Wróć   TheSims.PL - Forum > cerastes
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy cerastes i Wielebny
Wiadomości odwiedzających od 281 do 290 z 311
  1. Wielebny
    05.01.2010 17:00
    Wielebny
    http://www.forum.thesims.pl/showpost...7&postcount=49
    Widzę , że już złapałaś klimat trójki bo ten salonik wyszedł Ci przepięknie . Może weźmiesz się już za jakiś projekcik i wystawisz na forum ?
  2. cerastes
    24.12.2009 14:29
    cerastes
    Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt - dużo zdrowia, szczęścia i spełnienia marzeń.
  3. cerastes
    06.12.2009 22:32
    cerastes
    Już podaję :
    - przegrzewanie się płyty głównej ( do której trzeba było dołożyć dodatkowy wiatrak do schładzania )
    - podkręcony wcześniej procesor, został skręcony do ustawień fabrycznych.
    - w systemie wykryto dwa Trojany
    - przy okazji był zrobiony format dysku C oraz ponowna instalacja Windowsa XP

A wymieniłam: kartę graf.(GF GIGABYTE GTS250 1024MB DDR3), nowy zasilacz (GIGABYTE SUPERB 550P (550W) ) i pamięć RAM DDR2 (razem ponad 4GB ).
  4. Wielebny
    06.12.2009 21:22
    Wielebny
    To dobrze , że wszystko już działa jak należy , ale mogłabyś mi podać co było główną przyczyną , bo trochę mnie to ciekawi .
  5. cerastes
    06.12.2009 21:15
    cerastes
    Problem z grą mam już rozwiązany. Co prawda sama sobie nie poradziłam, ale na szczęście zajął się tym ktoś mądrzejszy ode mnie w tej dziedzinie. Jak się okazało powodów błędnego działania gry było aż kilka, ale teraz nareszcie mogę komfortowo pograć.
    Tak jak przeczuwałam, zmiana karty graf. była dobrą decyzją. Poprzednia w odczycie obrazu była dobra, ale miała za małą pamięć. Na obecnej karcie, gra śmiga na najwyższych detalach, jeśli chodzi o płynność gry to różnica jest ogromna.
  6. Wielebny
    06.12.2009 16:14
    Wielebny
    Hej aniołku i jak tam poradziłaś już sobie z tymi problemami z ts3 ?
  7. Wielebny
    26.11.2009 14:47
    Wielebny
    Ja mam 1024x768 może mniejsze ustawienia poprawią trochę jakość .
    Te zacinanie się jest spowodowane przez patch , więc nie jest to wina optymalizacji silnika gry . Następny patch powinien to naprawić .
  8. cerastes
    26.11.2009 12:21
    cerastes
    Efekty nadal marne. Może jest trochę lepiej, ale gra nadal się zacina.
    Trochę wątpię, aby jakikolwiek patch poprawił płynność gry. Szkoda mi, że gra się tak byle jak, bo właśnie teraz miałam największą ochotę pograć sobie i trochę simami podróżować. :]
    Tworzenie nowych okolic na pewno będzie ciekawe, ale pod warunkiem, że gra całkowicie nie stanie w miejscu. W TS2 zawsze grałam we własnej okolicy.

Ps. W ustawieniach ekranu w grze jaki masz ustawiony rozmiar ( rozdzielczość ) ?
  9. Wielebny
    25.11.2009 21:13
    Wielebny
    W takim razie daj później znać jakie efekty .
    Oby jak najszybciej wyszedł ten patch i poprawił to i owo
    Nie wiem czy słyszałaś , ale mniej więcej przed świętami ma wyjść wersja BETA programu create a world czyli program do tworzenia okolic w ts3
  10. cerastes
    25.11.2009 19:20
    cerastes
    Ja w ustawieniach dałam prawie wszystko na "średnie", ale nie ma jakiejś większej różnicy. Przyznam szczerze, że przyzwyczaiłam się grać mając prawie wszystko ustawione na maxa, a teraz jak obniżyłam gra nie wygląda ładnie.
    Jak włączę grę może później to spróbuję tak jak radzisz wyłączyć cienie. Zobaczę czy u mnie też będzie lepiej.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:52.