kogo się zaprasza :( Zaprosiłam nieświadomie najpierw tancerkę Hula, a później Kosiarza :wacko: Teraz mam ich w rodzinie, ale są niewidoczni... Tylko w otoczeniu, kiedy naciśnie się na domek i wyświetla się rodzina, to jest tam Hula Zombie (jakoś tak jest tam napisane) i Mroczny Kosiarz, ale co najciekawsze Kosiarz podpisany jest (przy wskaźniku aspiracji) KOBIETA ZNANA W MIEŚCIE!!! Czyżby Kosiarz ( w TS1 - Kostucha) był wykreowany na kobietę!!!! :O Dziwne to wszystko ;)

P.s. Kosiarz fajnie wygląda na zdjęciu rodzinki... :D Jak będę umiała to fotkę zrobię i wstawię :P

*dumando*
11.12.2004, 08:44
Hmmm... Mój pierwszy post :P Trochę dawno na ten temat nic nikt nie pisał :\
Gram od samej premiery i nigdy nie mogłam z Kosiarzem bara - bara... Ale teraz mam hacka, który umożliwia mi zmienianie wieku, zmianę aspiracji, możliwość rodzenia bliźniąt (nawet obcych) i możliwość wyboru osoby z którą chce się mnieć dziecko... No i tak się wczułam w uśmiercanie moich simów i rodzenie kolejnych, że pewna simka miała dziecko z KOSIARZEM :D Ale niestety wyglądało normalnie :| Ale ostatnio zdobyłam obiekt, który pozwala na teleportowanie dowolnej osoby i dołączenie jej do rodziny... Błąd polega na tym, że nie wiadomo kogo się zaprasza :( Zaprosiłam nieświadomie najpierw tancerkę Hula, a później Kosiarza :wacko: Teraz mam ich w rodzinie, ale są niewidoczni... Tylko w otoczeniu, kiedy naciśnie się na domek i wyświetla się rodzina, to jest tam Hula Zombie (jakoś tak jest tam napisane) i Mroczny Kosiarz, ale co najciekawsze Kosiarz podpisany jest (przy wskaźniku aspiracji) KOBIETA ZNANA W MIEŚCIE!!! Czyżby Kosiarz ( w TS1 - Kostucha) był wykreowany na kobietę!!!! :O Dziwne to wszystko ;)

P.s. Kosiarz fajnie wygląda na zdjęciu rodzinki... :D Jak będę umiała to fotkę zrobię i wstawię :P
daj link do tego hacka ! plis! mówię o tym z bliźniętami.. proszę.. na modthesims2 nie znalazłem :/
obraz do teleportowania mam.. znaczy.. ty masz kostkę a ja obraz i w nim mogę wybierac kogo chcę teleportować..

proszę daj tego hacka z bliźniakami :D

a co do tematyu.. czy nerwus ma w swoim drzewie genealogicznym tatusia kosiarza? :D

Cocaine
11.12.2004, 09:25
no coz.... :witaj: saro lee, a podobno jak umiera ostatni sim na działce to przychodzą takie babki w hawajskich ciuszkach

Moonia
11.12.2004, 09:28
no coz.... :witaj: saro lee, a podobno jak umiera ostatni sim na działce to przychodzą takie babki w hawajskich ciuszkach
"Babki w hawajskich ciuszkach" przychodzą wtedy, kiedy emeryt przeżył szczęśliwie swoje życie i miał platynową aspirację. Wtedy po śmierci jest wyróżniony w taki sposób i dostaje specjalny nagrobek.

*dumando*
11.12.2004, 10:35
"Babki w hawajskich ciuszkach" przychodzą wtedy, kiedy emeryt przeżył szczęśliwie swoje życie i miał platynową aspirację. Wtedy po śmierci jest wyróżniony w taki sposób i dostaje specjalny nagrobek.
włąśnie.. a po śmierci u mnie kosiarz albo ogląda telewizję albo siada na kibel.. ;)

Lea
11.12.2004, 11:11
A u mnie Kosiarz nic nie robi.... Emeryt umiera (jakoś nie chcą mi umierać wcześniej) dostaje złoty nagrobek... Kosiarz z panienkami w ciuszkach się rozmywa i tyle.... Nie chce ani oglądać telewizji ani nic....

Joniss
11.12.2004, 11:46
Dajcie screena z Mrocznym Kosiarzem w rodzinie, plis plis pliiiiis!!!!!!!!!!!!!

sara lee
11.12.2004, 12:32
daj link do tego hacka ! plis! mówię o tym z bliźniętami.. proszę.. na modthesims2 nie znalazłem :/
obraz do teleportowania mam.. znaczy.. ty masz kostkę a ja obraz i w nim mogę wybierac kogo chcę teleportować..

proszę daj tego hacka z bliźniakami :D

To jest link do obiektu właściwie... Nie chce mi się go drugi raz opisywać, bo przed chwilą napisałam tak dużo i ładnie, a wyskoczyło mi, że nie zalogowana jestem, choć byłam i wszystko zniknęło ;( Myślę, że sobie poradzicie... :P

http://forums.modthesims2.com/e107_files/public/20086_keinsimenator_1.1new.zip

Toxic
11.12.2004, 12:47
Ja rpóbowałem Oliwką zrobić bara bara z kosiarzem i utopiłem tą dziewczyne co z nią mieszka odpręzałem sie i się nie dalo a co d otego czy kosiarz to kobieta czy nie to chyba to kobieta bo jak wszsycy umra to jest ten komunikat co tak naprawde weimy o śmierci i tam pisze że chiałaby spotkać sie z jeźdcami apokalipsy

rainne
11.12.2004, 18:00
A u mnie Kosiarz nic nie robi.... Emeryt umiera (jakoś nie chcą mi umierać wcześniej) dostaje złoty nagrobek... Kosiarz z panienkami w ciuszkach się rozmywa i tyle.... Nie chce ani oglądać telewizji ani nic....
no bo Mroczny Kosiarz zaczyna wałęsać się po domu, tylko wtedy gdy na parceli umiera sim, który mieszkał sam. czyli po nim, ten dom jest już pusty. inaczej nic się nie dzieje.

Shèène
11.12.2004, 21:26
Znalazłam odpowiedź!!!!!!!! Na The Sims 2. com (Oficjalnej stronie the sims 2) jest mroczny kosiarz, którym można zagrać!

Lea
11.12.2004, 23:54
no bo Mroczny Kosiarz zaczyna wałęsać się po domu, tylko wtedy gdy na parceli umiera sim, który mieszkał sam. czyli po nim, ten dom jest już pusty. inaczej nic się nie dzieje.
No to wszystko jasne. U mnie zawsze zostają dzieci i dzieci tych dzieci :D

Joniss
12.12.2004, 08:14
A ktoś miał dać screena z Mrocznym Kosiarzem w rodzince, no gdzie on jest... tak chciałabym zobaczyć tego przystojniaka z rodzinką...

Sesca
12.12.2004, 08:33
O jaaaaaaa, a moja babka ma we wspomnieniach Bara-Bara z Towarzyskim Króliczkiem... wystarczy edytować w SimPE, a twórcy pewno zrobili coś takiego ;)

I nie uda wam się, bo to normalnym sposobem jest niemożliwe.

sara lee
12.12.2004, 20:21
Mam coś dla was:) Dałabym wcześniej, ale nie mogłam wejść na forum... :| Tak więc mam dwa zdjęcia, ale tylko takie bylejakie... Możecie nie uwierzyć, bo takie zdjęcie to łatwo podrobić można... Ale jak się nauczę robić zrzuty ekranu, to napewno wam pokarzę jak fajnie wygląda Kosiarz na zdjęciu z całą rodzinką :D Teraz dwa screeny z Hulą Zombie i z Mrocznym Kosiarzem, albo raczej Mroczną Kosiarką :D

Szkoda tylko, że Kosiarz i Hula są widoczni zaledwie kilka sekund po wejściu na parcelę... Później znikają :\ Ale mam samą radość z tego, że wiem jakie mają osobowości :P I jakie aspiracje:) Niestety oboje są bez pracy!! :wacko:

http://sara.k9.pl/kosiarz.jpg

http://sara.k9.pl/hula.jpg

NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Osioł
12.12.2004, 20:31
Mam coś dla was:) Dałabym wcześniej, ale nie mogłam wejść na forum... :| Tak więc mam dwa zdjęcia, ale tylko takie bylejakie... Możecie nie uwierzyć, bo takie zdjęcie to łatwo podrobić można... Ale jak się nauczę robić zrzuty ekranu, to napewno wam pokarzę jak fajnie wygląda Kosiarz na zdjęciu z całą rodzinką :D Teraz dwa screeny z Hulą Zombie i z Mrocznym Kosiarzem, albo raczej Mroczną Kosiarką :D

ftp://ftp2.k9.pl/Fotki/snapshot_4ec0ea0e_2ec87c56.jpg

ftp://ftp2.k9.pl/Fotki/snapshot_4ec0ea0e_6ec87c5b.jpg

Szkoda tylko, że Kosiarz i Hula są widoczni zaledwie kilka sekund po wejściu na parcelę... Później znikają :\ Ale mam samą radość z tego, że wiem jakie mają osobowości :P I jakie aspiracje:) Niestety oboje są bez pracy!! :wacko:Wow, ale rodzinka! Oryginalne nazwisko Nie można wyświetlić strony no a rodzinka tez ładna...no chyba klisza się wybieliła :P

ajatakarozczochrana
12.12.2004, 20:44
ŁŁŁŁŁeeeeeee mi sie nie wyswietla....... ;( Ja chcem kosiarza, ja chcem kosiarza, ja chcem kosiarza !!!!!!!!! Wyswietla mi sie ze zadany plk nie istnieje. ŁŁŁŁŁEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

berata
12.12.2004, 20:48
Mi też się nie wyświetla... Szkoda! ;(

sara lee
12.12.2004, 20:51
Dobra... Teraz tomi się smutno zrobiło ;( Chyba już pięć razy edytowałam te adresy i NIC :ninjaf: Straszne, ale dojde do tego jak je tu wstawić... Obiecuję, choć mówię z góry: nie są znów takie fajne... Nad głową kosiarza i huli widać poprostu diamenty... Ale jak już powiedziałam, że pokarzę, to zrobię wszystko i pokarzę!!! Nawet takie bylejakie... :1smutny:

Shèène
12.12.2004, 21:22
Jakie numery! Powiedz jakie mają aspiracje? Please!

35C4R00N
12.12.2004, 21:27
U mnie się wyświetlają :D
http://img20.exs.cx/img20/551/hula2jt.th.jpg (http://img20.exs.cx/my.php?loc=img20&image=hula2jt.jpg)
http://img84.exs.cx/img84/4494/kosiarz5mv.th.jpg (http://img84.exs.cx/my.php?loc=img84&image=kosiarz5mv.jpg)

[...]... Ale jak się nauczę robić zrzuty ekranu, to napewno wam pokarzę jak fajnie wygląda Kosiarz na zdjęciu z całą rodzinką :D [...]To akurat dość proste:
- naciskasz na klawiaturze "Print Screen" (górny rząd klawiszy, po prawej stronie)
- kombinacją ALT+TAB wychodzisz do windowsa
- tworzysz na pulpicie (albo w innym folderze) "Nowy obraz - mapa bitowa"
- obraz otworzy się w programie Paint (domyślnie) , albo tym który pod windowsem jest u ciebie używany do otwierania tego typu plików
- robisz CTRL+V (wklej)
- zapisujesz obraz jako *.jpg (tylko jeśli masz Xp, albo używasz programu innego niż Paint)
- gotowe

sara lee
12.12.2004, 23:35
Mroczny Kosiarz jest spod znaku raka... (Hula też), aspiracje natomiast, to pragnienie popularności!! :P (Hula ma rodzinę). A w biografii Kosiarza było coś takiego (u Huli nic :\ ) :

Education: BA Human Development, University of Hawaii
Favorite Band: Styx
Short Piers: I like it when you take longwalks

:D :D :D
Dziwadło :wacko: Chciałabym, żeby ktoś też tak miał z tym hack'iem i dodał sobie Kosiarza i sprawdził czy jest to samo :)

A co do zrzutów ekranu... Nie wiem dlaczego nie chce mi się wklejać :( Tak jakby nie robiło zrzutu w ogóle... Ale nie poddam się:D

Mam jeszcze jedną nie rozwiązaną zagadkę:) Ciekawa jestem co się stanie jak umrą wszyscy moi simowie... Bo Hula i Kosiarz tak jak pisałam dosłownie po kilku sekundach znikają z parceli, ale na zdjęciu rodzinki są (tam w otoczeniu) i po ponownym włączeniu tej parceli znów na kilka sekund ich widzę przy tej skrzynce:/ Ciekawa jestem, co się stanie jak wszyscy umrą :D Jak sprawdzę to napiszę B)

*dumando*
13.12.2004, 00:01
http://img108.exs.cx/img108/6645/kostarzhula2gc.th.jpg (http://img108.exs.cx/my.php?loc=img108&image=kostarzhula2gc.jpg)

tak to wszystko wygląda u mnie ;)

a w jednej rodzince mam w chmurce towarzyskiego króliczka.. to się stało po dorośnięciu jednej z córek :/

sara lee
13.12.2004, 03:43
MAM, MAM w końcu wam pokarzę!!!!

Dwa troszku mi nie wyszły, ale reszta... Hmmm... :D Sami oseńcie :P

http://sara.k9.pl/kosiarka.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka2.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka3.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka4.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka5.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka6.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka7.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka8.JPG

Robert
13.12.2004, 08:36
Ej świetnie! Nigdy czegoś takiego nie widziałem!!!
Te zdjęcia są wyczepiste!

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

▫Molly▫
13.12.2004, 09:18
Próbowałam go uwieść ale nie wychodziło :D :P . To po prostu postać niedostępna dla zwykłych graczy TH2, może za kilkanaście lat nasze dzieci będą grały w TH33 i wtedy będzie można zrobić sobie dziecko ze świętym mikołajem :D

sara lee
13.12.2004, 10:03
Szkoda tylko, że Kosiarza nie ma we wspomnieniach i kontaktach :\ Dzieci, które mu się urodziły... Hmmm... Hyba bliżniaki :wacko: (szkoda tylko, że są dwie mamy :P ). Dzieci wyglądają identycznie xP

berata
13.12.2004, 12:27
WOW!!!!! Świetne foty! W życiu czegoś takiego nie widziałam. :O heheh

*dumando*
13.12.2004, 12:40
jak ja go przeteleportuję do mnie to on zaraz znika... :(

ssparrow
13.12.2004, 12:49
jak ja go przeteleportuję do mnie to on zaraz znika... :(
Jak ja przeteleportowałam Hulę Zombie do swojej rodziny to też tylko zatańczyła i zniknęła... Czego używasz do teleportowania?

sara lee
13.12.2004, 13:05
Jak ja przeteleportowałam Hulę Zombie do swojej rodziny to też tylko zatańczyła i zniknęła... Czego używasz do teleportowania?

Jak ja teleportuję, to też znikają, a używam takiej kostki dziwnej... ;(

Zerat
13.12.2004, 14:53
ja mam przynajmniej klimatyczna rodzinke i dom .. niewtety chwilowo nie mam czasu na wiecej screenow
http://zerat.webpark.pl/snapshot_6eb28e36_2eb28e37.jpg
http://zerat.webpark.pl/snapshot.jpg

Shèène
13.12.2004, 16:51
HEH! Dobre! Wygląda na to że kosiarz gotować nie umie! Hej, niech ktoś kosiarza spali i da screeny! Ciekawe co się stanie?

panna_x
13.12.2004, 17:03
Niezłe! Musze wyprubowac ten teleporter... rodzinka klimatyczna jest super :).

ps.Zerat,skąd masz tą sukienkę u zombi?Jest taka...klimatyczna ;D

Zerat
13.12.2004, 20:56
kobitke mam z tad ...
http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=30873
facet z tad ...
http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=30872
a ponury ...
http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=30448
mozna go nalozyc (szate) na kazdego sima ale moj nawet bez niej wyglada strazznie :O

Art
01.07.2005, 20:01
Twórcy pewnie zrobili Kosiarza kodem boolProp testingcheatsenabled true i Oliwka robiła bara bara z "fałszywym" Kosiarzem.

Apple
01.07.2005, 20:27
Twórcy pewnie zrobili Kosiarza kodem boolProp testingcheatsenabled true i Oliwka robiła bara bara z "fałszywym" Kosiarzem.

E nie dałaby rady w tak krótkim czasie :p, on jest tylko na chwilkę :D.
A wiecie, że on jest bezrobotny ? I w mojej grze jest ojcem mojego sima :p, ma go w kontaktach sprawdziłam to :D

Art
02.07.2005, 10:47

Jak się zrobi Kosiarza kodem, to on jest w rodzinie i można nim sterować. Dlatego ona mogła to zrobić z tym kosiarzem z kodu, a nie z prawdziwym :D

patrysiaz1992
02.07.2005, 17:39

Nie czytałam wszystkich komentarzy, bo raczej nie chciałoby mi się :D i nie wiem czy była taka odpowiedź, więc co napiszę w razie czego nie uznawajcie za powtórzenie. Mi się wydaje, że twórcy gry zrobili rodzinę Kosiarz, w tym jedna osoba na imię Mroczny :D (wychodzi Mroczny Kosiarz, nie?) A wszystko za pomocą kodów, bo dla tych, którzy się jeszcze z grą nie zapoznali informuję, że za pomocą kodu w tworzeniu rodziny dostępne są stroje służb domowych (sprzątaczki, ogrodnika, strażaka...) i także kostuchy. No i tak powstała postać Mrocznego Kosiarza. Potem wiadomo, trochę zeswatalli Oliwkę z kostuchą i wyszło... I jest także inna możliwość. Mogli po prostu pogrzebać we wspomnieniach za pomocą SimPE :P ;P;P no i wszystko jasne :P:P

kaaaaasia12
02.07.2005, 17:57

Zobacz sobie na fotostory "Rodzina Śmierci". Tam są zdjęcia jak śmierć całuje cię, rozmawia... Sama nie wiem jak to sie robi ale może autorka tego fotostory cos ci podpowie. Ja też mam pytanko związane z Mrocznym Kosiarzem: denerwował mnie mąż mojej simki więc go utopiłam a teraz ona ma w pragnieniach "wskrzesić Dariusza", kliknęłam na to i jest tam napisane że trzeba wezwać śmierć za pomocą wskrzesieniomierza i nie żałować pieniędzy. Gdzie można to kupić to coś? i jak to działa? Ja tam nie tęsknie za tym simem ale chce zobaczyć czy wskrzeszenie jest możliwe. HELP!

moniak1993
02.07.2005, 19:40
Tak to prawda! aż sama musiałam to sprawdzic ale to faktycznie jest prawda ona miala z nim dziecko !!! ale zostalo jej odebrane przez opieke społeczną!!! lecz gdy chcialam zadzwonic do niego albo wyslac meila to nie mialam jego danych ;(
zapomialam zobaczyc w "Związkach" czy go ma... przy okazji zobacze :)))

Andromeda
02.07.2005, 21:37
Rany, ja bym w ogóle chciała żeby ta śmierć przyszła...
tzn u mnie jak umiera sim to jest tylko czarny obłoczek u lewitujący notes...to pewnie jakiś błąd w grze. A szkoda, bo nie mogę uratować simów.

Snake Eye
02.07.2005, 23:41
Też sie trudzicie.....Zrób sobie sima Mroczny o nazwisku Kosiarz,wpisz ten kod na te tajemne ubrania...i po kłopocie :]

Biała dama
03.07.2005, 10:11
Też sie trudzicie.....Zrób sobie sima Mroczny o nazwisku Kosiarz,wpisz ten kod na te tajemne ubrania...i po kłopocie :]
Noooo Lazy bardzo dobry pomysł :)

samba
03.07.2005, 17:02
A wiecie, że on jest bezrobotny ? I w mojej grze jest ojcem mojego sima :p, ma go w kontaktach sprawdziłam to :D

jak dobrze rozumiem to twoj sim ma ojca śmieć??

-------------------------------------------------------------

wprowadziłąm belle cwir do oliwki i po chwili belli zrobiło sie pragnienie zaprzyjaźnic sie z smiercią. jak i sie uda to dam zdjecie

Violaa
04.07.2005, 22:37
No nie wiecie? :P Dziwnowo to Dziwnowo, więc dzieją się tam dziwne rzeczy, które w innych okolicach są niemożliwe :]]

Margierytka
05.07.2005, 06:15
Za pomoca tego kodu i tombstona L & D można mieć dzieciaka bez robienia "mrocznego".. Ubić kogoś z rodziny i czekać aż przyjdzie. Jak gostek już się pojawił, to wtedy kliknąć na tombstone i wybrać opcję "Get prenegacy..." Mroczny Kosiarz jest w wyborze. Kliknąć Kosiarza i mamy "Dziecko Śmierci". Wczoraj włąśnie testowałam ta opcję. Z nudów. Bo na forum psia kość się nie dało wejść. No i miałam 3 dzieci śmierci. W drzewku genealogicznym dzieci te są rodzeństwem przyrodnim , podobnie jak ma się ta rzecz z Obcym Technikiem.

PS. A Mroczny faktycznie jest bezrobotny, spod znaku raka, aspiracji nie miał żadnych przynajmniej ten mój. I miał ochotę na zaprzyjaźnianie się z moimi simami.

Sushi007
10.07.2005, 17:59
Fajnie opisałaś alia tylko mi wyskoczyło coś innego gdy wpisalam ten kod bylo tak "Dume Happy Log" no i FORCER ERROR" (jakoś tak) klikałam wiele razy na ten "dume...."ale nic niebyło ta simka nic niemiala w swojch poznanych albo przyjaciól nie wiem czemu :O

Darkviolet
10.07.2005, 18:43
włąśnie.. a po śmierci u mnie kosiarz albo ogląda telewizję albo siada na kibel.. ;)

No u mnie byla parka emerytów :) obaj zdechli ,po całej "ceremonii" patrze,a tu Kosio se idzie i siada na kiblu :) no cool

Snake Eye
10.07.2005, 20:09
No nie wiecie? :P Dziwnowo to Dziwnowo, więc dzieją się tam dziwne rzeczy, które w innych okolicach są niemożliwe :]]

Jak słysze takie cos to mi żąl d**e ściska wiesz :/:/
To jest 1 program!!Nie ma podziału na dzilnice :/
Wszedzie dzieje sie to samo;/
Booże.....

Milka10
11.07.2005, 08:23
[QUOTE=alia]Za pomoca tego kodu i tombstona L & D można mieć dzieciaka bez robienia "mrocznego".. Ubić kogoś z rodziny i czekać aż przyjdzie. Jak gostek już się pojawił, to wtedy kliknąć na tombstone i wybrać opcję "Get prenegacy..." Mroczny Kosiarz jest w wyborze. Kliknąć Kosiarza i mamy "Dziecko Śmierci". Wczoraj włąśnie testowałam ta opcję. Z nudów. Bo na forum psia kość się nie dało wejść. No i miałam 3 dzieci śmierci. W drzewku genealogicznym dzieci te są rodzeństwem przyrodnim , podobnie jak ma się ta rzecz z Obcym Technikiem.

PS. A Mroczny faktycznie jest bezrobotny, spod znaku raka, aspiracji nie miał żadnych przynajmniej ten mój. I miał ochotę na zaprzyjaźnianie się z moimi simami.[/QUOTE

Alia , a te dzieci co się urodziły to były normalne czy kostuchy ?
I mam pytanie do wszystkich : Czy można stworzyć jednego emeryta i jak on umrze to przyjda tancerki i kostucha ? Czy może trzeba zrobić inaczej , pomóżcie , bardzo chcialabym se to zrobic tylko nie wiem od czego zacząć ...

Margierytka
11.07.2005, 09:17
Alia , a te dzieci co się urodziły to były normalne czy kostuchy ?

Normalne... A po jedne dzieciątko tatuś przyszedł, jak młode było nastolatkiem... Niestety ponieważ na parceli było mnóstwo duchów, to Rafał się wystraszył na śmierć :1smutny: Tatuś zostawił gustowną urnę. Zejście wyglądało jak zwykle.

I mam pytanie do wszystkich : Czy można stworzyć jednego emeryta i jak on umrze to przyjda tancerki i kostucha ?

Jasne, że można zrobić emeryta. Pograć nim trochę i owszem będą i tancerki i hula, ale jak dziadzio będzie miał platynową lub zlotą aspirację.

..:Bella:..
16.07.2005, 15:44
A jaki jest kod na te ciuszki służby itd?

patrysiaz1992
31.07.2005, 15:45
A jaki jest kod na te ciuszki służby itd?
boolProp testingCheatsEnabled true - wpisujezsz go w otoczenie. Potem wchodzisz w tworzenie rodzinki wciskasz shift+n (uwaga, żeby N nie pojawiło się w nazwisku!) i pojawia ci się tabelka, że coś tam zostało uruchomione. Wchodzisz w komplety ubranek i są te ciuszki NPC :).

Cocco
31.07.2005, 16:35
Za pomoca tego kodu i tombstona L & D można mieć dzieciaka bez robienia "mrocznego".. Ubić kogoś z rodziny i czekać aż przyjdzie. Jak gostek już się pojawił, to wtedy kliknąć na tombstone i wybrać opcję "Get prenegacy..." Mroczny Kosiarz jest w wyborze. Kliknąć Kosiarza i mamy "Dziecko Śmierci". Wczoraj włąśnie testowałam ta opcję. Z nudów. Bo na forum psia kość się nie dało wejść. No i miałam 3 dzieci śmierci. W drzewku genealogicznym dzieci te są rodzeństwem przyrodnim , podobnie jak ma się ta rzecz z Obcym Technikiem.

PS. A Mroczny faktycznie jest bezrobotny, spod znaku raka, aspiracji nie miał żadnych przynajmniej ten mój. I miał ochotę na zaprzyjaźnianie się z moimi simami.
W FS "Dzieci Śmierci" babka całowała się z mrocznym.
Skąd go masz?

patrysiaz1992
01.08.2005, 20:39
boolProp testingCheatsEnabled true - wpisujezsz go w otoczenie. Potem wchodzisz w tworzenie rodzinki wciskasz shift+n (uwaga, żeby N nie pojawiło się w nazwisku!) i pojawia ci się tabelka, że coś tam zostało uruchomione. Wchodzisz w komplety ubranek i są te ciuszki NPC :).
Rendal, moja odpowiedź zawiera zdaje się odpowiedź na Twoje pytanie. Za pomocą tego co wcześniej opisałam w tworzeniu sima, w kompletach ciuszków pojawia się strój Mrocznego Kosiarza oraz NPC (jest też fajny kościotrupek i przeźroczyste ciałko :D)
EDIT: Mam sposób na zrobienie kosiarza w kontaktach ;)
Kiedy kostucha przyjdzie po sima wpisz kod boolProp testingCheatsEnabled true , kliknij na sima z wciśniętym shiftem i wybierz: "więcej", potem "spawn..." "Tombstone L and D" (czy jakoś tak). Pojawi się nagrobek. Kliknij na nagrobek i wybierz opcję: "Add to family" potem Mroczny Kosiarz ;P kostucha w rodzince :). Potem wejdź w rodzinkę simki, z którą chcesz swatać kosiarza (:P), wpisz ten sam kod, kliknij z shiftem na skrzynkę pocztową i wybierz: "Make me know everyone" czy podobnie. Wtedy w kontaktach powinna się pojawić kostucha :P Zapraszasz ją i swatasz simkę... Sorry, jeśli już ktoś opisał to, ale nie czytałam komentarzy, a skoro odkryłam coś, to chcę się podzielić z innymi :)
Pozdrawiam :*

efciaq
02.08.2005, 06:59
hihihi, ale przecież jak klikniemy np. na Oliwkę Widmo w kontakty i w prawym dolnym rogu jest drzewo (.....) [jakieśtam], pisze, że ona ma i pradziady i dziady... Maxis chyba tyle by nie grał, tylko zrobili tak. A może z tym kosiarzem jest tak samo? Poprostu zrobili tak, ale nie możemy my tego zrobić. A może to błąd?

patrysiaz1992
02.08.2005, 09:15
hihihi, ale przecież jak klikniemy np. na Oliwkę Widmo w kontakty i w prawym dolnym rogu jest drzewo (.....) [jakieśtam], pisze, że ona ma i pradziady i dziady... Maxis chyba tyle by nie grał, tylko zrobili tak. A może z tym kosiarzem jest tak samo? Poprostu zrobili tak, ale nie możemy my tego zrobić. A może to błąd?
Dziwne by było, aby Maxis dało wersję TS2 z błędem Mrocznego Kosiarza :\. A poza tym kostucha ze wspomnień Oliwki nie przypomina tej zrobionej kodem boolProp testingCheatsEnabled true i dlatego sądzę, że musi to być ta prawdziwa. To co opisałam parę postów wyżej mi się udało i teraz simowie, którzy poznali kostuchę mają ją w kontaktach, mogą z nią normalnie gadać, flirtować i więcej! Może twórcy też zrobili trick z tym co ja? ;P. Tylko, że jak dodałam kosiarza do rodzinki to nie mogłam z niej wyjść, iż opcja wyjścia była niezaznaczalna tak jak wtedy gdy ktoś rodzi :|. No, ale dobra, sprzedałam ją i mogłam już normalnie wyjść... :)

Selena
04.08.2005, 20:11
Chciałam wam pokazać córeczkę mrocznego kosiarza :D Otóż moja simka (taka zabawa) zawarła pakt ze złem (rozalia) i urodziła dziecko mrocznego kosiarza. Córkę imieniem Lena. Później miała syna kosmity - Migel'a. Ale mocznemu kosiarzowi może jeszcze urodzi dzieci :D gdy dałam, by Lena dorosła, ukazała się w ubraniu swojego tatusia :D :O :| B) :D Chciałam wam to pokazać ^^'

http://members.lycos.co.uk/sseell/Snapshot.jpg
http://members.lycos.co.uk/sseell/snapshot_8ff2dc98_2ffea984.jpg
http://members.lycos.co.uk/sseell/snapshot_8ff2dc98_affea972.jpg
http://members.lycos.co.uk/sseell/snapshot_8ff2dc98_cffea979.jpg
http://members.lycos.co.uk/sseell/snapshot_8ff2dc98_cffea986.jpg

Doris
08.08.2005, 14:29
Czytając odpowiedzi w temacie(nie wiem juz czy w tym) ujzałam odpowiedź,że autorzy posługiwali się słynnym Sim PE,ale to bzdury...
Ludzie zastanówcie sie, oni mieli całkowity dostep do gry,mieli programy i mogli robić co chcieli.A co do kostuchy do jeszcze nie próbowałam. :)

pieska_SzKoLnA^
10.08.2005, 12:36
ej wez,swietne!!! :laugha: usmialam sie na smierc:D
kosiarz{rka}az za chudy jest tak ze jest przezroczysty :Da maja jakies pragnienia???

patrysiaz1992
10.08.2005, 13:52
ej wez,swietne!!! :laugha: usmialam sie na smierc:D
kosiarz{rka}az za chudy jest tak ze jest przezroczysty :Da maja jakies pragnienia???
Oryginalny Kosiarz nie ma nawet aspiracji... A przynajmniej u mnie :|

Albee
10.08.2005, 13:55
A co zrobic zeby z tym "KOSIARZEM" bara-bara zrobic? Wejdzcie w Oliwke Widmo w Dziwnowie i we wspomnienia!!! LOL PRZEZ WIELKIE "L" :O :O :o To pewnie przekupstwo by nie zabieral ukochanej osoby!!! HEH...barabara ze smiercia :lol: :lol: :lol: :D
---------------
OJC SORY ALE NIE WIEDZIALAM ZE TO JEST GLOWNE PYTANIE ;(

Selena
10.08.2005, 14:01
Wiesz, bo Ja użyłam kodu "boolProp testingCheatsEnabled true" i wrzuciłam kosiarza do rodzinki :) Ale on jest tylko na chwilę. Znaczy ustawiasz, aby go dołączyć, to on pojawia się na chwilę i zaraz znika. Kiedy z parceli klikasz na tę rodzinkę, to w spólnym zdjęciu jest kosiarz, ale mimo to, po wejściu do rodzinki z głównej parceli, nie mozna nim grać :O Jakby go tam w ogóle nie było. Ja stosuję w ten sposób:

Klikam, by go dołączyć do rodzinki i w momencie, gdy się pojawia naciskam "p" - pause. Wtedy lookam na niego. Ma jakie takie pragnienia, jak simowie :D Jest bezrobotny ;P Wtedy kliknęłam na simkę (jest to w temacie o tym kodzie "boolProp testingCheatsEnabled true") by zaszła w ciążę z członkiem rodziny (ale dalej majac pause, bo kosiarz wtedy chwilowo jest!) i nacisnęłam, by zaszła z nim i urodziła się piękna cureczka :D Jak dorosła, dostała ciuchy od tatusia. Ale naturlanie można ją przebrać w inne i wygląda normalnie :) Tylko w tych ciuchcach tak wygląda. Co śmieszne, mój Migel, który jest kosmitą też jak dorósł, miał ciuchy kosiarza, mimo, że to nie jest jego tatuś :laugh: Ale innych ciuchów nie było, bo to jedyny facet w rodzinie :D Ja mam taki sposób na sfatanie z kosiarzem.

Spróbuję w ten sposób z towarzyskim królikiem! :sly: :devil: :mu:

patrysiaz1992
10.08.2005, 16:48
Wiesz, bo Ja użyłam kodu "boolProp testingCheatsEnabled true" i wrzuciłam kosiarza do rodzinki :) Ale on jest tylko na chwilę. Znaczy ustawiasz, aby go dołączyć, to on pojawia się na chwilę i zaraz znika. Kiedy z parceli klikasz na tę rodzinkę, to w spólnym zdjęciu jest kosiarz, ale mimo to, po wejściu do rodzinki z głównej parceli, nie mozna nim grać :O Jakby go tam w ogóle nie było. Ja stosuję w ten sposób:
Klikam, by go dołączyć do rodzinki i w momencie, gdy się pojawia naciskam "p" - pause. Wtedy lookam na niego. Ma jakie takie pragnienia, jak simowie :D Jest bezrobotny ;P Wtedy kliknęłam na simkę (jest to w temacie o tym kodzie "boolProp testingCheatsEnabled true") by zaszła w ciążę z członkiem rodziny (ale dalej majac pause, bo kosiarz wtedy chwilowo jest!) i nacisnęłam, by zaszła z nim i urodziła się piękna cureczka :D Jak dorosła, dostała ciuchy od tatusia. Ale naturlanie można ją przebrać w inne i wygląda normalnie :) Tylko w tych ciuchcach tak wygląda. Co śmieszne, mój Migel, który jest kosmitą też jak dorósł, miał ciuchy kosiarza, mimo, że to nie jest jego tatuś :laugh: Ale innych ciuchów nie było, bo to jedyny facet w rodzinie :D Ja mam taki sposób na sfatanie z kosiarzem.
Tak, to też sposób, ale użycie kodu boolProp w taki sposób powoduje sztuczną ciążę, że simce nawet nie wskoczy do wspomnień bara-bara z kosiarzem... A tak przy okazji:
http://img129.imageshack.us/img129/9675/kostucha2wp.jpg
To właśnie efekt tego, gdy dodałam kostuchę do rodzinki... (P.S. ona nie ma nawet aspiracji!)

Selena
10.08.2005, 18:39
Tak, to też sposób, ale użycie kodu boolProp w taki sposób powoduje sztuczną ciążę, że simce nawet nie wskoczy do wspomnień bara-bara z kosiarzem... A tak przy okazji:
http://img129.imageshack.us/img129/9675/kostucha2wp.jpg
To właśnie efekt tego, gdy dodałam kostuchę do rodzinki... (P.S. ona nie ma nawet aspiracji!)
A jak to można zrobić!? :O Bo Ja odkryłam tylko ten jeden sposób, który przedstawiłam powiżej

Brightness
10.08.2005, 18:44
Ja mam tak samo jak Selena i już mnie to denerwuje :P można jakoś go wywalić z rodzinki ? :D

patrysiaz1992
10.08.2005, 18:54
A jak to można zrobić!? :O Bo Ja odkryłam tylko ten jeden sposób, który przedstawiłam powiżej
boolProp testingCheatsEnabled true.
Jak przyjdzie kostucha bierzesz pauzę. Klikasz z shiftem na sima i wybierasz opcję: "Więcej" potem "Spawn..." -> "Tombstone L and D". Pojawia się taki grób Klikasz na niego i wybierasz: "Add to family"-> Mroczny Kosiarz. Odblokowujesz pauzę i... kostucha w rodzince ;)

Ixi
10.08.2005, 19:46
Tylk, że jest jeden problem :/ Jak już weźmiesz kosiarza do rodziny (tak jak powiedziałaś) To on pojawia się przy skrzynce pocztowej, odwróci się i znika :/

Albee
10.08.2005, 19:55
Hm... mi znika Kostucha w taki dziwny sposob ze zaswieca sie bierze rece do gory krzyczy i znika. Nigdzie nie idzie tylko znika :O

PS: Jak zrobic zeby BABKA urodzila kosmite!??! Ja chce tak!!! Biore teleskop co noc a ja nikt nie porywa ;( THX za uwage ;>

Aldenka
10.08.2005, 20:41
Musisz poszukac w wyszukiwarce temat o teleskopie, tam gdy tylko sie spojrzy porywa ci sima plci meskiej i zapyalaja lub zaplodniaja:P nie wiem ktore wyrazenie bedzie bardziej stosowne:) wiecej masz tutaj http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=20629&highlight=teleskop

Albee
10.08.2005, 22:39
Very thx :* to ja sie niedlugo podziele wrazeniami jak to bylo gdy mi porwali sima :lol:

Guralka
11.08.2005, 06:15
Mi nigdy simka nie zaszła w ciążę po porwaniu. U mnie zachodzą tylko mężczyźni :P

apes666
11.08.2005, 07:41
Hm... mi znika Kostucha w taki dziwny sposob ze zaswieca sie bierze rece do gory krzyczy i znika. Nigdzie nie idzie tylko znika :O

PS: Jak zrobic zeby BABKA urodzila kosmite!??! Ja chce tak!!! Biore teleskop co noc a ja nikt nie porywa ;( THX za uwage ;>

Znajdź jej kosmitę :hmmm:
na stronie sims2.ea.com jest mnóstwo skinów kosmitów - wprowadź do gry, wyprodukuj faceta i poznaj ich ze sobą.

Margierytka
11.08.2005, 08:01

Najszybciej porywaja sima jak zmienia dom. Tzn wprowadza się do nowego. W pierwszą noc po przeprowadzce najczęściej zdarza się porwanie. I nie należy nakazywać simowi patrzenia przez teleskop tylko on sam musi z własnej woli iść do teleskopu. Ja takiego sima trzymam przez pół dnia bez rozrywek - karmię, poję, kąpię, zapewniam mu towarzystwo, wypróźniam, a przed 22-tą każę iść na dach. Spragniony rozrywek sim zawsze się wtedy przyssa do teleskopu i kłopot gotowy.

patrysiaz1992
11.08.2005, 13:53
Tylk, że jest jeden problem :/ Jak już weźmiesz kosiarza do rodziny (tak jak powiedziałaś) To on pojawia się przy skrzynce pocztowej, odwróci się i znika :/
To może u ciebie, bo u mnie był cały simowy dzień... przez ten czas oglądał TV, gadał z simami i korzystał z kibelka :P. Dopiero potem się zakręcił i gdzieś zniknał... :]

Lord Voldemort
11.08.2005, 14:20
To może u ciebie, bo u mnie był cały simowy dzień... przez ten czas oglądał TV, gadał z simami i korzystał z kibelka :P. Dopiero potem się zakręcił i gdzieś zniknał... :]
fajnie masz. moi to nie działa ;) pokombinuje ejszcze i spróbuje bo mam dobry pomysł żeby zabić śmierć! fajnie by to wygldało ;) śmierć po śmierć

Selena
11.08.2005, 17:25
boolProp testingCheatsEnabled true.
Jak przyjdzie kostucha bierzesz pauzę. Klikasz z shiftem na sima i wybierasz opcję: "Więcej" potem "Spawn..." -> "Tombstone L and D". Pojawia się taki grób Klikasz na niego i wybierasz: "Add to family"-> Mroczny Kosiarz. Odblokowujesz pauzę i... kostucha w rodzince ;)

U mnie nie ma takiej opcji ;( Jak już mroczny jest na chwile, robie pause i nie mogę kliknąć, aby jeszcze raz był w rodzinie. Bo przez ten moment jest, więc nazwa "mroczny kosiarz" znika, gdy on na tą chwile jest w domu, zapałzowany ;(;(;(

Albee
11.08.2005, 17:51
Fiu...ja juz mam trzech Kosiarzy w rodzinie. A to latwe ;) wpiszcie kod BoolProp TestingCheatsEnabled on. W trybie budowania rodziny nacisnijcie "Shift+N" pojawi sie komunikat i juz macie duuuzo rzeczy m.in. Skóra Kosmity, Oczy Kosmity, Ubranie Kosiarza, Ubranie Strażaka, sprzątaczki, policjanta,złodzieja itp. itd. I powiem ze jest super. Wezcie se sima stwozcie ktory ma na imie "Mroczny Kosiarz" i juz bedzie bara-bara z nim :D Smiszny sposob. Ale dobry ^_^

Lord Voldemort
11.08.2005, 18:11
Fiu...ja juz mam trzech Kosiarzy w rodzinie. A to latwe ;) wpiszcie kod BoolProp TestingCheatsEnabled on. W trybie budowania rodziny nacisnijcie "Shift+N" pojawi sie komunikat i juz macie duuuzo rzeczy m.in. Skóra Kosmity, Oczy Kosmity, Ubranie Kosiarza, Ubranie Strażaka, sprzątaczki, policjanta,złodzieja itp. itd. I powiem ze jest super. Wezcie se sima stwozcie ktory ma na imie "Mroczny Kosiarz" i juz bedzie bara-bara z nim :D Smiszny sposob. Ale dobry ^_^
znam ten sposób ale zawsze mi spod ubrania kosiaże spod kaptura wida.ć kawałek głowy mego dsima

Doris
12.08.2005, 12:43
Ale to nie to samo co z prawdziwym KOSIARZEM.
Ja tez kiedyś kilka razy strarałam się,aby mojego sima porwali OBCY,ale kiedy bardzo chciałam nie było najmiejszej szansy,a kiedyś innym simem popatrzyłam ze znudzenia w gwiazdy i przylecieli.Nie wiem jak to działa,ale to jest tak samo jak kiedy sie jakiejś rzeczy potrzebuje nie ma jej a kiedy jest niepotrzebna pojawia się ni stąd ni skąd.

..::Nefretka::..
24.08.2005, 14:35
A nie wystarczy na kodzie boolPro testingCheatsEnabled wziąć "spraw, że znam wszystkich NPC??? I sorka jak ktoś już to pisał. Nie chciało mi się czytać wwszystkich wypowiedzi.

yoolitka
24.08.2005, 15:31
ja pod tobą miałam to samo pytanko pt. "JAK ROZKOCHAC SMIERC"!! nie chce mi sie pisac ale jak se lookniesz tam to bedziesz wiedziec.Bo mozna sie z nim zaprzyjażnic i dodac do kontaktów. :P

Cocco
25.10.2005, 15:54
Patrysiaz, nie mam opcji add to family... tak samo po zainstalowaniu NS, nie mam wszystkich opcji "kodowych" na skrzynce.

Ciara2
31.10.2005, 09:02
Znalazłam odpowiedź!!!!!!!! Na The Sims 2. com (Oficjalnej stronie the sims 2) jest mroczny kosiarz, którym można zagrać!

podaj mi link,dokładanie gdzie jest!!

zab
05.11.2005, 22:51
Som 2 sposoby na "rozmnarzanie"
Włączyci simp poszukaci swojego sima, dodaci mu do kontaktuw, Ponurego (Mroczne pszygody billego i mandy, polecam :) )
Ale niewybrubowałem
2. sciagnaci jakiesi lobaratoium (obsługa jest w poradnikach)
i wybraci dziecko z "grimem"

P.S Robiłem z nim pare razy (on mojego sima zgwałcił kiedy spał)
ale simy som normalne :|

rain
06.11.2005, 09:30
hehe ja mam teraz w simsach dziecaka z ponurym...i teraz mnie ciągle odwiedza

dj-kano
08.12.2006, 10:31
Siema jestem tu nowy i chcem sie przywitać a co do tematu twórcy chcieli tylko urozmaicić gre i myśleli że jak ludzie zobaczą to wspomnienie to poprostu będą kombinować żeby zrobić TO z NIM :D :P XP prościzna.

P.S: Jak się robi te tematy?? ;(

Selena
08.12.2006, 12:12
Siema jestem tu nowy i chcem sie przywitać a co do tematu twórcy chcieli tylko urozmaicić gre i myśleli że jak ludzie zobaczą to wspomnienie to poprostu będą kombinować żeby zrobić TO z NIM :D :P XP prościzna.

P.S: Jak się robi te tematy?? ;(
Wchodzisz do forum, gdzie masz listę tematów i "nowy temat" ;) Mniej więcej w tym samym miejscu, co w każdym temacie "Odpowiedz" :P

dj-kano
09.12.2006, 16:22
Ale to nie to samo co z prawdziwym KOSIARZEM.
Ja tez kiedyś kilka razy strarałam się,aby mojego sima porwali OBCY,ale kiedy bardzo chciałam nie było najmiejszej szansy,a kiedyś innym simem popatrzyłam ze znudzenia w gwiazdy i przylecieli.Nie wiem jak to działa,ale to jest tak samo jak kiedy sie jakiejś rzeczy potrzebuje nie ma jej a kiedy jest niepotrzebna pojawia się ni stąd ni skąd.
xP xP wiesz co użyj tego kodu boolProp testingCheatsEnabled true kliknij shiftem na teleskop i Bug the Alien (czy jakoś :O ) i cie porwa kosmici :D ale z mrocznym kosiarzem to rozwiązałem :D o tóż: trzeba zbawić kosiarza ( z kodem boolProp testingCheatsEnabled true) i kliknac pros o zycie ukochanej osoby a potem jego shiftem i nie pamietam co... chyba to zeby umarł i UMRZE mroczny kosiarz :D mi się udalo

Nie długo moje pierwsze FS!!!!

kagosia
17.03.2007, 21:08
Może tej Oliwce Widmo dodali to wspomnienie za pomocą SimPe?? xP

Alatáriël
18.03.2007, 09:47
Kagosia, twórcy gry mieli tyle możliwości, że nie musieli używać SimPe. A czy jest jakiś sposób na wciągnięcie Kosiarza do rodzinki, ale tak, żeby nie zniknął?

karolcia92
18.03.2007, 10:04
Kagosia, twórcy gry mieli tyle możliwości, że nie musieli używać SimPe. A czy jest jakiś sposób na wciągnięcie Kosiarza do rodzinki, ale tak, żeby nie zniknął?
Ja kiedyś chciałam ,,make selectable'', ale nie było tej opcji :|

Nikki Vaugier
18.03.2007, 11:54
No właśnie:
1.Ściągasz z neta ubranie mrocznego kosiarza i akcesoria typu kosa itp.
2. Tworzysz rodzinę o nazwisku jakimś tam xD i nazywasz dorosłego którego potem przebierasz w szaty mrocznego kosiarza nazywasz mroczny kosiarz...
3. potem już normalnie, zakochujesz się itd.

Caesum
18.03.2007, 11:57
Jest prościej!

1. Wpisz kod "boolprop testingcheatenabled true" <- moze być inny, nie pamiętam dokładnie

2. Wejdź do trybu tworzenia rodziny

3. W miejscu wpisywania imienia wciśnij z shift'em "N"

4. Rób mroczną kosiarkę ^^

Alatáriël
18.03.2007, 12:29
Chodzi mi o "prawdziwego" mrocznego kosiarza...

Caesum
18.03.2007, 13:06
SIMPE

Rób wszystko jak u Belli Ćwir tylko że zamiast jej to szukaj Mrocznyego Kosiarza, ustaw go do jakiejś rodziny i za pomocą nagrobka go "wrzuć do rodziny"

:)

_czarna_mamba_
18.03.2007, 15:41
ja muszę wam cos opowiedzieć.

wczoraj odeszły moje wspaniałe simki (*).Oczywiście przybył Kosiarz.I ja patrzę a on stoi,śpiewa,gada i potem dopiero odbiera simkom życie.To potrwało około simowej godziny zanim sobie poszedł.Ale kiedy klikałam na niego to miałam tylko opcję ''POŻUO''(z pewnością rozszyfrujecie ;)) Kosiarz kiedy miał odejść to tak smutno westchnął i pokiwał mi do okna...Ach,jakie to było sweet xD

Vegeta
14.06.2007, 16:31
To Moze Byc Mozliwe Chyba Widzialam Na Jakiejs Stronce Takie Zdjecie...

Vegeta
14.06.2007, 16:31
To Chyba Mozliwe Ja Widzialam Na Jakiejs Stronce Takie Zdjecie Ale Nie Pamietam Na Jakiej

Vegeta
14.06.2007, 16:44
Jeszcze Jedno Moze To Troche Nie Na Temat Ale Wszystkie Simy Jakie Zrobie Maja We Wspomnieniach Pocalunek Z Tajemniczym Simem Czy Ktos Wie O Co Chodzi? :o :|

_czarna_mamba_
14.06.2007, 16:47
Kosiarza można zrobić, ja np takowego kiedyś miałam i miałam z nim dzieci

Alatáriël
14.06.2007, 21:17
Ale w FS "Rodzina Śmierci" dzieci były szare O_o
Jak to?

Sandy
16.06.2007, 15:20
Może trzeba wpisać kod: boolprop testingcheatsenabled true, kliknąć na mrocznego kosiarza, następnie force error i reset? Chociaż nie wiem bo nigdy nie próbowałam. Albo może któraś z opcji kodu przy Spawn pomoże? Jak znajdę płytkę simsów to sprawdzę ;)

Clarrienthea
28.06.2007, 12:19
Ja ściągnęłam sobie InTeenimater, u mnie nie ma problemu: kogoś uśmiercam (albo sam umiera ;P ) przychodzi zabójczy Kosiu :D i klikam na tę simkę która ma mieć z nim dziecko, wybieram: InTeenimater ---> My Biological Clock i są dwie opcje w tym zegarku: I Want a Baby with: lub I want Twins with: i wybieram Mroczny Kosiarz. Słychać pozytywkę i voila :shifty: Wybrałam Express Delivery! i ciąża szła ekspresowo, tylko jeszcze nie zdążyła urodzić...

shezza
29.06.2007, 13:06
Wiecie, ja trochę nie na temat, ale też o Kosiarzu. Kiedyś miałam taką rodzinkę, że była matka i małe dziecko. No i ta matka umarła z głodu, bo stała 24 h na dobę przy teleskopie ( miałam wtedy simową manię na UFO ). No i przyszedł po nią Mroczny Kosiarz. Wysłał "tam do góry" wszystko pięknie, myślałam, że sobie pójdzie, jak zawsze. A tu nagle ź*****a - Kosiu poleciał do salonu, rozsiadł się i tv oglądał!! Zniknął dopiero wtedy, kiedy po malucha przyjechała opieka społeczna... :shifty: :smirk:

Rocket
29.06.2007, 19:47
Karisha też tak miałam, umarała mi simka a Kosiarz poszedł tv ogladać. Gdzieś mam nawet zdjęcie, ale niewyraźne.
I dziecko z kosiarzem też mam. InSIMenatorem :)

Castaway
03.07.2007, 13:22
MAM, MAM w końcu wam pokarzę!!!!

Dwa troszku mi nie wyszły, ale reszta... Hmmm... :D Sami oseńcie :P

http://sara.k9.pl/kosiarka.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka2.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka3.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka4.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka5.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka6.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka7.JPG
http://sara.k9.pl/kosiarka8.JPG

Mi nie wchodza zdjecia ;(

The FerG
03.07.2007, 13:38
U mnie śmierc tak raz sie zasiedziała poszedł do kibelka siusiu potem umył ręce i pół dnia oglądał tv już myślałem że pójdzie spac ,ale poszedl sobie.

tysiacpostaci
15.07.2007, 22:01
a jak mi przychodzi śmierć to nie mogę kliknąć i zrobić tego "błagaj o litość czy jak to sie tam nazywa. po prostu sie nie da i sim ma tylko opcje- umrzeć. i co mam zrobić? ps. probowalam tez tymi simami ktorzy maja dobre kontakty z umierajacymi

Eámanë
16.07.2007, 09:51
Nasti odpowiedziała na to pytanie w tym temacie (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37344) ;)

adka
18.07.2007, 15:47
Ja ściągnęłam sobie InTeenimater, u mnie nie ma problemu: kogoś uśmiercam (albo sam umiera ;P ) przychodzi zabójczy Kosiu :D i klikam na tę simkę która ma mieć z nim dziecko, wybieram: InTeenimater ---> My Biological Clock i są dwie opcje w tym zegarku: I Want a Baby with: lub I want Twins with: i wybieram Mroczny Kosiarz. Słychać pozytywkę i voila :shifty: Wybrałam Express Delivery! i ciąża szła ekspresowo, tylko jeszcze nie zdążyła urodzić...

u mnie było tak samo tylko poszedł jeszcze do toalety . SERIO!!!!

tysiacpostaci
18.07.2007, 16:53
fajnie. a dziecko sie rodzi takie jakies dziwne czy normalne?

Damiane
18.07.2007, 17:34
Olol :D Wlasnie, jak dziecko bedzie wygladac xDD

To by byl Mroczny Kosiarz Senio I Mroczny Kosiarz Junior :D

P.S Czemu w Nie ktorzych teamtach nie moge pisac postow :/ :gu:

Rocket
19.07.2007, 19:20
A, co do dzieciaka- rodzi sie normalne, nawet całkiem ładne.

Kubcia
20.07.2007, 07:21

mozna wlanczasz okienko do kodow i piszesz boolprop testingcheatsenabled true tworzysz nowa rodzine i naciskasz shift Ni masz ubranie mrocznego kosiarza w kostiumach i wiele innych fajnych ubran

trawa_morska
31.07.2007, 17:59
Jeszcze Jedno Moze To Troche Nie Na Temat Ale Wszystkie Simy Jakie Zrobie Maja We Wspomnieniach Pocalunek Z Tajemniczym Simem Czy Ktos Wie O Co Chodzi? :o :|

po prostu jest przyjete ze kazdy dorosly sim musi miec jakas przeszlosc
nawet stworzony przez Ciebie
nie ma znaczenia kim on jest bo jest tylko po to zeby byl we wspomnieniach
inaczej mowiac nie jest on nikim konkretnym

Edzia_08
20.06.2008, 13:57
Ja też miałam simke która za pomocą insiminatora zaszła w ciąże z mrocznym kosiarzem.

Smutna252
10.08.2009, 22:13
No, nudziło mi się i zachciało mi się eksperymentu (daaaawno temu) i zrobiłam jednej z moich wieeelu simek, padło na jakaś tam nastolatkę zrobić ciąże z Mrocznym Kosiarzem xD. No i ma bliźniaki i jest git.

Sherlock
12.08.2009, 13:09
Mr Dead is very funn :D Really, I like his, L.O.L.

@down: Żaden popis, ale po polsku wychodzi to gorzej XD (Masz nie polski nick ;pp)

@zelkam edit: him jeśli już :/

Titellè
12.08.2009, 18:43
@up: popis angielskim ? bez komentarza - to polskie forum.

Charionette
12.08.2009, 19:38
Eh... I za to go kochamy :D
http://i30.************/2jbtbi0.jpg

JuliTTe
12.08.2009, 19:44
haha niezłe to zdj!
to napewno jakiś bug
nie wiem jak to zrobić żeby możma było się ze śmiercią zesfatć
może jest na to kod???

xXx-Karcia-xXx
12.08.2009, 20:16
mi kiedyś oglądał plazmówkę ale teraz to od razu znika :P

Fatamorgana
01.10.2009, 19:00
A w 3 moja Simka, Judith jest przyjaciółka Mrocznego. O,O Ma on cechy nieokrzesany, mól książkowy i roztrzepany. :D LOL. :)