Wróć   TheSims.PL - Forum > anie_1981
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy anie_1981 i Levkoni
Wiadomości odwiedzających od 31 do 40 z 67
  1. Levkoni
    02.09.2012 18:16
    Levkoni
    Szczerze to mnie zagięłaś, nie spotkałem się z tym. Ja mam mnóstwo obiektów store i kilka nraasów ale wszystko działa. Z tego co wiem to zainstalowałaś tą nową łatkę, może po prostu CAW masz stary? Jeśli możesz to wyślij mi chociażby screen tego błędu lub jego nazwę, ja trochę siedzę na forum CAW anglojęzycznym i mam tam swój temat, w którym zadaję pytania to może bym popytał, tam są sami experci, normalnie wszystko wiedzą o tym Bo ja to teraz siedzę w CAW po wielomiesięcznej przerwie i mnóstwo rzeczy muszę od początku się uczyć więc nawet jeśli kiedyś miałem tak jak u Ciebie to już nie pamiętam nawet.
  2. anie_1981
    02.09.2012 17:57
    anie_1981
    Parę pytań o CAW: Mam mnóstwo modów, Store i CC, a też chciałabym pobawić się w CAW. Problem w tym, że jak zainstalowałam to narzędzie, to nie chciało się włączyć, a mam najnowszą wersję. Miałam informację o jakiejś pamięci, nie pamiętam już o jaką pamięć chodzi, no w każdym razie jak zabrałam mody\CC\Store z gry, to CAW działa, a jak zostawiłam już samo Store, to znowu ta sama gadka. Spotkałeś się może z czymś takim? Nie wiem czy trzeba jakoś uzdatniać CAW do pracy z modami\CC\Store, ale jak się z jakiś rok temu tym bawiłam to normalnie miałam w grze mody i dało się zbudować świat... Nie łapię trochę CAW.
  3. Levkoni
    30.08.2012 21:51
    Levkoni
    Ehhh dać takim wolną wolę i nie upilnujesz! Jakby co to daj znać, czy udało się to uleczyć
  4. anie_1981
    30.08.2012 21:34
    anie_1981
    To jest właśnie dziwne, bo na samym początku małżeństwa były dwuczłonowe, zmieniłam na "męża", i skończyły się dwuczłonowe nazwiska, czyli teoretycznie powinno to działać. Muszę bardziej pilnować tych moich Simów.
  5. Levkoni
    30.08.2012 21:13
    Levkoni
    Sprawdziłem u mnie rodziny, wszystko jest ok, tzn żona dostaje nazwisko po mężu. Sprawdziłem opcje i tam mam też ustawione dobrze tak jak i u Ciebie. A w innych rodzinach też tak masz? Może to jakiś jednorazowy przypadek? Bo tam jest też opcja, żeby gra pytała właśnie o nazwisko małżeństwa to ostatecznie to pozostaje bo szczerze to nie mam pomysłu. Wiesz co zrób? Włącz inną opcję, zatwierdź, pograj minutę i z powrotem zmień na "mąż" może to coś da?
  6. anie_1981
    30.08.2012 20:01
    anie_1981
    Każdy członek rodziny je miał (na domu też było jej nazwisko). Mąż, żona i córeczka. Teraz to już zmieniłam im nazwisko NRaas Master Controllerem, bo na szczęście facet to miejscowy, więc miał w drzewie swoich starych. Nie jestem w stanie niestety kontrolować każdego nowego małżeństwa, bo nie zawsze pamiętam by czytać gazetę. Może ustawię w historiach, żeby mnie NRaas informował o małżeństwach. Chyba można tak zrobić.
  7. Levkoni
    30.08.2012 16:21
    Levkoni
    Z tym SP to jest niezła zabawa, można ustawić życie simów na jakiś krótki czas i włączyć miasto na najszybsze tempo i sobie zobaczyć, jak simowie będą się mieli pod koniec prawdziwego dnia ;D

A jeszcze mam pytanie. To nazwisko po żonie to sprawdziłaś, czy każdy jej członek rodziny je ma? Czy tylko wnioskujesz po nazwie całej rodziny? Bo tam są też opcje jak nazywać cały "dom".
  8. anie_1981
    30.08.2012 12:24
    anie_1981
    Dzięki Ja wyprowadziłam z domu dwie siostry (mieszkały razem), młodej dorosłej poszukałam na odległość męża (Master Controllerem), a ta młodsza była dzieckiem jak ją wyprowadziłam. Gra poszukała jej pracę i męża jak dorosła, ale mąż i córka mają jej nazwisko.... Mam nadzieję, że to przypadek. Ostatnio też grzebałam w opcjach, żeby pary się hajtały zanim się rozmnożą, bo potem też nie wiadomo czyje to dziecko, uratowałam kilka rodów "usynowiając" bękarty
  9. Levkoni
    30.08.2012 11:47
    Levkoni
    W każdym razie wiem, że mam ustawione na to, żeby właśnie żony dostawały nazwiska po mężach. I tak jak teraz pomyślę, to tam w AP jest taka rodzina dwóch facetów milionerów i wiem, że oni się ożenili i żony mają ich nazwiska na bank. Ale tak jak napisałem, przyjrzę się temu wieczorem i dam Ci znać.
  10. Levkoni
    30.08.2012 11:45
    Levkoni
    Hmmm wiesz co, szczerze to nie zauważyłem, żeby u mnie mężowie dostawali nazwiska żon. Muszę się temu przyjrzeć, jak wrócę do domu wieczorem to sprawdzę rodziny miastowe, bo gram tam już jakiś czas i sporo już ślubów było. Jak tylko sprawdzę to dam znać jeszcze dziś

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:08.