Wróć   TheSims.PL - Forum > Volturia
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Konwersacja Pomiędzy Volturia i Fatumka
Wiadomości odwiedzających od 1 do 10 z 13
  1. Fatumka
    21.02.2011 21:23
    Fatumka
    Ja właściwie mam tylko fragmenty - jak mówiłam nie daje się z nich nigdy stworzyć niczego dłuższego. http://wieden-po-zmroku.mylog.pl to opowiadanie bazujące właśnie na rpg o wampirach, jednak ostatnia notka nigdy nie nadeszła i raczej szybko nie nadejdzie...
    Na pewno przeczytam Twoje FS, jak tylko znajdę odrobinkę czasu
  2. Volturia
    19.02.2011 07:24
    Volturia
    pisałam nie raz, najczęściej opracowywałam różne wątki z Harr`ego Pottera, ale obecnie jedyne co piszę to FS (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49280) na razie dysk mi padł, więc mam zastój. kocham też rysować, ale nie mam już na to tyle czasu. A Ty piszesz coś swojego?
  3. Fatumka
    17.02.2011 15:32
    Fatumka
    o chętnie przeczytałabym coś Twojego! Jesteś skłonna się podzielić? (:
    Mnie też zdarza się pisać, jednak wygląda to trochę tak, jak z moimi obrazami... Po prostu budzę się w środku nocy czując, że muszę to stworzyć. Z obrazem jest łatwiej. Kiedy piszę zwykle stworzę jakiś dobry fragment czegoś, ale potem nigdy nie potrafię tego skończyć, a kiedy próbuję wychodzi trochę na siłę...Więc dałam spokój

Ale naprawdę chciałabym przeczytać coś Twojego! Piszesz raczej fanficki czy własne opowieści?
  4. Volturia
    16.02.2011 19:56
    Volturia
    spoko. kocham ludzi zaczytanych w ksiązkach, w tym technologicznych czasach. aż podziwiam, że im sie chce1 xp ja nie czytam zbyt wiele, a mimo to najgorzej nie piszę i lubię pisać ;]
  5. Fatumka
    15.02.2011 14:33
    Fatumka
    King to już chyba bardziej podchodzi pod horrory, co nie? Czytałam go kiedyś namiętnie aż pewnego dnia nie dostałam schizów i zaczęłam się wszystkiego bać XD wtedy powiedziałam sobie "dość"
    Bardzo lubię książki trochę fantastyczne, ale mające w sobie dużo naukowych teorii... Nie mam pojęcia, jak to lepiej wytłumaczyć, ale idealnym przykładem takiej książki jest "Koniec pana Y", po prostu geniusz!
    Poza tym lubię książki takie... "sympatyczne". Kiedy czytasz coś takiego, od razu masz uśmiech na twarzy. Na przykład "Stowarzyszenie Miłośników Literatury i Placka z Kartoflanych Obierek". Nie cierpię książek w formie listów, ale ta była niesamowita! Gorąco polecam
    Oczywiście uwielbiam Pratchetta i to jego niesamowite poczucie humoru!
    Jednak najbardziej chyba lubię, żeby książka kończyła się happy endem.. ^^"

Znów się niemożliwie rozpisałam, ale o książkach mogę tak pisać godzinami, proszę wybacz mi to
  6. Volturia
    15.02.2011 07:37
    Volturia
    a wiesz, bardzo lubię kryminały. Wlaściwie najbardziej ^^ np. uwielbiam A.Christie i S.Kinga, a Ty?
  7. Fatumka
    13.02.2011 13:33
    Fatumka
    Ha, to powodzenia
    A ogólnie czytasz raczej tylko fantasy czy też inne gatunki książek lubisz? Może polecisz mi jakiś ciekawy tytuł?
  8. Volturia
    12.02.2011 09:58
    Volturia
    spoko. Mam zamiar dopiero przeczytać wiedźmina, ale z góry już dawno założyłam, że to wybitna książka ;]
  9. Fatumka
    08.02.2011 21:08
    Fatumka
    Ja na szczęście przeczytałam wszystkie części przed wejściem filmu(chyba 4ke czytałam, jak już był film w kinie, ale udało mi się ją skończyć z rozpędu ).
    Oooo tak, Intruz jest genialny! Dla mnie zdecydowanie lepsze od całej sagi, ALE... Doszłam ostatnio do wniosku, że gdyby na ten pomysł wpadł ktoś inny książka byłaby o wiele lepsza... Stephanie Meyer, jak bardzo ją lubię i mam do niej sentyment, tak niestety jej styl pisania jest... Jak by to ładnie ująć... Za prosty? Idealny pewnie dla 12-to, 13-to latek, które z trudnymi słowami mogłyby mieć duże problemy, ale dla kogoś, kto się wychował na "Wiedźminie" jednak jest to za proste...

Wybacz, że się tak rozpisałam
  10. Volturia
    08.02.2011 21:01
    Volturia
    Spoko Nagonka zniszczyła moją ciekawość ogólnie i co do ost. części, którą wówczas czytałam. Ogółem laska przez całą książkę rodzi dziecko - nie przemawia to do mnie swoją drogą.
    Zmierzch, Księżyc w nowiu - zwłaszcza cz.2 - bardzo mi się spodobały.
    Jednak zdecydowanie polecam Intruza - piękne, oby zawsze w ochronie przed medialną nagonką.A Ty co myślisz?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:37.