Wróć   TheSims.PL - Forum > cerastes
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy cerastes i Wielebny
Wiadomości odwiedzających od 231 do 240 z 311
  1. cerastes
    23.03.2010 15:10
    cerastes
    Myślę, że to dobra decyzja zacząć od czegoś, na co ma się lepszy pomysł.
    Fajne te projekty, chyba najbardziej zwrócił moją uwagę dom nad wodospadem choć wydaje się nieprawdziwy. Bardziej kojarzy się z fantazją niż rzeczywistą realizacją.

Jeśli zacznę jakiś projekt, to w mieszanym stylu. Zupełnie coś innego planowałam w TS3, ale na razie jeszcze nie będę się za to zabierać. Zaczekam na więcej dodatków.
  2. Wielebny
    21.03.2010 19:34
    Wielebny
    Chyba jednak zdecyduje się na coś modernistycznego.
    A ten drugi projekt na pewno też zrealizuje, ale zaraz po modernie.
    Głównie zależeć mi będzie teraz na wnętrzach, wiec przyłożę do nich szczególną uwagę.
    Projektowanie wnętrz domu nie jest moją mocną strony, a nawet jeśli efekt będzie całkiem zadowalający to jest on owocem mojej bardzo długiej. Średnio zrobienie jednego pomieszczenia zajmuje mi nawet do 1:30 h a i tak nie zawsze jestem z niego zadowolony. Co innego bryły i ogrodu, a szczególnie ogrodu które mogę tworzyć bardzo szybko i według mojego określonego schematu.
    Co do tego modernu. Myślą o niedużej posiadłości położonej nad brzegiem morza [klimat tropikalny] Dodatkowo poprzeglądam sobie projektu z tego tematu http://forum.muratordom.pl/nowoczesn...cje,t43046.htm.Może mnie jakiś zainspiruje.
    Mam nadzieje, że już niedługo zaczniesz pracę nad swoim domkiem.
    Stworzysz go w swoim stylu? Czy tak jak pisałaś wcześniej zrobisz coś zupełnie innego?
  3. cerastes
    21.03.2010 17:57
    cerastes
    W Twoim przypadku powrót do TS2 byłby takim trochę "krokiem do tyłu" więc dobrze, że nie zamierzasz powracać.
    Co do Twoich pomysłów, to możesz zrealizować oba. Najpierw zrobisz ten pierwszy, a później tą nowoczesną posiadłość. Pomimo różnorodności architektonicznej w Twoich projektach, ja zawsze wiedziałam, że najbardziej lubisz modern. :>

Ostatnio zainstalowałam sobie na nowo TS2 i robię folder Downloads z najładniejszymi dodatkami więc może to mnie zmotywuje do kolejnego projektu. W TS3 na razie tylko gram, choć na potrzeby gry zbudowałam sobie kilka domków.
  4. Wielebny
    21.03.2010 09:57
    Wielebny
    Racja, że w poprzednim simach można znaleźć ciekawsze i ładniejsze dodatki. Dziwne w sumie, że nie mam możliwości jakoś przekonwertowania ich do ts3. Ja i tak głównie w ts3 skupiam się na budowaniu brył i ogrodów niż na wnętrzach, więc zostanę przy trójcę. Dodatkowo mam edytor otoczeń i ładniejszą grafikę, wiec ani myślę nad powrotem do 2.Nie ważne już czy zaprojektujesz coś w ts3 czy ts2 ważny byś coś wystawiło, bo bez twoich prac jakoś pusto w dziale o domach.
    Ja póki co trochę bawię się w tworzeniu otoczeń i gromadzeniu dodatków. Myślę o zrobieniu tego projektu o którym Ci wcześniej pisałem , ale z drugiej strony chciałem też stworzyć jakąś typowo nowoczesną posiadłość nadmorską np.
    Choć po moich pracach tego nie widać najbardziej lubię nowoczesny styl, ale zawsze gdy chcę coś takiego wybudować wpada mi do głowy jakiś inny bardziej oryginalny pomysł i go realizuje.
    Ogólnie trochę mi to zajmie zanim zacznę coś tworzyć , najszybciej wystawię coś do połowy kwietnia.
  5. cerastes
    20.03.2010 19:18
    cerastes
    Niewykluczone, że wrócę do Marilyn i nie będziesz musiał odzwyczajać się od skojarzeń.
    Celnie zauważyłeś, że obecny zestaw niestety nie współgra ze sobą... Moja sygnatura to sentymentalny prezent i nie chciałabym się z nią rozstać więc jest powód żeby wrócić do MM.

Co do projektu, to bardziej mam pomysł na coś w TS2 niż TS3. "Dwójka" ciągle ma ładniejsze dodatki. Niektóre mebelki i dekoracje, traktuję jak kolekcjoner... :] Jeśli coś zbuduję to chyba jeszcze w TS2.
    A co z Twoim pomysłem, kiedy pojawi się coś nowego ?
  6. Wielebny
    20.03.2010 18:58
    Wielebny
    Zawsze Cię kojarzyłem po twoim avatarze z marilyn monroe , więc trochę mi to zajmie zanim się odzwyczaję. Wypadałoby teraz i obrazek w sygnaturze zmienić, choć Twój obecny bardzo mi się podoba i w sumie mógłby zostać A tak przy okazji rozpoczęłaś już pracę nad swoim pierwszym projektem w ts3 ?
  7. cerastes
    20.03.2010 18:06
    cerastes
    Dziękuję. Próbuję zerwać z Marilyn, ale nie wiem czy mi się uda...
    Twój awatar też jest fajny, miałam Ci pochwalić na samym początku jak tylko zmieniłeś. Świetna jakość.
  8. Wielebny
    20.03.2010 17:47
    Wielebny
    Aniołku, widzę że zmieniłaś avatar
    W pierwszej chwili Cię nie poznałem. [Bardzo ładny av]
  9. Wielebny
    23.02.2010 16:54
    Wielebny
    Dziękuje za gratulacje aniołku.
  10. cerastes
    22.02.2010 16:12
    cerastes
    Gratuluję zwycięstwa !

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:37.