Wróć   TheSims.PL - Forum > Blogi > anie_1981
Zarejestruj się Blogi FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Oceń wpis

Ręczna Instalacja łatek (bez Lainchera i Origina)

Napisane 27.02.2013 11:29 przez anie_1981

Ręczne instalowanie łatek, bez launchera i origina

Tak jak głosi tytuł tematu, ten poradnik zawiera informacje o tym, w jaki sposób zainstalować łatkę\patcha do gry, nie korzystając z launchera i z origina.

No to do dzieła.

1. Przede wszystkim, zanim weźmiemy się do instalacji łatki, musimy oczyścić grę ze wszystkiego, co "do niej nie należy". O tym jak to zrobić już pisałam w innym poradniku, tak więc...

Jak przygotować grę do instalacji łatki

2. Wchodzimy na stronę:

http://simswiki.info/wiki.php?title=...p:TS3_Patching

3. Postępujemy zgodnie z instrukcjami na obrazkach:

a) klikamy w napis podkreślony na obrazku, co spowoduje...

b) ... pojawienie się małego okienka, należy kliknąć w "Zapi.sz plik".

c) Pominęłam okienko wyboru miejsca, w którym zapiszemy plik, bo to jest indywidualna sprawa, należy po prostu wiedzieć gdzie zapisaliśmy plik.

d) A oto gdzie mi się pobrała ta łatka, nie sugerujcie się lokalizacją pliku u mnie, bo jak pisałam wyżej każdy sam u siebie wybiera gdzie pobierają mu się pliki. Klikamy 2x lewym przyciskiem myszy na plik z ikonką Simsów... Jak na tym obrazku:

Zapewne Windows wyświetli taką informację... ignorujemy ją i klikamy w "uruchom".

e) Znajome okienko instalacji łatki...

Po zakończeniu instalacji łatki, uruchamiamy normalnie grę i ustawiamy swoje opcje, sporo o tym napisałam w poradniku z pkt. 1

Dziękuję za uwagę, miłego grania :-)

Napisane w Bez kategorii
Odwiedzin 122632 Komentarze 1 Edytuj tagi
« Poprzednia     Główny     Następny »
Komentarzy 1

Komentarze

1. Stary komentarz
    Poradnik niekompletny, nie ma wzmianki o tym, żeby po instalacji umieścić foldery z naszymi save'ami, modami itp. z powrotem w grze. No i nie koniecznie trzeba klikać w superpatcher, bo to zależy od wersji patcha, którego chcemy zainstalować. Pozdrawiam
    Napisane 11.12.2014 07:29 przez Klamra Klamra jest offline

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:54.