Wróć   TheSims.PL - Forum > Miyoki
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy Miyoki i Dżiglipaff
Wiadomości odwiedzających od 11 do 15 z 15
  1. Dżiglipaff
    02.12.2009 09:07
    Dżiglipaff
    a gdzie mieszkasz? ja tez keidys myslalam, ze u mnie w dziurze nie ma skladnikow, ale okazalo sie ze sa w zwyklym marcpolu popytaj w duzych supermarketach u siebie, moze jednak maja ^_^
    czekaj czekaj, wczoraj bylam troche zajeta, kied pisalam tamta odp, nori generalnei mozna gryzc etc, najwazneijsze, zeby ci sie nei zaplatalo i nie przykleilo do podniebienia, ale to tak jak z kazdym błonkowym jedzeniem (skorki pomidora etc~)
  2. Miyoki
    01.12.2009 23:05
    Miyoki
    Dzięki ^^
    Właśnie specjalny ryż i inne potrzebne składniki, których nie znajdę w moim mieście mam zamiar kupić przez allegro (innego wyjścia nie ma - chyba, że coś o tym wiesz? .
    Hmmm.. trzeba później pomyśleć jak zjeść nori, by za bardzo ich nie gryźć
    Jeszcze sobie później przeczytam o składnikach (wegetariańskich), które wsadzić do środka, by był jakiś ciekawy smak :3
  3. Dżiglipaff
    01.12.2009 22:49
    Dżiglipaff
    nie, nei smierdza xD tylko jesli bedziesz robic to sushi, to pameitaj, zeby uzyc specjalnego, japonskiego ryzu, bo Ci nie wyjdzie dla mnie nori w sushi nie maja w ogole smaku, jesli sie je normalnie (tj. wszystko na raz) w sumie, to jest troche rozciagliwe etc, ale cala "obrzydlowosc" polega raczej na strukturze tego jedzenia, a nie na smaku cyz zapachu : ) dlatego kęsy lepiej sobie formowac w buzi tak, zeby za specjalnie go nie gryzc ;p

ale i tak polecam najlepsza rzecza w sushu sa skladniki te ze srodka i to nimi powinnas sie najbardziej przejmowac ^_^
  4. Miyoki
    01.12.2009 19:27
    Miyoki
    Hej
    Mam do Ciebie takie chyba nietypowe pytanie ^^
    Jak smakują algi nori, których używa się do robienia sushi?
    Bo chciałam sobie zrobić taką wybiedzoną (ze względu na mój wegetarianizm) imitację sushi ^^
    Tzn. składniki te same, tylko bez ryb i mięsa. Nie wiem czy to prawda, ale słyszałam, że nori trochę śmierdzą jak ryba xd
    A w temacie chyba liczeniu kiedyś wyczytałam jak pisałaś o sushi
  5. Miyoki
    08.10.2009 19:31
    Miyoki
    Sto lat!
    Spełnienia marzeń

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:31.