hm ja sobie nie pozwolę na taka burżuazję gdyż mogę sobie pozwolić na jeden wolny weekenad na wypad do Krakowa i na coś się muszę zdecydować xd
Przy okazji, nie orientujesz się pewnie czy gdzieś tam jest przystanek busów?
Zależy co bym potrzebowała, jeśli do empika to do bonarki (mam bliżej do bonarki niż do rynku xD), podkoszulek też bonarka, w bonarce jest też wielki sklep z samymi spodniami za to też plus, ale w innych sklepach żadnych spodni (chyba, że za 120zł).
Jeśli zaś potrzebowała bym bluzę to do Krakowskiej, spodnie także tam kupi.
Do tego, strasznie mało schodów na górę i dół chyba 3 pary na całą Bonarke, trzeba się dużo nagonić by znaleźć schody. Piętro jest bardziej uzbrojone w ubrania, na dolę przeważa żywność, meble, fryzjer, upominki i inne bajery. Empik jak w rynku, strasznie obszerny, ma 3 piętra, znajdzie się w nim coś dla każdego.
Musiałam w 2 wiadomościach bo się nie mieściło xD
Khem, khem.
Bonarka wcale nie jest taka wielka jak się wydaję, przejście jej z wchodzeniem do interesujących sklepów, lub z ładnymi rzeczami na wystawie zajeło mi 1,5 godziny. Jest pełno nowych sklepów, ubolewam nad brakiem Terranovej. H&M jest straszny, cały w cekinach ale pewnie dlatego, że zaraz sylwester. C&A jest średni, parę ciekawych rzeczy a reszta taka, że kupiło by się takie na bazarku, dodatków strasznie mało. Z new yorker'em już lepiej ubrania na każdy styl. Strasznie dużo restauracji w których świeci pustkami - Mc donald i KFC robią swoje (xD). Na środku Bonarki stoi taka wieeelka boska choinka *-*. Jest parę ciekawych sklepów z upominkami, pełno restauracji, sklep z meblami bla bla bla. Tylko nigdzie nie widziałam ubikacji o_o.