TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Wasza Zmora czyli "Aplikacja...." (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47064)

KONDZiO102 27.04.2009 15:07

Odp: Wasza Zmora czyli "Aplikacja...."

Gra mi się nie chce uruchomić. Jest informacja o tym że jet włączona tylko w procesach a po krótkim czasie info że Działanie aplikacji zostało zakłócone.
Pojawia mi się to okienko od RiO, klikam Graj i nic.
Mam dodatki: Na Studiach, Nocne Życie, Własny Biznes, Zwierzaki i Cztery pory roku.
Akcesoria: Szyk I elegancja, Moda z H&M, Młodzieżowy styl, Ikea urządza dom oraz Rezydencje i Ogrody.
Folder Downloads jest czyściutki. Problem zaczął się po zainstalowaniu SP3. To nie jest wina procesów bo przed instalacją SP3 Simsy mi chodziły gdy miałem włączonyego Winamp'a, FF, Daemon'a Tools'a i gg.

ultraviolence 27.04.2009 15:46

Kondzio i to właśnie jest Twój błąd. Na wielu forach czytałam, że po instalacji SP3, simsy zaczynały wariować. Radziłabym powrócić Ci do wcześniejszych wersji. A co do nie uruchamiania się gry... Wejdź w: Moje Dokumenty-> EA GAMES-> The Sims 2 i wykasuj pliki "Groups" i "Accessory". Jeśli nie chcesz ich kasować, po prostu przenieś je w inne miejsce. Gra powinna się uruchomić bez problemu :)

A odnośnie mojego poprzedniego posta - to nie rodzinka była wadliwa, a parcela. Musiałam wyprowadzić Marzycieli i zacząć budować im nowy dom. Żałuję, bo w tamtym starym grało mi się idealnie... Chociaż jest z tego jeden pozytyw: stworzyłam identyczną bryłę, jak w poprzednim! :D

KONDZiO102 27.04.2009 22:32

Kurczę ;/
Dopiero formatowałem kompa i zainstalowałem SP3 ;/
A nie mogłem tego przeczytać bo mi przeglądarka nie chciała działać.
Może TS3 nie będzie wariowało przy SP3.

miracle 28.04.2009 11:55

mi się ten błąd pokazuje tylko w jednej rodzinie (po kilku sekundach grania) po zastosowaniu kodu boolprop testingcheatsenabled true . W innych rodzinach jest wszystko pięknie.
Czy moge jakoś jeszcze "odratować" tą rodzinę?

Zamykanie procesów, wyłączanie Internetu, ani wyłączanie "złych dodatków" nic nie daje.

ultraviolence 29.04.2009 14:30

Cytat:

Napisał miracle (Post 1010128)
mi się ten błąd pokazuje tylko w jednej rodzinie (po kilku sekundach grania) po zastosowaniu kodu boolprop testingcheatsenabled true . W innych rodzinach jest wszystko pięknie.
Czy moge jakoś jeszcze "odratować" tą rodzinę?

Zamykanie procesów, wyłączanie Internetu, ani wyłączanie "złych dodatków" nic nie daje.

A możesz do niej wejść? Miałam identycznie - z tym, że nie używałam boolPropa. Niestety, nie mogłam w ogóle wejść do rodziny, bo zawieszała się zawsze w tym samym momencie - prawie na końcówce ładowania. Musiałam ich wyprowadzić... Potem jednak okazało się, że to przez parcelę (była pusta; chciałam na niej pobudować i też mnie wywalało). Skasowałam ją więc i postawiłam nową, na której niebawem powstał wspaniały dom. Wprowadziłam do niego rodzinę, do której wcześniej nie miałam dostępu. Po kilku sekundach, znów to samo! ("Aplikacja...").
Myślałam, że nie ma już szans na odratowanie rodziny Marzycieli (bo to właśnie z nimi miałam problem), ale wpadłam na pomysł, aby przed następnym włączeniem gry, wykasować z folderu Moje Dokumenty-> EA GAMES-> The Sims, pliki "Accessory" i "Groups". Podziałało! Gra już się nie zawiesza i spokojnie mogę włazić do ich domku :)

Krzykaczus_Pospolitus 29.04.2009 15:06

Też kiedyś zdarzały mi się takie błedy, zwykle po ściągnięciu dodatków z internetu. Sprawdź folder Downloads Clean Installerem, wywalisz błędne dodatki i po kłopocie:P.

beata18ns 29.04.2009 15:26

tez mam ten problem :/
gralam swoja rodzinka i wszystko bylo ok, nie bylo problemow, sims poszedl na studia, potem skonczyl je i 2 simy wprowadzilam na ta parcela przez opcje polacz rodziny. i nie chce sie teraz otworzyc ta rodzinka, wyskakuje blad aplikacji. nie wgrywalam ostatnio nowych dodatkow ani tez wczesniej nie bylo problemu z wgranymi najpozniej dodatkami. dawniej jak sie pojawial ale przy innych rodzinkac problem z aplikacja to kasowalam te groups i costam i bylo ok a teraz nie pomaga skasowanie tego groups i drugiego.

nawet usunelam ostatnie wgrane dodatki z niepewnej stronki,tak to dodatki sa w wiekszosci ze sprawdzonych stronek takich jak annaMariaSims,Liana itp. powiekszylam tez miejsce na dysku bo ostatnio juz byl komunikat ze za malo ( mialam 300 mb wolnego ale i tak nie bylo tego problemu) mam teraz 2 gb wolnego miejsca a i tak wyskakuje blad aplikacji.

co mam robic ??

ultraviolence 30.04.2009 14:23

Cytat:

Napisał beata18ns (Post 1011068)
tez mam ten problem :/
gralam swoja rodzinka i wszystko bylo ok, nie bylo problemow, sims poszedl na studia, potem skonczyl je i 2 simy wprowadzilam na ta parcela przez opcje polacz rodziny. i nie chce sie teraz otworzyc ta rodzinka, wyskakuje blad aplikacji. nie wgrywalam ostatnio nowych dodatkow ani tez wczesniej nie bylo problemu z wgranymi najpozniej dodatkami. dawniej jak sie pojawial ale przy innych rodzinkac problem z aplikacja to kasowalam te groups i costam i bylo ok a teraz nie pomaga skasowanie tego groups i drugiego.

nawet usunelam ostatnie wgrane dodatki z niepewnej stronki,tak to dodatki sa w wiekszosci ze sprawdzonych stronek takich jak annaMariaSims,Liana itp. powiekszylam tez miejsce na dysku bo ostatnio juz byl komunikat ze za malo ( mialam 300 mb wolnego ale i tak nie bylo tego problemu) mam teraz 2 gb wolnego miejsca a i tak wyskakuje blad aplikacji.

co mam robic ??

Dokładnie zapoznać się z tematem. Przecież nikt nie będzie po dziesięć razy pisał tego samego... Nie trzeba szukać daleko. Odpowiedź masz trzy posty wyżej - u mnie podziałało. Może u Ciebie również?

rukia90 27.05.2009 12:46

Mój problem polega na tym,że nie moge grać w parę dodatków jednocześnie. Kiedy wchodze np. w 4 pory roku pisze ,ze własny biznes czy tez inny dodatek został odinstalowany, to samo dzieje sie gdy wejde w każdy inny dodatek. Moge grac w dodatki ale nie pare na raz. Oczywiscie wszystko jest ściągnięte z netu.
znalazłam gdzies odp na to pytanie ,ze trzeba aplikować podstawkę the sims 2 ...lecz pojęcia nie mam o co w tym chodzi.

Prosiłabym o odpowiedz ,rade, cokolwiek co można zrobić z moim proiblemem, prosze też jeżeli się da wytłumaczyć to jak dziecku, bo nie znam sie zbytnio na tego typu sprawach.

Albo linka jakiegoś podac gdzie znajde roziwązanie z tąaplikacją...

ultraviolence 27.05.2009 16:29

Cytat:

Napisał rukia90 (Post 1031087)
Moge grac w dodatki ale nie pare na raz. Oczywiscie wszystko jest ściągnięte z netu.

Skoro ściągnięte z internetu, to nie ma się co dziwić... Kupując oryginalną grę, zazwyczaj masz pewność, że wszystko będzie w porządku. No, czasem zdarzy się, że coś nie śmiga tak jak powinno, ale zawsze można odesłać płytkę do producenta i domagać się nowej.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:06.