TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Mumie (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53002)

Chloé 23.03.2010 20:55

Odp: Mumie

Cytat:

Wszystkie znajdziesz w Egipcie
A ja znalazłam jeden w Shang Simla^^ bodajże przy misji ze smoczą jaskinią do pokonania wojownika.
W Egipcie naturalnie też znajdziesz w grobowcach.
W wykopaliskach też ale to to raczej nie reliktowe, chociaż mogę się mylić czy jakiś z kolekcji się tam nie trafi.

Łezka 23.03.2010 20:59

Heh... co dziwne ja przypadkiem natrafiłem na ziemne wykopalisko w Egipcie i akurat wydobyłem jedną z waz potrzebnych do ukończenia kolekcji reliktów. :) Także Bindi zapewne znajdują się tam jakieś przypadkowe relikty.

anie_1981 24.03.2010 08:58

Ja nawet próbowałam zrobić grobowiec i dać do skrzyni te relikty, ale ich nie ma na liście rzeczy, które mogą być znalezione w skrzyni. Widać trzeba się przejechać na wakacje, a tak mi się nie chce.... Nie lubię jeździć na wakacje, bo ileż można łazić po grobowcach. Mogliby zrobić też jakiejś elementy rozgrywki dla graczy, którzy chcą by Sim "odpoczął" na wakacjach, a nie łaził po zatęchłych grobowcach...

EDIT:

Ponieważ jestem osobą bardzo upierdliwą (Mam się też czym chwalić... ;) ), to przeprowadziłam mumio-śledztwo. Co z tego wynikło? Otóż:

1. Można zdobyć słoje nie wychodząc z domu, choć jest to żmudne i nudne ;).
2. Trzeba mieć 5 słojów do ożywienia mumii, mogą się powtarzać.
3. Nie wolno mieć w wyposażeniu więcej niż 5 słojów gdy ożywiamy mumię! Dlaczego? Bo gra się zawiesi. Mumia się nie pojawi, a słojów nie będzie można usunąć z wyposażenia. Jedynym na to ratunkiem jest wyprowadzenie i wprowadzenie Simów do domu.

A teraz jak zdobyć te słoje... Słoje znajdują się w wykopaliskach. Egipt - Starożytne. Można zrobić rozsiewacz wykopalisk, ale doczekamy się tych słojów za sto lat. Lepiej jest użyć skrzyni, wielu skrzyń. Wielu bo wykopaliska zawierają nie tylko słoje ale też inne gadżety. Nasze słoje będą więc musiały zostać wylosowane spośród innych przedmiotów.

No więc mam taki kufer.
1. Klikamy na nim z CTRL i SHIFT i wybieramy "Informacje o skrzyni: aktualnie wybrane".
2. Z listy wybieramy "5 obiektów", to zwiększy szanse na słoje, bo będzie losowanych 5 obiektów naraz.
3. Ponownie klikamy na skrzynię i wybieramy "Ustal informacje o skarbie" czy tak jakoś.
4. Wybieramy "Ustal powtarzalną informację o skarbie".
5. Zjeżdżamy na sam dół listy bo jest duuużo rzeczy które mogą być w skrzyni. Tam szukamy "Wykopaliska Egipt : Starożytne.

Po powrocie do trybu życia przeszukujemy skrzynie, na pewno uda się w ten sposób zdobyć słoje, chociaż nie gwarantuję ile skrzyń trzeba będzie w ten sposób traktować. Są jeszcze inne słoje, które nie są "tymi" słojami. To zwykła ceramika.

Klitamnestra 09.05.2010 11:38

Według mnie najlepszy sposób, żeby się zaklątwić jest taki: kiedy wyjdzie mumia, usuwasz sarkofag i zamykasz z nią sima sam na sam w pomieszczeniu. Będą się ciągle bić, aż w końcu mumia rzuci klątwę. Dobrze jest mieć zmienione cechy na pechowiec, niezdara itd. ale nie jest to konieczne.

Łezka 09.05.2010 15:11

Ok, a jest szansa, że moja Simka, która ma 10 poziom Sim Fu oraz 6 poziom umiejętności sportowych, cechę odważna - zostanie zaklątwiona?

Klitamnestra 09.05.2010 15:58

myślę, że tak. Tylko zajmie to chyba trochę więcej czasu...

Łezka 09.05.2010 16:06

Tzn.? Bez usuwania sarkofagu zajmie to tydzień?

Searle 09.05.2010 20:44

Nie wiem, czy to coś da, skoro pokonana mumia zamienia się w pył.

Decode95 23.05.2010 18:02

Ja mumie spotkałam dwa, trzy razy, w tym raz w Chinach podczas zadania z pokonaniem kogoś tam, uwięzionego w tym grobowcu w kształcie paszczy smoka. Tam mumi było chyba z 4. Kiedyś mój sim 3 noce spał w przeklętym sarkofagu i stał się mumią :D. Ale przez to jego ślimaczenie się, zdjęłam z niego klątwę tym dobrym sarkofagiem, (zapomniałam nazwy xD) ale on nadal chodził i stękał jak mumia xD. Wkurzyłam się i wyprowadziłam go z mojej rodziny. :D

Werona2000 26.08.2010 19:52

Moja simka(nastolatka) z jej chłopakiem, poszli do grobowca w Egipcie i zwiedzali jedną z komnat.Jej chłopak odkrywał w tym momęcie 8 skarbów ,a moja nastolatka odtworzyła sarkofag i z sarkofagu wyszły 2 mumie (królowie).Przez te mumie mój sim nie odtworzył 2 kufrów, bo zwiał do bazy wypadowej.A moja simka stała koło mumi , śmiała się i klaskała w ręce.Potem poszła do bazy wypadowej.Kiedy przyszłam znowu do grobowca by odkryć tamamte skarby mumie nadal były.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:25.