Wróć   TheSims.PL - Forum > ddo bwayo
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy ddo bwayo i Miyoki
Wiadomości odwiedzających od 91 do 100 z 616
  1. Miyoki
    13.12.2010 21:36
    Miyoki
    Pewnie tak samo jest z japońskim. W ogóle często się słyszy od ludzi, że mogą mieć najlepsze oceny z tego przedmiotu i maturę zdaną na 100% z tego języka (japoński też można zdawać chyba ^^), a się okazuje, że potem w kraju i tak musisz w sumie trochę od nowa się uczyć, bo oni mówią inaczej.
    Haha, no ja także ^^
    Na serio tak masz?
    Dziwne. Chociaż w sumie to... Nie, trochę dziwne xD
    Ale nie, rzeczywiście można mieć motywację do tych przyjemnych rzeczy, gdy trzeba zrobić coś nieprzyjemnego. Tak na przekór psychika robi chyba
    Jak ktoś Ci czegoś zabrania, to to chcesz robić, jak możesz robić co Ci się podoba, to już Ci się odechciewa
    Vegas dla mnie też za trudny będzie. Może sobie kupię jakiegoś movie makera albo brat mi ściągnie properly (Boże, jak to po polsku powiedzieć? o_O), bo ja ściągam same triale D:
    Może ktoś Cię jeszcze zaprosi
    Do Wigilii klasowej jeszcze czas, a i po niej w czasie ferii świątecznych też mogą spytać ^^
    Ja to raczej na cuda nie liczę ;D
  2. Miyoki
    13.12.2010 21:35
    Miyoki
    No właśnie ktoś kiedyś mówił, że zna japoński, ale jak pojechał do Japonii, to zauważył, że Japończycy zupełnie inaczej gadają niż w anime. Chociaż do końca mi się w to nie chce wierzyć. Tzn. oglądam czasem na yt japońskie programy rozrywkowe i wiem, że nie brzmi to do końca jak w anime, ale zrozumieć się da, bo całkiem inaczej nie jest.
    Masz rację - ciężko czasem jest się dogadać z człowiekiem, który ma inną wymowę :x
    Jak byłam w Anglii (a angielski znam w sumie dobrze - dogadać się na pewno powinnam) i jak zaczepił mnie koło sklepu jakiś Anglik (bo coś tam reklamował), to stałam jak słup. Mama się pyta: "O czym on mówi?", a ja "Nie wiem O_O". Za cholerę nie mogłam go zrozumieć. Byłam zrozpaczona D:
    Poczułam się jak debil, który nie zna języka. Chociaż jak trochę dłużej poprzebywałam z Anglikami, to szło się przyzwyczaić i zaczęłam powoli rozumieć.
  3. Miyoki
    13.12.2010 21:34
    Miyoki
    O, wtedy to dopiero można się załamać ^^
    Jeżeli się niekoniecznie chce brać udział w konkursie, to takie peruki za 30-40zł powinny wystarczyć. Ale wiadomo, najpierw trzeba znaleźć odpowiednie, z czym jest ciężko ^^
    To masz bardzo fajne zajęcia :3
    Słuchać o Japonii to miód dla uszu (tak się mówi?)
    40 lat, to jeszcze tak źle nie jest
    Masz fajnie :< Tak podejrzewałam, że w Krakowie powinni być jacyś Azjaci, a w zadupiu w Olsztynie to widziałam tylko dwóch jak robili zakupy w Realu bądź Carrefourze. Łaaa, jakie ciekawe zajęcia *_*
    U mnie nie było żadnej Wigilii (na hiszpańskim), żadnych wycieczek, ani nic. Tak drętwo wszystko prowadzone, że się stresowałam.
    W sumie to fajine to wygląda, że kurs japońskiego jedzie na wycieczkę do niemiec
    Szkoda, że takie kursy nie organizują wycieczek do Japonii~
    To by było dopiero super! I jeszcze jakby było po przecenie ze względu na to, że jest to kurs języka japońskiego!
    Ach, marzenia...
  4. ddo bwayo
    12.12.2010 13:04
    ddo bwayo
    Tak dokładnie o nią mi chodziło xD Nie pamiętam która dokładnie, ale możliwe, że białoruś c:
    Czemu odcieła byś sobie nogi? o.o
    Tak, do szkoły przyniosła >>
    Jezus, jacy chorzy ludzie O_O A ten kolega też mądry, że nie zostawił ich tylko dalej się z nimi przyjaźnił, ja już dawno bym ich zostawiła na jego miejscu.
    Ja nie lubię czytać mangi na komputerze. Mieć mangę w ręce jest fajne
    A wiesz, że podobno manga DN ma 2 różne zakończenia? Bo ja mam 12 tom i jest zakończenie podobne do anime, a kolega brata czytał o całkiem innym zakończeniu podobno o.o
    E tam, po szyciu wielkiego syfu chyba nie ma, tylko gorzej, że się nie umie. A motywacja zawsze by była,że to na cosplay :3
    Więc. Zapowiadało się fajnie,ale później zrobiło się jakieś dziwne (2 odcinek xD) i jakoś nie mam motywacji by oglądać dalej. W szczególności,że grafika nie powala tak jak na screenach.
  5. ddo bwayo
    12.12.2010 13:03
    ddo bwayo
    Pewnie dlatego, że anime długo już oglądasz i słuchając "obsłuchuje" Ci się jezyk, szczególnie taki potoczny jaki używany jest podczas rozmów a na kursie hiszpańskiego nie dość, że byłaś krótko to już całkiem inaczej jak uczysz się słuchając wymowy osoby która jest z tego kraju niż zwykłego polaka. Tak samo z angielskim, tyle czasu się w szkole uczymy a jak wyjdzie co do czego to większość ludzi się nie dogada bo mają całkiem inna wymowę xD
    No niby powinno się robić co się lubi, ale ja mam motywacje to robić jedynie gdy muszę robić coś innego bo mam wtedy wymówkę by np. nie uczyć się , a jak nie chodzę do szkoły,czy jest wolne to jakoś nie chce mi się np. oglądać anime chociażby nudziło mi się strasznie.
    Zawsze możesz vegasa, ja go miałam ale w ogóle go nie ogarniam, za trudny dla mnie był xD
    Narazie nie mam nic w planach ... D: nikt mnie nawet na sylwestra nie zaprosił >> a ja rok temu zaprosiłam pare osób :c
    Oj tam, może jakiś zwykły koleś też będzie miał taką fryzurę 8D
  6. ddo bwayo
    12.12.2010 13:01
    ddo bwayo
    Szczególnie jak się zetnie na krótkie a następny cosplay jaki chcemy potrzebuje długich włosów takich jak mieliśmy wcześniej, wtedy to dopiero boli xD
    No, i opowiada nam często o japonii , zwyczajach tam i ogólnie ciekawe rzeczy mówi, no i ma *****iste poczucie humoru a ma 40 lat 8D U mnie czasem widzę azjatów, ale najwięcej to widziałam 2 lata temu w wakacje w warszawie, pełno japonek chodziło. :3
    Muszę przyznać, że atmosfera jest naprawdę fajna, co chwile się śmieje i w ogóle. A np. w piątek będziemy mieć wigilie ~ ^^ Będzie też wyjazd do Niemiec oraz sushi party na zakończenie roku .
  7. Miyoki
    11.12.2010 23:41
    Miyoki
    Nawet 40zł powiadasz?
    Ja się boję, bo nastawiłam się na kupno mangi Death Note, bo miałam ją przeczytać, ale jakoś na kompie mi to nie idzie. Więc stwierdziłam, że kupię tom 8, ale jak 8, to głupio brać 10 zalóżmy, to chyba pojadę 8,9,10,11,12 o_O
    To wyjdzie około 100zł. Niby dzisiaj dostałam stówę, ale jakoś nie potrafię tego wydać Oo'
    Też uważam, że szycie to zuo :<
    Zwłaszcza jak się nie umie. Chociaż jakbym umiała, to pewnie by mi się nie chciało, jakby mi się chciało, to by został taki syf, którego potem pewnie nie chciałoby mi się sprzątać.
    Tak więc zgadzam się z Tobą
    A jak tam Darker than Black? Oglądasz dalej?
  8. Miyoki
    11.12.2010 23:39
    Miyoki
    Ale i tak mogłyby być takie jak w anime :3
    Chociaż w sumie to nie. Bo chodzenie w spódnicy cały rok by mnie wkurzało :x
    I chyba odcięłabym sobie jakąś siekierą nogi, bo by mnie tak to wnerwiało. Chociaż nie może nie byłoby tak źle ;o
    I dobrze, że wykorzystałaś tą lukę, w której nie było nic ciekawego, na sen
    3h lepsze niż nic
    Nawet żyletki przyniosła? o_O
    Ale do szkoły? U mnie w gimnazjum kolega z klasy miał taki nóż do papieru (one są ostre), a że miał takich 'fajnych kolegów', to oni mu go zabrali i przystawiali do szyi i koło rozporka. A że moja szkoła była zaopatrzona w kamery, to przyszła dyrektorka i się zrobiła afera, zabrała mu ten nóż i powiedziała, że straszymy pierwszaków.
    A jeszcze temu samemu koledze ten sam w sumie 'fajny kolega' wbił cyrkiel w oko (nie wiem czy przypadkiem, bo mieli głupie zabawy, czy też specjalnie) i miał takie całe przekrwione :/
    I on ich nadal uważał za przyjaciół i udawał, że jest fajny i jest w 'elycie'.
  9. Miyoki
    11.12.2010 23:38
    Miyoki
    Ale nie można nic nie robić xD
    Bo po to są ferie, żeby robić co się lubi, a jak się robi to, co się lubi, to i czas szybciej płynie. Ja chyba w ferie zrobię sobie amvki, jeżeli uda mi się ściągnąć jakiś fajny movie maker (chociażby 30 dniowy trial) i zainstalować go na drugim kompie, bo na tym już wykorzystałam czas :[
    A Ty masz w planach 100% lenistwo?
    No niby nietrudno. Ale musiałby to być jakiś emo pewnie
    Bo tylko emo mają takie fryzury jak L
    No dokładnie! xD
    Mnie i mojej koleżance też Hetalia się od razu przypomniała. Ta siostra Rosji (Białoruś bodajże ). Achh... mundurki. Miałam je tylko rok. W sumie mi one nie przeszkadzały, bo zasłaniały mi plecy gdy siedziałam, a miała za krótką bluzkę D:
  10. Miyoki
    11.12.2010 23:37
    Miyoki
    Dokładnie. Nie ma co niszczyć włosów dla cosplayu. I przez to, że chciało się tak wyglądać przez dzień czy dwa, to chodzić z taką fryzurą przez nawet parę miesięcy o_O
    Pewnie Twój brat ma rację. Chociaż nic o nim nie wiem, to on pewnie się na tym zna ^^
    Jaaa.. jak fajnie :<
    Masz styczność z prawdziwym Japończykiem. Ja w ogóle Azjatów w swoim mieście widzę raz na rok czy dwa o_O
    Tzn. prawie w ogóle ich nie ma. Może gdzieś się ukrywają?
    O kurde ^^
    Te znaki muszą być okropne do nauki. A miła atmosfera jest ogólnie? Ludzie fajni? Też otaku? ^^ A testy - fakt, mogą stresować.
    Dlatego ja zdecydowałam się nie chodzić na żadne dodatkowe kursy i uczę się japońskiego jedynie z anime. A co dziwne, to lepiej mi idzie japoński, niż hiszpański, na którego kurs chodziłam przez rok o_x

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:12.