Wróć   TheSims.PL - Forum > Rosemarie
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy Rosemarie i Yuki
Wiadomości odwiedzających od 31 do 40 z 45
  1. Rosemarie
    26.04.2012 17:36
    Rosemarie
    Niby masz rację, no, ale jeszcze trzeba zadbać o oceny na świadectwie.
  2. Yuki
    26.04.2012 17:32
    Yuki
    No, ale właściwie nasza nauka w gimnazjum jest już skończona. To, czego mieli nas nauczyć, nauczyli do testów. Teraz właściwie nie wiadomo po co będziemy do budy chodzić. x]
  3. Rosemarie
    26.04.2012 17:28
    Rosemarie
    Naturalnie, że mam, mogliby nam odpuścić. Raczej ja nie idę jutro, może gdzieś na pizze pójdziemy i tyle.
  4. Yuki
    26.04.2012 17:26
    Yuki
    A masz jutro lekcje? Pytam, bo strasznie mnie to ciekawi. Ja najpierw miałam mieć, ale uczniowie się zbuntowali i idziemy do kina. x]
  5. Rosemarie
    26.04.2012 17:23
    Rosemarie
    tak

xxx
  6. Yuki
    26.04.2012 17:21
    Yuki
    Naturalnie, opier***ing: mode on.
    Książki w łapska, słuchawki w uszy i tak spędzam cały długi łikend.
    Ty jesteś w trzeciej gim. tak?
  7. Rosemarie
    26.04.2012 17:17
    Rosemarie
    Ja to aż nie wiem za co się brać. Tyle nowych książek, a czasu nie ma. Dobrze chociaż, że przerwa będzie.
  8. Yuki
    26.04.2012 17:14
    Yuki
    No, robi się ciekawie.
    Cassandra Clare robi kawał dobrej roboty, ale z chęcią przeczytałabym jej autorstwa coś skierowanego do nieco starszego grona czytelników, if u know what i mean
    Świat, który wykreowała, nie ukrywam, jest fenomenalny. Jak pisałam, trochę brakuje mi u niej tej kropeczki nad i w postaciach, ale pomimo tego czyta się znakomicie.
  9. Rosemarie
    26.04.2012 17:09
    Rosemarie
    Wampiry z Morganville były okej, jednak im dalej, tym gorzej, można powiedzieć, że w tematyce wampirów jestem ekspertem, bo swego czasu tylko takie czytałam. Nocna Łowczyni, autorstwa Frost Jeaniene jest świetna, czyta się jednym tchem, choć podchodzi chyba bardziej pod tematykę dla dorosłych (co mnie nie przeszkadzało w czytaniu) . Cykl o Sabinie Kane, autorstwa Wells Jaye, jest o magach i wampirach toczących wojnę oraz o dziewczynie będącej w połowie wampirem, w połowie magiem, też całkiem ciekawy i wciągający. Jak pisałam... Cykl o Betsy, królowej wampirów autorstwa Mary Davidson, wciągający i z humorem. To są moje ulubione serie z głównym wątkiem wampirów. Słyszałaś, że Cassandra Clare napisze nową serię związaną z DA? (trzeba kuć żelazo póki gorące Akcja rzekomo dzieje się po wydarzeniach z ostatniej, 6 części DA "Miasto Niebiańskiego Ognia".
  10. Yuki
    26.04.2012 16:43
    Yuki
    Hmm, jestem nieco uprzedzona co do wampirzej tematyki, ale wiadomo - generalizowanie jest złe. Trafiłam kilka razy na, delikatnie ujmując, cholernie beznadziejne książki z naszymi kochanymi wampirami, więc jakoś trudno mi jest się z powrotem do nich przekonać. Co prawda zaciekawił mnie cykl "Wampiry z Morganville" i powiem szczerze, że jest całkiem dobry. Czasem reakcje bohaterów są przerysowane, ale w tego typu powieściach nie jest to rzadkim zjawiskiem.
    Czyli zdecydowanie preferujesz fantasy?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:12.