![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Zrobiłam rodzinę, wprowadziłam ją i trochę pograłam. Później grałam w kilku innych rodzinach, a kiedy chciałam wrócić do tej pierwszej, już jej nie było. Dom stoi tam gdzie stał, w domu wszystko na swoim miejscu, w ogrodzie dojrzewające warzywa i owoce, a po członkach rodziny ani śladu. Kilka simowych dni przed tym widziałam simkę w mieście, ale miała na sobie zupełnie inne ubranie. Rodzina składała się z dwóch dorosłych simów i trójki małych dzieci, simka była w ciąży. Szukałam ich w całej okolicy, zajrzałam do wszystkich domów, odwiedziłam cmentarz, ale nigdzie ich nie ma.
Przeprowadzili się do innego miasta ;) Szkoda, że tak się dzieje, bo ja przywiązuję się do rodzin i tworzę pokolenia a tu takie numery!! |
Cytat:
|
Ja mam takiego malutkiego probmelika. Otóz podczas tworzenia sima, gdy przechodzę w tą tabelę kolorów cery, cały sim zaczyna migać w takie jakby czarne kropki. Nie jest to jakiś specjalny problem, bo simów towrzę rzadko, ale czy komuś też tak sie dzieje?
|
Cytat:
|
Cytat:
Niby mój spełnia wymagania, ale chyba rzeczywiście jest jednak za słaby (np. przycinanie się przy zmianie fryzur) No cóż. |
Mam dwa pytania:
1. Jak przenieść rodzinę z mieszkania do tej biblioteki simów (odpowiednika skrzyni rodzin w TS2)? Znudziła mi się jedna rodzinka i chcę ją wymeldować i skasować na amen... ale nie wiem jak. 2. Ostatnio budowałam dom. Projektu nie dokończyłam - wyłączyłam grę (podkreślam, że wcześniej ją zapisałam). Następnego dnia odpalam simsy i parcela jest... PUSTA! Zero jakichkolwiek zabudowań i pięknego ogrodu, który stworzyłam dzień wcześniej :( Co się mogło stać? Można ją jakoś odzyskać? Normalnie zniechęciłam się do budowania... Jak się człowiek naprawdę stara, to wychodzi na to, że parcela znika. Grrrrrrr! :P |
Cytat:
2) Może po prostu się nie zapisało... Innej opcji raczej nie ma, pozostaje Ci powtórzyć budowę. :P |
Cytat:
Zapisało się - nie ma innej opcji. Tylko PO ZAPISANIU, otworzyła mi się okolica bez interfejsu i musiałam wyłączyć grę przez Menadżer zadań. Pewnie wtedy coś się skiepściło... :/ |
Czy rodzą się bliźniaki ?
|
Podobno tak i mogą być nawet trojaczki :)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:37. |