Wróć   TheSims.PL - Forum > Kethael
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy Kethael i Norellia
Wiadomości odwiedzających od 141 do 150 z 279
  1. Kethael
    21.01.2012 21:00
    Kethael
    Nie. Pod Twoim nickiem (profil) jest coś takiego jak ''Notes użytkownika'' ^^
  2. Norellia
    21.01.2012 20:58
    Norellia
    No weź, ale tak nie wiadomo skąd takie cuś wytrzasnęli. Już nie mają się czego uczepić?

Właśnie mam zamiar dołączać, ale jestem tak zajęta oglądaniem anime, że tylko jak się skończy odcinek wchodzę na forum, odpisuje Ci i oglądam dalej ;p

Notkę? To chodzi o to, gdzie masz simy? ;>
  3. Kethael
    21.01.2012 20:38
    Kethael
    Taaa... Jasne ;p

Aha... no to kumam.

No mnie też. Nie kumam tych ludzi. Ustaw sobie avka i dołącz do protestu ;p Możesz mojego skopiować ^^

Tak, poza tym napisałam Ci notkę
  4. Norellia
    21.01.2012 20:33
    Norellia
    Noale to tak w formie podziękowania dają kasę

Ja muszę zbierać tylko na rzeczy, których nie chcą mi kupić rodzice, np. książki do czytania, biżuteria itd. U mnie w domu troszkę nie za fajnie z kasą, więc jeśli mają mi coś kupić, to muszę być pewna, ze tego chce. Tak właśnie walczyłam 5 lat o nowy komp.

Zaraz mnie z tym ACTA nerwica dopadnie. (Użyłabym innych słów, ale to jednak byłyby tylko przekleństwa ^^)
  5. Kethael
    21.01.2012 20:28
    Kethael
    Twoja nauczycielka Cię pcha do konkursów... moja też w sumie mnie pcha, ale bardziej jest to mój ''obowiązek''. Po prostu piszę w szkole najlepiej i ona musi to jakoś wykorzystać. W sumie nie mam jej tego za złe, ale straszenie dzieci (;p) jedynką, czy uwagą, nie jest w porządku no nie?

Ucięło mi xD
  6. Kethael
    21.01.2012 20:27
    Kethael
    Hmmm... zazwyczaj w dzień babci i dziadka to dziadkowie i babcie dostają prezenty Ja mam się uczyć angielskiego i norweskiego. Te na pierwszym miejscu. Poza tym, jeśli chcę to mogę się japońskiego uczyć. Byle by nie zapominać o tych dwóch językach ^^
    U mnie się dzieli. Rzeczy obowiązkowe i ważne, i moje upodobania i pasje. Na mangi i takie inne duperele muszę (!) zbierać sama, ale na książki niekoniecznie, chociaż jest to też jakieś tam upodobanie. Myślę, ze chodzi tu o to, że rozwijam sie literacko w ten sposób, chociaż fakt faktem nie raz poleciała praca domowa kosztem Godziny Ale tak jak już mówiłam, wolę kupić ze swoich. Może jestem dziwna, ale jak rodzice czegoś za dużo mi kupią (bluzka, bluzka, książka) to mam wyrzuty sumienia Niby z kasą u nas w rodzinie nie ma problemu, tak żeby nie można było sobie ciucha kupić, ale jakoś już tak mam.
  7. Norellia
    21.01.2012 20:09
    Norellia
    A ja jestem jaka jestem, pani od polskiego mnie chwali, że ładnie pisze (i nie chodzi tu o pismo xd), mam bardzo rozwiniętą wyobraźnie i wogóle. Na konkurs chciała mnie wepchać, ale powiedziałam, że mi się nie chce. Często zapominam o takich rzeczach ^^

A co do rodziców, to na taką książkę to mi nie dają. Chciałam słownik polsko-japoński to stwierdzili, że mam się uczyć angielskiego i niemieckiego, a nie brać sobie jeszcze jeden język. Dlatego na książki takie do czytania musze sobie zbierać sama. Ale od jutra będe miała dopływ kasy, bo przecież dziś był dzień babci, a jutro dziadka ^^
  8. Kethael
    21.01.2012 19:10
    Kethael
    Z lekturami mam tak samo xd Nienawidzę ich czytać xD Bibliotekarki mnie znają, mam tam ''chody'', bo biorę udział w konkursach, między innymi literackich.
    Chociaż fakt, często są wypożyczone
    Hmm... jeśli chodzi o rodziców... Na książki by mi dali, bo jednak jest to coś ''mądrego'', ale jednak wolę sama na coś nazbierać. Wtedy jakoś inaczej patrzę na te rzeczy
  9. Norellia
    21.01.2012 18:51
    Norellia
    Wiadomo - oszczędzanie. Ja niedawno wypominałam rodzicom, że kupili mi nowy 23 calowy monitor. Mówię im coś na temat prądu, że oni sami mówili o tym, że trzeba go oszczędzać. Zaraz dodałam o tym, że mam kupować nowe książki do szkoły, bo angielski i niemiecki z 1. klasy kończyliśmy w 2. klasie i teraz potrzebuje innych książek. A po za tym drobne wydatki... No i nie starczy mi na książke. Niby też patrze oszczędnie, ale z tym monitorem to przesadzili =.=''

Nie mam zaufania do bibliotek. zapominam często, że trzymam jakąś książke, opłaty potem są za przetrzymanie, często nie ma danej książki, albo wszystkie są wypożyczone. A tak to mogę sobie pójść do empiku i kupić to co chce, no chyba, że to jest lektura szkolna to nie. Ale i tak zawsze streszczenia czytam
  10. Kethael
    21.01.2012 18:12
    Kethael
    Ja też, ale staram się patrzeć oszczędnie -.* W końcu, kupując książkę daję trzydzieści złotych, za pięć książek z tej samej serii - 150zł. Dwie takie serie i mam 300zł, czyli tyle ile kosztuje taki czytnik.
    Zatem, jeśli miałabym kupować książki, to na pewno więcej niż dwie serie. Lepiej byłoby kupić czytnik, ściągnąć sobie e-booki, a tradycyjne książki wypożyczać z biblioteki. Tyle, że w mojej bibliotece nie ma nowości. Była ''Ever'', więc ją przeczytałam. Tydzień później okazało się, ze są już następne trzy, czy cztery części -_-'

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:38.