![]() |
Odp: Wasza Zmora czyli "Aplikacja...."
Gra mi się nie chce uruchomić. Jest informacja o tym że jet włączona tylko w procesach a po krótkim czasie info że Działanie aplikacji zostało zakłócone.
Pojawia mi się to okienko od RiO, klikam Graj i nic. Mam dodatki: Na Studiach, Nocne Życie, Własny Biznes, Zwierzaki i Cztery pory roku. Akcesoria: Szyk I elegancja, Moda z H&M, Młodzieżowy styl, Ikea urządza dom oraz Rezydencje i Ogrody. Folder Downloads jest czyściutki. Problem zaczął się po zainstalowaniu SP3. To nie jest wina procesów bo przed instalacją SP3 Simsy mi chodziły gdy miałem włączonyego Winamp'a, FF, Daemon'a Tools'a i gg. |
Kondzio i to właśnie jest Twój błąd. Na wielu forach czytałam, że po instalacji SP3, simsy zaczynały wariować. Radziłabym powrócić Ci do wcześniejszych wersji. A co do nie uruchamiania się gry... Wejdź w: Moje Dokumenty-> EA GAMES-> The Sims 2 i wykasuj pliki "Groups" i "Accessory". Jeśli nie chcesz ich kasować, po prostu przenieś je w inne miejsce. Gra powinna się uruchomić bez problemu :)
A odnośnie mojego poprzedniego posta - to nie rodzinka była wadliwa, a parcela. Musiałam wyprowadzić Marzycieli i zacząć budować im nowy dom. Żałuję, bo w tamtym starym grało mi się idealnie... Chociaż jest z tego jeden pozytyw: stworzyłam identyczną bryłę, jak w poprzednim! :D |
Kurczę ;/
Dopiero formatowałem kompa i zainstalowałem SP3 ;/ A nie mogłem tego przeczytać bo mi przeglądarka nie chciała działać. Może TS3 nie będzie wariowało przy SP3. |
mi się ten błąd pokazuje tylko w jednej rodzinie (po kilku sekundach grania) po zastosowaniu kodu boolprop testingcheatsenabled true . W innych rodzinach jest wszystko pięknie.
Czy moge jakoś jeszcze "odratować" tą rodzinę? Zamykanie procesów, wyłączanie Internetu, ani wyłączanie "złych dodatków" nic nie daje. |
Cytat:
Myślałam, że nie ma już szans na odratowanie rodziny Marzycieli (bo to właśnie z nimi miałam problem), ale wpadłam na pomysł, aby przed następnym włączeniem gry, wykasować z folderu Moje Dokumenty-> EA GAMES-> The Sims, pliki "Accessory" i "Groups". Podziałało! Gra już się nie zawiesza i spokojnie mogę włazić do ich domku :) |
Też kiedyś zdarzały mi się takie błedy, zwykle po ściągnięciu dodatków z internetu. Sprawdź folder Downloads Clean Installerem, wywalisz błędne dodatki i po kłopocie:P.
|
tez mam ten problem :/
gralam swoja rodzinka i wszystko bylo ok, nie bylo problemow, sims poszedl na studia, potem skonczyl je i 2 simy wprowadzilam na ta parcela przez opcje polacz rodziny. i nie chce sie teraz otworzyc ta rodzinka, wyskakuje blad aplikacji. nie wgrywalam ostatnio nowych dodatkow ani tez wczesniej nie bylo problemu z wgranymi najpozniej dodatkami. dawniej jak sie pojawial ale przy innych rodzinkac problem z aplikacja to kasowalam te groups i costam i bylo ok a teraz nie pomaga skasowanie tego groups i drugiego. nawet usunelam ostatnie wgrane dodatki z niepewnej stronki,tak to dodatki sa w wiekszosci ze sprawdzonych stronek takich jak annaMariaSims,Liana itp. powiekszylam tez miejsce na dysku bo ostatnio juz byl komunikat ze za malo ( mialam 300 mb wolnego ale i tak nie bylo tego problemu) mam teraz 2 gb wolnego miejsca a i tak wyskakuje blad aplikacji. co mam robic ?? |
Cytat:
|
Mój problem polega na tym,że nie moge grać w parę dodatków jednocześnie. Kiedy wchodze np. w 4 pory roku pisze ,ze własny biznes czy tez inny dodatek został odinstalowany, to samo dzieje sie gdy wejde w każdy inny dodatek. Moge grac w dodatki ale nie pare na raz. Oczywiscie wszystko jest ściągnięte z netu.
znalazłam gdzies odp na to pytanie ,ze trzeba aplikować podstawkę the sims 2 ...lecz pojęcia nie mam o co w tym chodzi. Prosiłabym o odpowiedz ,rade, cokolwiek co można zrobić z moim proiblemem, prosze też jeżeli się da wytłumaczyć to jak dziecku, bo nie znam sie zbytnio na tego typu sprawach. Albo linka jakiegoś podac gdzie znajde roziwązanie z tąaplikacją... |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:06. |