Wróć   TheSims.PL - Forum > anie_1981
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy anie_1981 i Levkoni
Wiadomości odwiedzających od 41 do 50 z 67
  1. anie_1981
    29.08.2012 18:05
    anie_1981
    Korzystasz jak czytam na forum z NRaas Story Progression. Ja też i ostatnio mnie jedna rzecz bardzo denerwuje... Jak mod szuka sąsiadom mężów\żon, to daje im nazwisko żon, zamiast mężów. Domyślnie to jest jeszcze durniej, bo daje im dwuczłonowe nazwiska. Ustawiałam już to na "męża", coś tam mod załapał, bo nie mam już dwuczłonowych nazwisk, ale za to zamiast dawać nazwisko męża, to jest nazwisko żony... też tak masz? Wiem, ciężko zauważyć, ale jakbyś zwrócił uwagę, to możesz dać mi znać? Jak coś to opcja jest w "Opcjach Podstawowych"\"Romanse", no i tam można gdzieś wybrać nazwiska małżeństw (hetero i nie-hetero ).
  2. Levkoni
    28.12.2011 13:12
    Levkoni
    Dzięki Starałem się przejrzeć instrukcję tam wszystkie opcje są przetłumaczone, ale tego tyle jest, że nikomu pewnie się tego nie chce przeglądać wszystkiego Jakbym wiedział jak, to może bym przetłumaczył tego moda
  3. anie_1981
    28.12.2011 12:28
    anie_1981
    Nie ma polskiej wersji, co do tłumaczenia, to jest tam za wiele opcji, więc zwyczajnie mi się nie chce tego tłumaczyć. Poza tym, to ja wiele rzeczy rozumiem, ale nie potrafię przetłumaczyć\wytłumaczyć. Najważniejsze, co musisz wiedzieć, to klikając na komputer\Ratusz, mamy opcje "globalne", a jak klikamy na Sima, to najczęściej opcje dotyczą tego konkretnego Sima.

Town Options i Emigrant Options: Można w nich po prostu jakąś funkcję włączyć, lub wyłączyć. Pierwszy dział dotyczy całego miasta, drugi tylko emigrantów, nie wiem, czy tu chodzi o bezdomnych czy coś... Ja bawię się tylko Town Options. Wyłączam tam celebrytów i rozwody u sąsiadów

General Options: Tu już jest Sajgon... Tym modem, a zwłaszcza tym działem, można dostosować niemal wszystko. Ja też nie wszystko rozumiem, ale te opcje, które chcę, udaje mi się dopasować.
  4. Levkoni
    27.12.2011 21:38
    Levkoni
    Ja nie miałem dostępu przez ostatnie dwa czy trzy dni Więc to coś od nich. A słuchaj, czy ty masz może jakiś poradnik do tego StoryProgression po polsku? Niby angielski znam, ale nie mistrzowsko i niektóre opcje to dla mnie po prostu znak zapytania W ogóle czy ktoś to ma zamiar przetłumaczyć na polski? Przydałoby się
  5. anie_1981
    27.12.2011 15:52
    anie_1981
    Nom, najlepiej jest poszperać w moim blogu, bo mam raczej tylko techniczne "referaty" Czy tylko ja nie miałam dostępu do forum przez cały dzień? Przeglądarka nie mogła się dostać na stronę.
  6. Levkoni
    26.12.2011 13:19
    Levkoni
    Pytanie nieaktualne bo już znalazłem
  7. Levkoni
    26.12.2011 12:56
    Levkoni
    Cześć, słuchaj kiedyś na forum był chyba Twój poradnik o czyszczeniu cache gry, jest on gdzieś jeszcze bo nie widzę go ani w poradnikach, ani w działach?
  8. Levkoni
    16.12.2011 21:28
    Levkoni
    Ooo, no to super, dzięki idealne dla takiego maniaka nagrobków jak : P
  9. anie_1981
    16.12.2011 21:15
    anie_1981
    On chyba oryginalnie ustawia wszystkich denatów jako "EA Protected" (czyt. nie kasować nagrobków). No przynajmniej odkąd go mam, to mam dostęp do wszystkich sztywniaków w mieście...
  10. Levkoni
    16.12.2011 20:48
    Levkoni
    O cholerka to widzę, że ten StoryP. jest niezły! Chyba się zdecyduję, tylko jeszcze zdradź mi czy można tam sprawić, żeby wszystkich martwych sąsiadów dało się pochować godnie Bo oryginalnie można tylko przyjaciół.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:08.