Wróć   TheSims.PL - Forum > Myrtek
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy Myrtek i anie_1981
Wiadomości odwiedzających od 51 do 60 z 63
  1. Myrtek
    06.09.2012 16:44
    Myrtek
    Hey
    Nie orientujesz się może czy wydano nową wersję Nraas SP i MC dostosowaną do NZTŚ?
    Pozdrawiam
  2. anie_1981
    01.09.2012 15:41
    anie_1981
    Taa

(teks w nawiasie jest tylko po to, by forum zezwoliło na wstawienie tej wiadomości)
  3. Myrtek
    01.09.2012 15:28
    Myrtek
    Ok, dziękuję za wszystko Jeśli będę znów potrzebować pomocy, mogę na Ciebie liczyć?
  4. anie_1981
    01.09.2012 15:16
    anie_1981
    Twallan robi znakomite mody i w zasadzie ciężko się czegoś przyczepić. Aktualizuje je też dosyć szybko, a polska wersja jest od razu, tylko jeśli w modach dochodzą jakieś nowe opcje, to najczęściej są po angielsku, ale pozostałe, stare opcje nadal mają polski język. Nie wiem czy to dobrze objaśniłam, w sensie, czy zrozumiale... Trzeba czekać na wersje modów pod wersję 1.38 gry. I tak, dobrze zrozumiałaś, nieważne jakiego NRaasa ściągasz, zawsze potrzebujesz wersji "Base mod".
  5. Myrtek
    01.09.2012 13:37
    Myrtek
    Nie wiem czy zrozumiałam...
    Nieważne czy Nraas SP czy MC czy inny typ. Jeśli chcę ściągnąć któryś z typów Nraas'a, muszę ściągnąć "base Mod" do poszczególnego z nich. Dopiero wtedy będę mogła ściągnąć jak wejdzie wersję 1.38?
    Jak długo trzeba czekać, by MC wyszedł kompatybilny do najnowszej łatki? Ile trzeba czekać na polską wersję. Mniej więcej?
    Jesteś zadowolona z modów Twallan'a? Nie robią żadnych problemów?
  6. anie_1981
    01.09.2012 13:26
    anie_1981
    O i jeszcze odnośnie pobieranego moda. Musisz pobrać to co jest opisane jako "Base Mod", i to się tyczy każdego NRaasa. Reszta to moduły dodatkowe, w większości wypadków da się obyć bez nich. Wyjątkiem jest NRaas Master Controller, żeby móc np. dodawać Simom umiejętności, czy zmieniać wiek, potrzebny jest moduł kodów (Cheats module). Ja mam jeszcze do tego moduł integracji (integration), wymienia on wersje niektórych opcji gry na te z moda. Chodzi tu np. O CAS, w tym z kodu gry nie ma opcji podmiany Sima na takiego ze skrzyni Simów, CAS od NRaas'a MC (Master Controller) to ma, więc integracja sprawi, że CAS od EA też będzie to miał. To samo np. z drzewem genealogicznym itd.
  7. anie_1981
    01.09.2012 13:20
    anie_1981
    Chodzi o wersję podstawki, a nie dodatku... Obecnie najnowsza wersja podstawki to 1.38, ale mody są jeszcze pod wersję 1.36. Trzeba poczekać. I znowu nie wiem którego moda opcje Cię zaciekawiły, bo piszesz "NRaas", i bądź tu mądry i wiedz o który chodzi. Zawsze jak piszesz NRaas, dopisz też resztę nazwy...

Woohoover usprawnia nieco system bara-bara w grze. Można wybrac np. priscent szansy na to, że staranie się o dziecko przyniesie skutek, można też ustawić autonomiczność tych interakcji, pozwolić nastolatkom na ciążę, wyłączyć ograniczenie pływania nago w basenie i jacuzzi, gdy na parceli są dzieci. Mod jest już po polsku.
  8. Myrtek
    01.09.2012 13:06
    Myrtek
    A co robi Nraas Woohooer?
  9. Myrtek
    01.09.2012 13:06
    Myrtek
    Czyli muszę poczekać, aż zrobią wersję pod wersję gry 14.0.48.017001?
    I wtedy jak? Ściąga się podstawę moda czy tylko najnowszą wersję? (nie mam go jeszcze, ale mnie zainteresowały jego opcje) Wie, nie znam się na modach, bo dopiero zacznę przygodę z nimi.
    Dziękuję za wytłumaczenie )
  10. anie_1981
    01.09.2012 12:46
    anie_1981
    Przede wszystkim to NRaas, nie jest pełną nazwą moda, a jedynie typem moda. To jakbyś pytała o Opla, ale nie mówisz czy to ma być Opel Vectra czy Astra

Modów NRaas jest mnóstwo, mogą działać ze sobą, bo pisze je ta sama osoba. Niektóre są już przetłumaczone na polski, inne są po angielsku. Jest Mod NRaas Story Progression, który odpowiada za postęp historii, czyli steruje sąsiadami za miast gry. Jest Też mod NRaas Master Controller, najbardziej popularny, a jego możliwości trudno streścić w jednym zdaniu. Możesz nim sterować miastem, wyrzucać bezdomnych, kasować niepotrzebne Simy i zwierzaki, uczyć umiejętności, zapładniać Simki na odległość i wiele, wiele innych. Poczytaj o nich u źródła:
    http://nraas.wikispaces.com/

Jest jedno ale, jeśli masz już najnowszą łatę(1.38), to NRass'y jeszcze z nią nie działają.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:38.