Wróć   TheSims.PL - Forum > Levkoni
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy Levkoni i anie_1981
Wiadomości odwiedzających od 51 do 60 z 67
  1. anie_1981
    16.12.2011 20:40
    anie_1981
    O i jeszcze jedno... Nie wiem czy wiesz, ale można hurtowo wszystkie wampiry w mieście zmienić w Simy... Klikasz na komputer\Ratusz (nie Sima, komputer i Ratusz działają "Globalnie"). Potem to już wiesz, któreś "Opcje Zaawansowane"\Okultyzm, pojawi się okienko, którym możesz wybrać filtr wyszukiwanych Simów, a nawet kilka filtrów. Wybrałabym na Twoim miejscu "Rodzaje Bytów Okultystycznych". Potem możesz zaznaczyć ile Simów chcesz, kliknąć na "Wszytko" (Dostępne chyba od 73, 74 wersji moda), lub po prostu kliknąć "V". Dalej się połapiesz
  2. anie_1981
    16.12.2011 20:33
    anie_1981
    Story Progression jest bardzo fajny, bo możesz sterować nim miastem, na nieco wyższym poziomie niż robi to Master Controller. Jest to zastępczy postęp historii. W praktyce oznacza to tyle, że to nie "gra" decyduje kiedy i co zrobią sąsiedzi, tylko ten mod. Czyli od momentu instalacji tego moda, każdy ślub, dziecko, przeprowadzka, zatrudnienie\zwolnienie\awans itd u sąsiada, jest sterowany tym modem. Możesz wybrać sobie nawet czas po jakim małżonkowie zdecydują się na dziecko Ma mnóstwo opcji i na początku ciężko jest go ogarnąć, ale później to już sielanka... Jednym z bardziej denerwujących drobiazgów jest to, że jeśli sąsiedzi się pobiorą, to mają dwuczłonowe nazwisko. Ale można to zmienić w opcjach, jak mam ustawione na "nazwisko męża" (Husband).
  3. Levkoni
    16.12.2011 18:59
    Levkoni
    No właśnie jest opcja w MasterControlerze czy jak to się tam teraz zwie w zaawansowanych jest właśnie ten okultyzm, i tak aktualnie robię zmieniając wampiry w ludzi, ale to trzeba każdego pojedynczo, chyba że znasz sposób na masową przemianę w ty modzie bo ja nie widziałem czegoś takiego nigdzie? A ten StroyProgresson to coś jeszcze ciekawego daje?
  4. anie_1981
    16.12.2011 17:37
    anie_1981
    No przychodzi mi tylko NRaas Story Progression do głowy, jest on dosyć skomplikowany, bo zastępuje oryginalny postęp historii. Ale jak masz "SuperComputer" , to możesz zmienić wszystkie wampiry w ludzi (Simy). Nie pamiętam gdzie to jest konkretnie, ale klikasz na komputer\Ratusz i wybierasz opcje zaawansowane, tylko nie pamiętam czy pierwsze czy drugie. Tam szukasz opcji "Okultyzm" i możesz zmienić kogo chcesz w co chcesz, i odwrotnie...
  5. Levkoni
    16.12.2011 15:59
    Levkoni
    Nie no ja mam tą jedno oczko przed najnowszą (bo nie mam zwierzaków), a po prostu taki ze mnie skostnialec, że mi już zostało na języku superComputer A przy okazji nie wiesz, czy jest mod na wampiry? Żeby się nie rozpleniały tak te maszkary?
  6. anie_1981
    16.12.2011 10:59
    anie_1981
    To jaką Ty masz wersję gry, że Ci SuperComputer jeszcze działa? Super Computer to stara nazwa Master Controller'a, od baaardzo dawna to już się nie nazywa Super Computer
  7. Levkoni
    16.12.2011 10:15
    Levkoni
    Ja to się boję takich modów. Używam jedynie nraasa overwatcha i supercomputer bo dzięki nim mogę kontrolować całe miasto z punktu jednej rodziny
  8. anie_1981
    16.12.2011 09:54
    anie_1981
    Jak chcesz, ale mi tam gra działa szybciej gdy mam te poprawki. Jakiegoś szału nie ma, ale zawsze to coś
  9. Levkoni
    16.12.2011 09:46
    Levkoni
    O dzięki za wyjaśnienie, to ja już się natknąłem na to kiedyś, ale nie wnikałem w szczegóły. Wolę chyba nie eksperymentować, jak na razie problem z trasowaniem zauważyłem tylko w Twinbrook z tym wybrzeżem, więc sobie daruję
  10. anie_1981
    15.12.2011 19:44
    anie_1981
    Co do podmieniania plików z miastami, to chodzi tutaj o poprawę trasowania, oryginalnie w grze jest z tym problem, bo miasta są zrobione niedokładnie. Poprawki do miast są tworzone przez jedną dziewczynę (tak myślę, że to dziewczyna), na mts właśnie.

http://www.modthesims.info/browse.ph...u=1515002&gs=0

W razie gdybyś chciał je ściągać, to lepiej jest pobierać gotowe miasta, bo jakoś lepiej działają, niż własnoręcznie przerabiane.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:49.