Wróć   TheSims.PL - Forum > Libby
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy Libby i Shiver
Wiadomości odwiedzających od 51 do 60 z 80
  1. Libby
    05.02.2015 16:36
    Libby
    Sprawdzałeś ładowanie raz z dodatkami do grania a raz do budowania?

Ja mam 16 GB RAMu, ale muszę zmienić kompa i chyba go zmniejszę...
  2. Shiver
    05.02.2015 15:53
    Shiver
    Do grania: 32 152 pliki, 4,31GB, ładuje się jakieś no nie wiem 25 minut.
    Do budowania: 50 899 plików, 5,60GB, ok. 40 minut.

Tyle, że mam właśnie wszystko pokompresowane bo by więcej ważyło na pewno
    Ja mam 6GB RAM-u, korzystałem z tego, ale nie wiem w sumie czy jakaś wielka różnica była po tym
    No ale mam laptopa a nie komputer stacjonarny także to pewnie też gra jakąś rolę. Nie wiem zresztą, na sprzętowych sprawach się nie znam za bardzo
  3. Libby
    05.02.2015 13:21
    Libby
    Nie mam osobnych folderów do budowania, kupowania i całej reszty, więc podałam ogólny downloads. IleTwój ma GB?
    Tyle to mi się chyba ładowało na starym kompie przy zdecydowanie mniejszym downloadsie.
    Szybkość to pewnie zasługa dużego RAMu (choć szkoda, że TS 2 korzysta tylko z 4 TGB ) i tego, że C mam na dysku SSD.
    Ale chyba i tak nie powinnam więcej ściągać, bo nie wiem, ile gra jest w stanie pomieścić xD.
  4. Shiver
    05.02.2015 13:08
    Shiver
    10 min przy takiej ilości to baaardzo mało. Ja mam mniej więcej tyle samo plików (w folderze do budowania) i gra włącza mi się ok 40 min
  5. Libby
    04.02.2015 22:20
    Libby
    I właśnie dlatego nie powinnam nic ściągać.... W downloads mam 46417 plików.
    Trochę podfolderów mam, więcej chyba nie potrzebuję... Chyba. Przyjrzę się tym programom. Dzięki .
    Czas ładowania sprawdzę, ale ostatnio od startu do wejścia do domku moglo trwać chyba ok. 10 min. Głowy nie dam. Sprawdzę następnym razem. Na starym kompie trwało to dużo dłużej przy mniejszej ilości dodatków.
  6. Shiver
    04.02.2015 18:06
    Shiver
    20 giga?!
    Toż to więcej niż sama gra pewnie! Ile Ci się ładuje? (chociaż to pewnie zależy też od ilości plików a nie tylko ich wielkości)
    Nie wiem czy znasz, ale polecam The Compressorizer, kompresuje dodatki w folderze. Jest głównie po to żeby mniej miejsca na dysku zajmowały, ale ładowanie też przyspieszają I to też pomaga. Im mniej podfolderów tym gra szybciej się ładuje.
    Tak się mądruję, a możesz mieć super kompa i żadnego z tym problemu w sumie
  7. Libby
    04.02.2015 17:45
    Libby
    Bo mam tego za dużo i teoretycznie chyba już nie powinnam ściągać... Mój downloads już zajmuje 20,8 GB (bez rzeczy ściągniętych ostatnio z Twoich linków). Zaczynam się zastanawiać, ile potrafi udźwignąć gra...
  8. Shiver
    04.02.2015 16:58
    Shiver
    Dlaczego?
  9. Libby
    04.02.2015 16:14
    Libby
    Chyba w sumie powinnam Ci napisać, żebyś mi nie podsyłał więcej linków, nawet jeśli poproszę xD
  10. Libby
    03.02.2015 16:13
    Libby
    Szkoda... Ale skoro za to robisz OJS to też dobrze. Wybaczam
    Coś tam od Veranki przeglądałam, choć nie wiem czy wszystko . Sama jeszcze chyba nie wiem, czego dokładnie szukam . Dzięki za linki .

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:20.