Wróć   TheSims.PL - Forum > Libby
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy Libby i Invidia Semper
Wiadomości odwiedzających od 11 do 20 z 22
  1. Invidia Semper
    20.06.2010 21:26
    Invidia Semper
    zważywszy na to, że jest to powieść ku pokrzepieniu serc, więc musiała docierać do ogółu populacji nie wyobrażam sobie samego wątku historycznego xd
  2. Libby
    20.06.2010 20:52
    Libby
    Za to oburzyłam się, bo kiedyś czytałam takie fest stare recenzje Potopu i były tam opinie, że w książe niepotrzebny jest cały wątek Oleńki i ogólnie milości... :/ Nic tylko powiesić takich ludzi :/...
  3. Libby
    20.06.2010 20:50
    Libby
    Dokładnie ! Mi też historia nie przeszkadzała.
    Może i w książce krótko jest opisana ta scena, ale podobały mi się docinki Michała . A "Kończ Waść, wstydu oszczędź" zapamiętam chyba na zawsze .
  4. Invidia Semper
    20.06.2010 19:47
    Invidia Semper
    cóż, w książce jest to raczej szybka akcja, dla mnie zawsze najpiękniejszym momentem tej powieści jest kilka ostatnich stron;] tak, broń biała i w ogóle klimaty rycerskie, wojny, konie...nawet historia mi w tym przypadku nie przeszkadzała xd
  5. Libby
    20.06.2010 18:51
    Libby
    Tak, Kmicic jest takim bohaterem z pazurem .
    Jeśli chodzi o Ogniem i Mieczem to jeszcze Bohun był nieźle oddany . Choć zawsze byłam za Skrzetuskim .
    Też się zawsze oburzałam, że Wołodyjowski ginie. Jak byłam mała, bardzo mnie to denerwowało...
    Niestety książek nie czytałam . Tylko Potop i to nie do końca, bo nie zdążyłam przed przerabianiem w szkole a potem musiałam czytać następną lekturę. Jednak zamierzam do niego wrócić i przeczytać całą Trylogię. Lubię broń biała . Jedna z fajniejszych scen, to pojedynek Kmicica z Wołodyjowskim .
  6. Invidia Semper
    20.06.2010 18:11
    Invidia Semper
    nie mam pojęcia, którego bardziej, chyba jednak Kmicica- te skazy na idealnym charakterze rycerskim dodają mu uroku
    ogólnie nie przepadam za adaptacjami filmowymi, Wołodyjowski ani w starej ani w nowej wersji mnie nie zachwycił, za to Żebrowski jako Skrzetuski i Olbrychski jako Kmicic to coś wspaniałego
    co do trylogii przeczytałam jedynie Ogniem i Mieczem i Potop, nie mogę zmusić się do przeczytania Pana Wołodyjowskiego, bo on umiera chyba nie mam ochoty tego czytać;p
  7. Libby
    20.06.2010 16:04
    Libby
    Przejrzałam właśnie temat o literackich ideałach i rzuciło mi się w oczy, że też lubisz Kmicica i Pana Michala . Którego bardziej?
    Od małego zawsze oglądam Trylogię w tv i do tych dwóch panów mam straszną słabość.
    Ogniem i Mieczem jest fajne, ale nie pasuje mi w nim Wołodyjowski... :/
    Dla mnie zawsze Panem Michałem będzie Łomnicki i kropka.
    A Olbrychski w roli Kmicica to też cudo .
    Dobra, kończę, bo się chyba trochę rozpisałam...
  8. Libby
    18.10.2009 17:28
    Libby
    Miło to słyszeć
  9. Invidia Semper
    18.10.2009 17:20
    Invidia Semper
    Tak, mi już parę razy jakiś dodatek zepsuł grafikę, dlatego przeinstalowałam grę, ale wystarczyło kilka prezentacji, żeby cały downloads już był zaśmiecony;p
    A co do tematu, pracuj, pracuj, zawsze chętnie ocenie
  10. Libby
    18.10.2009 17:17
    Libby
    Dzięki za komentarz . Co do Eriki to pewnie przez ten nos a zwłaszcza puder na nim...
    Po takich komentarzach pewnie częściej zacznę odpalać Simsy . Muszę mieć tylko trochę więcej czasu i zrobić porządek z kompem.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:17.