![]() |
Odp: Budowa bloku/mieszkań ?
Może być tylko jedno wejście do mieszkania. Czy można więc zrobić balkon? Pytam choć jeszcze nie mam OŻ
|
Może być balkon, ale musi być cały zagrodzony, bez żadnych wyjśc do ogródka itp. I nie może być wspólny taras dla kilku mieszkań
|
Każde mieszkanie musi być wyraźnie odgrodzone od reszty budynku, ale można zrobić wspólne pomieszczenia. Ja mam blok z piwnicą, do której wstawiłam basen, yakuzie, karaoke. Teraz ciągle wysłuchuję, "wysokich inaczej, umiejętności wokalnych moich sąsiadów..." Ktoś tu pisał, że samochody znikają po wyjściu do otoczenia, a potem nie można ich postawić na parkingu, jeżeli parking się znajduje na części wspólnej. Otóż polecam patch, u mnie było to samo. I już jest OK. Ten patch poprawia też to że te najtańsze schody spiralne nie mogły być ustawiane jedne na drugich.
|
ja mam takie pytanko .. :)
bo jak zrobiłam swój własny blok , wpisałam kod , wyszłam ok . Jest blok . Wprowadziłam już tam własną rodzinkę i okazało się że zapomniałam im zrobić drzwi na balkon :/ wyszłam do otoczenia wyprowadziłam rodzinkę i chciałam dorobić drzwi . Ale nie mogłam . Drzwi ,ściany itd. były nie podświetlone . Czy może istnieje jakiś kod żeby blok stał się normalnym domem żybym mogła dorobić te drzwi ? Bo zrobiłam tam grilla , plac zabaw dla dzieci i szkoda mi tego . :( z góry dzięki :):) |
Zmień przed budowaniem na zwykłą parcelę i ponownie na osiedle.
|
ale ja już ten blok zrobiłam i wrazie co to przeniosłam go do katalogu . i teraz nie wiem jak moge zmienić te osiedle na zwykłą parcelę i znów ten blok przerobić .
|
Wejdź w to osiedle i wpisz kod:
changeLotZoning residential |
aha :)
dzięki bardzo Milou :) o to mi właśnie chodziło . pozdrowionka :) :) :) |
A ja mam inny problem:/ otóż zrobiłam sobie blok który ma 2główne wejścia że wychodzi tak jak by były 2klatki schodowe na parterze w jednej klatce mam 2 mieszkania to samo w drugiej i potem na piętrze w jednej i drugiej klatce mam po kolejne 2mieszkania to razem wychodzi 8mieszkań do wynajęcia.I tu zaczyna się problem do wynajęcia po zmienieniu tego w apartament są tylko 4mieszkania te na piętrze:/ale nie to jest wkurzające jak zamieniałam ten budynek w apartament to pojawiał mi się napis "jedno z mieszkań jest niestandardowe/nieprawidłowe wejdź w otoczenie i następnie usuń/napraw wadliwe mieszkanie".No i szukałam i szukałam wszystkie mieszkania są pozamykane mają wszystkie ściany mają po 1parę drzwi wszystko jest szczelne.Tylko że czytając tu przeczytałam iż może być tylko dla moich rodzin 4mieszkania do zamieszkania to prawda???no i mam zamiast schodów windę prowadzącą z parteru na 1piętro może to ona szkodzi i przez nią nie są odczytywane te dolne mieszkania, a no i mam zbudowany ten b lok na fundamentach a coś czytałam że z fundamentami to coś jest nie tak:/ więc ja już nie wiem co mi szkodzi:/ pomoże mi ktoś???
|
Jeżeli dobrze zrozumiałam, to masz windę w mieszkaniu dwupoziomowym?
No tak tak nie może być :) Winda może być tylko na klatce schodowej. A czy nie masz tarasów? A najlepiej, jakbyś mi podesła rzuty tego bloku na maila, to zobaczę co może być nie tak... Ilość mieszkań w bloku nie ma żadnego znaczenia. Możesz mieć ich nawet 15 :) Ale tylko cztery rodziny, którymi chcesz grać możesz wprowadzić... |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:24. |