Wróć   TheSims.PL - Forum > Levkoni
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy Levkoni i anie_1981
Wiadomości odwiedzających od 21 do 30 z 67
  1. Levkoni
    02.09.2012 22:50
    Levkoni
    No to czyli jednak nieaktualne, to jak wypuszczą nowe narzędzie to chyba powinno być wszystko ok Ja dziś też miałem z CAW problemy bo miałem błąd zapisu, dwa pokazywało mi, że dwa obiekty nie chcą się zapisać, a jak wyszukiwałem je po kodzie to nawet nie było obiektów z takim kodem więc nie wiem co to było Dobrze, że chwilę wcześniej zapisałem to nie straciłem dużo A tak w ogóle to robię świat, w którym będzie port z prawdziwego zdarzenia, nie to co ten syf z Bridgeport i będzie sporo ceglanych budynków w stylu amerykańskich starówek ;p Tak więc jak skończę, to może kiedyś zagrasz hehe
  2. anie_1981
    02.09.2012 22:23
    anie_1981
    No tak. I tak bym się tym czymś nie pobawiła, bo jest nieaktualne. Chciałam uruchomić bez modów, a tu info o niezgodności wersji gry
  3. anie_1981
    02.09.2012 22:20
    anie_1981
    No mogę, ale świat tylko z podstawowymi obiektami i tymi z dodatków\akcesoriów to byłby nieco nudny... Zwłaszcza, że ja bym poumieszczała gotowe Parcele, a u mnie to one aż toną od nieoficjalnych dodatków i Store.
  4. Levkoni
    02.09.2012 22:04
    Levkoni
    a to nie możesz na czas bawienia się caw przenieść tych modów? ;>
  5. anie_1981
    02.09.2012 21:51
    anie_1981
    No nie wiem, chyba mam za dużo modów jak na CAW, albo już sama nie wiem co, przerobienie pliku uruchamiającego CAW, tak by mógł korzystać z więcej niż 2 GB RAM, dało tylko tyle, że teraz CAW zamiast bredzić o pamięci, zawiesza cały system. Chyba jednak nie pobawię się tym programikiem... Po co mi CAW, jeśli nie mogę go uruchomić razem z modami...
  6. Levkoni
    02.09.2012 18:46
    Levkoni
    Haha nie ma za co do usług, jak coś to wal
  7. anie_1981
    02.09.2012 18:40
    anie_1981
    Dzięki, pierwszy link to mój problem:

http://www.modthesims.info/showthread.php?t=444527

Spróbuję tym programem, Large coś-tam coś-tam, do którego był tam podany link. Już kiedyś robiłam coś w ten deseń z Simsami, ale innym programem. A z resztą, to od którejś łaty EA sami na to wpadli i na moim Windowsie 7 x64 nic już z Simsami nie muszę robić. Dzięki. Próbowałam już nawet dodawania pliku uruchamiającego CAW do DEP, ale nic to nie dało. Teraz jak będzie dobra wersja CAW na stronie to zrobię tym programem plik CAW, dodatkowo DEP i jeszcze wyjątek w zaporze. Jak to nie pomoże, to już sama nie wiem co zrobić. Dzia za pomoc
  8. Levkoni
    02.09.2012 18:32
    Levkoni
    Ale te obiekty i mody, o które Ci chodzi to są do gry czy do CAW? Bo jeśli do CAW to trzeba w katalogu instalacyjnym CAW zrobić folder packages z plikiem resource i tam wkładać wszystko co do CAW. Co do mapy wysokościowej to rób na 300, tak są wszystkie mapy od EA robione. A co do wodospadów, to masz je w efektach, różne rodzaje. A żeby zrobić np. jezioro czy rzeczkę wyżej, niż poziom morza to trzeba odblokować specjalne opcje, poradnik tutaj (z tego co widziałem znasz angielski, więc nie muszę tłumaczyć chyba? ) http://www.modthesims.info/wiki.php?...den%20Features Wiem ten sposób wygląda na skomplikowany, ale jest prosty tylko trzeba bawić się w ściąganie programów. Dodatkowo masz w tych odblokowanych możliwościach mnóstwo obiektów z same gry czy różne efekty, które normalnie trzeba pobrać z neta.
  9. Levkoni
    02.09.2012 18:28
    Levkoni
    Tutaj przeszukałem kilka tematów, może znajdziesz tutaj sposób:

http://www.modthesims.info/showthread.php?t=444527

http://www.modthesims.info/showthrea...=1#post3513489

Sprawdź to. Jeszcze gdzieś czytałem, że własnie nieodpowiednia aktualizacja może też być przyczyną. Ale nie wiem, czy był tam opisany na pewno ten Twój problem.
  10. anie_1981
    02.09.2012 18:27
    anie_1981
    Ja próbowałam uruchomić CAW tuż przed wydaniem łaty 1.38, dosłownie ze dwa dni, więc to świeża sprawa. Musiałabym pobrać nową wersję, zainstalować i zobaczyć co będzie, ale możliwe, że jeszcze nie dali nowszej wersji na stronę. Ale mody\dodatki to trzymasz normalnie w grze, czy je się może przekłada do katalogu CAW? Bo ja nigdy nie przekładałam i było OK, tylko teraz tak mi się robi... A tak przy okazji, to nigdy nie wiem jaką mapę wysokościową wybrać, 100, 200 czy 300, żeby działały domy zapisane w bibliotece. Kiedyś zbudowałam cały świat na setce, a potem parcele były tak jakoś nisko, śmiesznie to wyglądało. No i wodospadów nie umiem robić, a tak mi się podobają...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:48.