Wróć   TheSims.PL - Forum > Sandy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy Sandy i Miyoki
Wiadomości odwiedzających od 11 do 20 z 20
  1. Miyoki
    02.04.2010 01:47
    Miyoki
    O, dzięki
    To jakiś pusty ten Derek, skoro tylko wygląd się dla niego liczy ;p

I za linka także dziękuję
    Zabiorę się za jego oglądanie za jakiś czas - yay, powrót do dzieciństwa :3
  2. Sandy
    31.03.2010 10:19
    Sandy
    Sylaby ci za dużo nie powiedzą, jeśli nie znasz wcześniejszej akcji. No więc na początku Odetta i Derek się nie znosili, robili sobie na złość itd. ale kiedy poznali się jako dorośli zakochali się w sobie od pierwszego wejrzenia. Była już przygotowana ta cała impreza i oni tak tańczyli ze sobą, no i kiedy piosenka, czy tam utwór się skończył Derek rzucił coś w rodzaju: "Szykujcie wesele!", a Odetta, że: "Chwileczkę". Derek się trochę zdziwił i powiedział jej, że jest tą jedyną, czy coś w tym rodzaju i że jest piękna. A ona mu na to: "Ale co jeszcze, tylko uroda się dla ciebie liczy?". A on: "Co jeszcze się liczy?"
    Co- je-szcze się li-czy - sześć sylab

EDIT:
    http://www.youtube.com/watch?v=ODm51sLTD-c - można tu całą bajkę obejrzeć ^^
  3. Miyoki
    30.03.2010 23:15
    Miyoki
    W pokemony? Hmm.. Ja nigdy się jakoś w to nie bawiłam, a nie! Skłamałabym, bo bawiłam się z bratem. Byłam bulbosaurem, a on charmanderem xD
    Ale to już w podstawówce. A w dragon ball także
    Pamiętam dokładnie, że to była druga klasa sp w świetlicy. Mój w zasadzie ulubiony czas ^^
    Tylko, że z dziewczyn to tylko ja to znałam o__o

Czyli ta Księżniczka Łabędzi na TVP1, to nie było to samo, co znamy i lubimy i tytuł brzmiał Zaklęty Łabędź, tak? o_O

O nie, nie - nie pamiętam tego
    Ja tylko pamiętam, że uciekała przed tym chłopakiem uciekała, bo on polował na łabędzia. I że miała kompanów. Chyba żabę
    Albo nie wiem. I jakiś bal był, gdzie starała się przez okno zajrzeć.

A jakie to sylaby były, pamiętasz może?
  4. Sandy
    30.03.2010 08:45
    Sandy
    Haha, słodkie ^^ Myśmy się w przedszkolu w pokemony bawili _^_
    A z kolegą (wg. naszych rodziców "narzeczonym") braliśmy moje lalki barbie i bawiliśmy się w... dragon ball! ;D Chociaż bez lalek też się obeszło.
    A co do "Księżniczki Łabędzi". Raz wyświetlili to w TVP1 i to było po prostu... straszne! Zmienili głosy i piosenki. I to już nie była Księżniczka łabędzi tylko Zaklęty łabędź.
    A właśnie, coś mi się przypomniało. Pamiętasz tego takiego służącego z długim nosem i siwymi włosami? No i po tym całym nieudanym balu on taki tekst do Dereka: "Powinieneś napisać książkę - "jak urazić kobietę za pomocą sześciu sylab" ;D
  5. Miyoki
    29.03.2010 21:54
    Miyoki
    To są dwie części tej bajki?
    Kurczę.. Myślałam, że jak będę starsza, to takich bajek oglądać nie będę, ale chyba zacznę
    A co tam! Nie będę czekać aż urodzę dzieci lub ktoś z mojej rodziny je urodzi, żeby mieć wymówkę, że "muszę oglądać z nimi" xDD
    Oo, 101 dalmatyńczyków!
    Jak ja to lubiłam :3
    Tak dużo słodkich szczeniaczków ^^
    Ja sama nie wiem czy oglądałam bajkę o_O
    Pamiętam, że w przedszkolu jak zostałam już tylko ja i chłopiec, który mi się podobał (hehe), to strasznie się z tego cieszyłam i miło to wspominam - bawiliśmy się właśnie w 101 Dalmatyńczyków. On był Pongo, który siedział w oknie i patrzył na przechodzące samice psa (żeby nie zabrzmiało to wulgarnie ) a ja była tą dalmatynką xD
    Hahaha, miłe czasy. Szkoda, że tylko raz ^_^
  6. Sandy
    29.03.2010 21:36
    Sandy
    Ooo ^^
    Ja całkiem niedawno oglądałam "Księżniczkę Łabędzi". Ściągnęłam specjalnie po to, żeby "nawrócić" kuzynkę I nawet nie wiedziałam, że jest 3 część tej bajki! No ale niej jest tak fajna jak poprzednie dwie.
    Anastazji w sumie tak jak ty z 10 lat już nie widziałam. Jejku, mam to chyba jeszcze gdzieś na video. Tak samo 101 dalmatyńczyków. A najlepsze jest to, że nigdy nie widziałam bajki, tylko film ^^
  7. Miyoki
    29.03.2010 21:30
    Miyoki
    O Antastazji nawet się na historii później uczyłam ^^
    Ja chyba jakieś 10 lat temu tą bajkę ostatnio widziałam
    A czemu straciła pamięć, to nie wiem
    No tak, ja nie lubiłam śpiącej królewny etc.
    A Małą Syrenkę także
    A tą ostatnią to chyba naj niedawniej (że tak to określę) oglądałam, bo... 3 tygodnie temu xD
    Hah, leciała sobie dobranocka, a ja akurat tvp1 miałam włączone xDD
  8. Sandy
    29.03.2010 21:23
    Sandy
    Ja z Anastazji też niewiele pamiętam, ale wiem, że chodziło generalnie o to, że Rasputin chciał zniszczyć rodzinę carską. Tylko zawsze mnie zastanawiało dlaczego Anastazja właściwie straciła pamięć?
    A Księżniczkę Łabędzi lubiłam, bo to nie była taka typowo różowa księżniczka. W ogóle jakoś nigdy nie lubiłam bajek o księżniczkach. Wyjątkiem były właśnie Księżniczka łabędzi i Mała Syrenka ^^

Ps.
    No i taka jakby księżniczka Anastazja ^^
  9. Miyoki
    29.03.2010 21:15
    Miyoki
    Hej
    O jak miło
    Z Anastazji mało pamiętam, bo oglądałam tylko raz, ale naprawdę mi się spodobał ten film
    To chyba przez tą bajkę wzięłam sobie imię Anastazja na bierzmowanie ^^
    A z łabędziem to pewnie dlatego, że zawsze lubiłam zwierzęta, a że jeszcze księżniczka się w niego potrafiła przemieniać? To już mi się całkowicie podobało ^^
  10. Sandy
    29.03.2010 18:53
    Sandy
    Hej, wiem, że to może dziwnie brzmi, ale obojętne... Przeglądałam starsze posty w temacie "Mów prawdę", szukając jakiegoś ciekawego pytania, które mogłabym zadać i natknęłam się na twój post odnośnie ulubionych bajek Disney'a.
    I wiesz, też strasznie uwielbiałam Anastasię i Księżniczę Łabędzi ;D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:53.