Wróć   TheSims.PL - Forum > ddo bwayo
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy ddo bwayo i Miyoki
Wiadomości odwiedzających od 81 do 90 z 616
  1. ddo bwayo
    15.12.2010 18:21
    ddo bwayo
    Albo pare lat!
    Sushi c: albo chlebuś xD
    Jak to?! O_O dlaczego tak?
    Omg, to ja chce się przeprowadzić do Olsztyna :c W Krakowie też nic ciekawego nie ma~.
    Ja czytam raczej "konbałła" ^^"
    Możliwe. Takie błędy są dziwne xD
    Nie. Ale mam wrażenie, że z L'em stanie się coś dobrego skoro tak mówisz xD Ale pewnie się myle :c
  2. Miyoki
    15.12.2010 00:17
    Miyoki
    3 tygodni? Ja bym mogla tam spędzić nawet parę miesięcy :3
    Chociaż nie wiem co bym tam jadła D:
    Ostatnim razem? Nie wpuścili mnie do Japonii i deportowali <_<
    Dziady
    Przyjedź, przyjedź
    Chociaż w sumie najlepiej to w lato, bo mamy dużo jezior, to jest wiele plaż do wyboru
    A tak to trochę nuda, bo nie mamy nic ciekawego :<
    Trening czyni mistrza! Jestem pewna, że już niedługo to opanujesz ^^
    (ja to chyba czytam jakoś tak: kąbałła <- ale to głupio wygląda xD)
    To dziwne, w takim razie czemu tego używają o.o
    A może to jest taki błąd jak u nas np. "poszłem" czy coś? xD
    Chociaż wątpię.
    A nie widziałaś jeszcze tego filmu? Nie no, nie jest taki zły w sumie. Jakoś brak Mello przeżyję, bo takie zakończenie uszczęśliwia wiele osób, mi w sumie też odpowiada ^^
  3. ddo bwayo
    14.12.2010 14:15
    ddo bwayo
    Podobno na zwiedzenie ciekawych miejsc potrzeba przynajmniej 3 tygodnie.
    A co się stało takiego ostatnim razem? :c
    Ach, bardzo bym chciała, ale to nie odemnie zależy xD Ale może kiedyś przyjadę do olsztyna c:
    Mnie sprawia trudność wymowa "konbanwa" , za nic nie mogę DD: w głowie idzie mi to bez problemy a jak mam powiedzieć to mi się język plącze :c Ale może się naucze.
    No właśnie "atashi" się nie mówi tylko Watashi o.o A pełno jest takiej wymowy w anime i piosenkach japońskich.
    Jasne, jak tylko będę wiedziała, to chętnie Ci odpowiem
    O ja, to film jest beznadziejny >> chociaż... wolała bym by ich nie było xD No ale to nie jest zgodne z anime a tym bardziej z mangą! :c
  4. Miyoki
    13.12.2010 22:58
    Miyoki
    Ach te obiecanki... Jak się składa je samemu sobie to jest jeszcze gorzej i można się liczyć z tym, że się nie uda ^^'
    Hmm.. Bo film Death Note, taki z aktorami to oglądałam i tam było zakończenie zupełnie inne. Nie było nawet Neara czy mojego Mello.
    Jak kiedyś przyjdzie, to się go zapytaj! xd
  5. Miyoki
    13.12.2010 22:57
    Miyoki
    Też mi się wydaje, że wymowa japońskiego dla Polaków jest prosta. Jakoś nie wydaje mi się to zbyt trudne. I to dobrze
    A podobno "atashi" to mówią dziewoje jedynie xd
    Coś mnie zawsze nurtowało w japońskim, tylko teraz nie wiem o co chodzi. Jak mi się przypomni, to mogę się Ciebie zapytać? :>
    Nom, ja czasami też tak mam. Dlatego zazwyczaj staram się mieć chwilę przerwy między oglądaniem dobrego anime. Albo obejrzyj takie, które wiesz, że nie będzie jakieś takie mega (jak np. takie ecchi) ^^
    Nie dziwię się xDD
    Sama się trochę tak pogubiłam :3
    Ja współczuję ludziom, z którymi gadam, bo czasami jak nawijam, to tak pędzę ze słowami (czasem dopada mnie taki słowotok), a gadam tak pokrętle, że sama siebie ledwo rozumiem :o
    A może nie rozumieją i tylko mi przytakują xD
  6. Miyoki
    13.12.2010 22:56
    Miyoki
    No, wtedy to już samemu trzeba na pewno robić. Bo kupić każdy może (tzn nie każdy) i głupio by było, gdyby wygrała osoba, która kupiła od razu 'gotowca', a ktoś, kto nie miał kasy, by z tego powodu nie wygrał. Więc dobze robią
    Cii ze sklepu to nie byli Japończycy. I szczerze mówiąc to właśnie ich tylko widziałam jako jedynych od może 2 czy 3 lat w Olsztynie D:
    Tak, wtedy byłby to po prostu raj na Ziemi! Z Japończykiem byście się dogadali ze wszystkimi, oprowadziłby Was po Japonii, pokazał ciekawe miejsca. Szkoda, że to nierealne. Ale może za parę lat podróż do Japonii będzie bardziej możliwa (możliwsza? nvm), spadnie cena, zrobi się i będzie lepszy dostęp. I jeszcze jakby mnie wpuścili, to bym może nawet im wybaczyła poprzedni raz D;
    Myślę, że i tak chyba lepiej do Niemiec, aniżeli w Polsce. Ale może to moje dziwne spaczenie. A może chcielibyście przyjechać do Olsztyna? ^^
    Wiesz.. Te wszystkie jeziora nam teraz zamarzają, to patrz ile lodowisk! xD
  7. ddo bwayo
    13.12.2010 22:03
    ddo bwayo
    Akurat Japoński dla polaków jest dość prosty bo wymowa itp podobne . A w anime też często zmieniają bo np. mówią Atashi zamiast Watashi, sensei nam tłumaczył, by się zbytnio nie sugerować tym.
    No jak mnie i koleżankę zaczepili pytając gdzie jest stacja kolejowa patrzyłam się jak na idiotów, szczęście ona coś kminiła.
    No jeszcze mam tak, że jak po prostu obejrze dobre anime to później nie mogę znaleźć równe tamtemu to też mi się nie chce :c
    Ja nawet nie wiem o czym Ty do mnie mówisz XD
    Raczej wątpię :c Nie jestem za bardzo lubiana ._."
    Serio? Myślałam, że masz pełno o.o Ja mam aktualnie 6 i do tego różne tomy całkiem (chociaż obiecałam sobie zebrać całego Vampire Knight'a D .
    Nie właśnie, o mangę :c Nie mam z nim kontaktu a rzadko do nas przychodzi ostatnio xD No ale może jak będzie kiedyś.
    Tak, oszukali nas! D:
  8. ddo bwayo
    13.12.2010 22:02
    ddo bwayo
    Nie dość, że ciężko to do tego jak ktoś chce brać udział w konkursie to robi jak najlepiej i cena zazwyczaj nie gra roli, takie 30-40zł to do takiego zwykłego cosplayu. Tak mi się wydaję.
    Zawsze to paru widziałaś! W Krakowie to ostatnio widziałam chińczyków, mało Japończyków widzę :c Chińczyków tu jest od groma.
    Omg ! *rozmażyła się* No i jeszcze mielibyśmy Japończyka który umiał by wszystko poweidzieć i w ogóle 3 No ale to Niemcy, cóż 8D Nawet nie wiem na ile czasu ta wycieczka będzie.
  9. Miyoki
    13.12.2010 21:38
    Miyoki
    2 różne zakończenia? Hmm... Nie kojarzę nic takiego. Na pewno nie chodziło mu o film czy coś? Bo wiem, że w filmie (czy też tej alternatywnej wersji anime, tzn takie ova jakby) było inne zakończenie, a z mangi to są tylko tomy, jakiś oneshot był, gdzie było pokazane co robią ludzie -po śmierci Kiry etc czy też opis wszystkich bohaterów oraz Death Note: Another Note, ale to zupełnie nie jest powiązane z Kirą.
    Hmm.. Może się dopytaj w czym to przeczytał, bo jestem ciekawa
    Heh, no cóż. Na siłę nie oglądaj, jak Ci się nie podoba ^^
    (ja oglądam na siłę często, ale nie umiałabym inaczej xD)
    A więc z grafiką to było oszustwo! >_<
  10. Miyoki
    13.12.2010 21:37
    Miyoki
    No, głupi był. W sumie to ten kolega mnie wkurzał, bo się czepiał, ale mi to nie przeszkadzało, bo był w tym kiepski i bardziej się z niego śmiałam. Ale czasem mi po prostu było jego żal. Uważał ich za takich wielkich przyjaciół, a oni go tylko wykorzystywali. Teraz nie wiem jak to jest.
    Pomyśleć, że ja tylko raz w życiu trzymałam mangę w rękach i to nie była nawet moja! Wstyd się nawet przyznawać! T_T
    Dlatego chcę kupić i poznać te jakże wspaniałe uczucie.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:51.