Wróć   TheSims.PL - Forum > Lubie
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy Lubie i Levkoni
Wiadomości odwiedzających od 31 do 40 z 46
  1. Levkoni
    14.12.2011 19:23
    Levkoni
    okej jutro na to zerknę bo zaraz się zbieram spać, jutro rano jadę gdzieś z kolegą więc trzeba się wyspać
  2. Lubie
    14.12.2011 18:59
    Lubie
    Już wysłałem... Tam ci wszystko opisałem.
  3. Levkoni
    14.12.2011 18:41
    Levkoni
    Jeśli chodzi o planowanie to raczej to kwestia wyobraźni, ale śmiało, zobaczę co tam skombinowałeś wyślij mi na [email protected]
  4. Lubie
    14.12.2011 17:59
    Lubie
    A mam prośbę, dałbym ci wstępny plan miasta, wykonany w paincie , a ty zobaczysz, czy będzie dobrze funkcjonowało, ew swoje poprawki wprowadzisz... OK ?
  5. Levkoni
    14.12.2011 17:48
    Levkoni
    powiem Ci tak, ja wszystkie poradniki jakie czytałem to były po angielsku niestety też, ale że znam trochę język to nie miałem większych problemów. Nie znam dobrych poradników po polsku, ale jak chcesz to możesz śmiało do mnie uderzać, pomogę w miarę swoich możliwości. Na przykład wiem, jak zrobić, żeby stworzone miasto funkcjonowało jako duże miasto czyli takie jak Bridgeport, albo co zrobić, żeby ludzie w mieście byli chińczykami, francuzami bądź też egipcjaninami (ubiór, imiona itd). Wiem też sporo innych rzeczy, umiem tworzyć własne drogi, tekstury, no po prostu pytaj jak czegoś potrzebujesz to ci podpowiem, chyba że sam czegoś nie będę wiedział.
  6. Lubie
    13.12.2011 20:54
    Lubie
    Ten mod
    http://www.modthesims.info/download.php?t=424060

A napotkałeś się na dobry poradnik na temat tworzenia świata ?
    Bo na YT jest filmik, ale jedynie po Angl.
  7. Lubie
    13.12.2011 20:10
    Lubie
    Do skrzynki z Bridgeport mam link. ;p
    A co do tych wierzowców to masz rację, psułoby to efekt spokojnego miasteczka. A te kamieniczki, mieszkania też miałem na myśli. Możnabyłoby też zrobi bloki mieszkalne, na takiej podstawie jak mieszkania. Lecz planuje to zrobić z samych maxis'owskich mebli. Gdy te miasto zdobędzie sukces, wtedy byłaby większa radocha, że jesteśmy lepsi od EA. Że potrafimy zrobić coś na słabych warunkach, ale pożądnie.
    Przydałbysię taki nowy poradnik, bardziej szczegułowy...
  8. Levkoni
    13.12.2011 19:52
    Levkoni
    Ja bym się pisał na to jak coś A co do wieżowców... zastanów się jeszcze nad nimi bo będziesz miał efekt z Bridgeport, niby wieżowce ale ludzi garstka i takie miasto wygląda strasznie smutno i pusto. Może lepiej zrobić własnoręcznie te kluby i mieszkania coś w stylu kamieniczek? Ale takich bardziej nowoczesnych kamieniczek, lub eleganckich bloków. Mieszkania bardzo łatwo zrobić od podstaw, na forum jest poradnik, ale kiepski, ja chcę napisać szczegółowy, z obrazkami. A skrzynkę można ściągnąć z MTS, nie mam linku bezpośredniego, ale poszukaj. Ja stamtąd ściągałem.
  9. Lubie
    13.12.2011 19:39
    Lubie
    Miasteczko typu SV, ale bardziej nowoczesne. Z jednej strony kluby i wierzowce, a z drogiej tradycyjne domki w stylu modern. A z tym 'forumowe' chodzi o to, ze chetni moga pomoc w budowaniu parcel i tworzeniu simow... Moze i w tworzeniu 'klimatu' miasta, czyli chistora miasta, opisy rodzin itc.
  10. Levkoni
    13.12.2011 19:05
    Levkoni
    Lunar Corner brzmi na prawdę fajnie, to drugie moim zdanie ma za mało polotu. Dlatego proponuję właśnie Corner Krótkie, łatwe do zapamiętania i zapada w ucho. A w jakim stylu by to miało miasto być? Bo jeśli chcesz znać moje zdanie to najlepiej zrobić nowoczesne miasteczko, coś na wzór Krzemowej Doliny. Jeśli miałaby to być praca forumowa, czyli rozumiem wszyscy tworzyliby parcele do niego itd? To właśnie takie miasteczko "nowych technologii i intelektualistów" najlepiej by było robić w grupie. Np. takie urokliwe domki, wśród nich modernistyczne wille, lub też bardziej współczesne plus centrum trochę bardziej ściśle zabudowane Tak w ogóle to właśnie jestem ciekaw jaki masz plan na stworzenie tego miasta?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:39.