TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gracie z opcją "Wolna wola" ? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55068)

kamilek20052 06.08.2011 10:26

Odp: Gracie z opcją "Wolna wola" ?

Zadał bym pytanie Maxisowi: POCO TA BEZNADZIEJNA WOLNA WOLA? Prawie na każdej rodzinie ją wyłączam bo simowie mogą mi jakąś głupotę zrobić. A tak to się mnie słuchają!!!

Master of Disaster 06.08.2011 15:11

Sorki, ale z tym to się nie zgadzam. Owszem, jak gram jednym Simem, to wolna wola jest w sumie niepotrzebna, wyłączam ją także na czas robienia zdjęć, żeby mi się nie rozłazili. Ale gdy steruję większą rodziną, to się przydaje, bo nie muszę ich prowadzić za rączkę. Sim potrzebuje do kibelka - idzie do kibelka, chce mu się jeść - idzie coś zjeść i tak dalej. A jednocześnie mogę mieć wszystko pod kontrolą (każę mu np. zrobić sobie coś do jedzenia zamiast wyjadać z lodówki). Może to sprawa łatek (mam zainstalowane wszystkie), ale moi Simowie nie mają wyskoków typu: idzie sobie zrobić kawę, choć zaraz mu pęcherz pęknie. Całe szczęście do dwójki jest tylko po jednej łatce na dodatek :P

Liv 06.08.2011 15:40

Nawet ja ostatnio zaczęłam grać z wolną wolą (przez ACR) i jednak zmieniam zdanie ;)
Jasne, Simy dalej mnie wkurzają, ale jak przyjdzie co do czego, to mam fajne urozmaicenie gry - np. czynności, które widzę pierwszy raz na oczy, bo nigdy nie grałam z wolną wolą :D

Savigge 06.08.2011 15:43

Gram z wolną wolą. Raczej chcę żeby simy coś robiły, niż stały bez ruchu. Ale ignoruje opcję takie jak np. gdy nie chcę żeby zobaczyli pożar ;) Czasami, ale dość rzadko gram bez wolnej woli, ale tylko w tedy gdy mam zamierzony tok działań i historii

Cam 06.08.2011 20:31

Wolna wola czasem ułatwia życie ;) Nie trzeba nad simami skakać bez przerwy, nie utopią się w basenie tylko dla tego, że zapomni się kazać im wyjść. Oczywiście to też ma jakieś swoje wady - wyciąganie jedzenia z lodówki, witanie każdej osoby dzwoniącej do drzwi itp., mimo wszystko bardzo lubię tę opcję i nieczęsto ją wyłączam.

moulak123 08.08.2011 13:37

gra m z Wolną wolą bo wtedy ich nie muszę prowadzić do kibla

Pralinka 01.09.2011 17:15

Gram wolną wolą tylko, gdy mam duuużą rodzinkę. Wtedy mi łatwiej, bo nie muszę wszystkich pilnować, by zaspakajali swoje potrzeby.

kopalny98 12.09.2011 16:50

Ja gram z wolną wolą. Jestem do tego przyzwyczajony xD Denerwuję mnie to że np. gram jednym to tamten się nie rusza i głoduję a potem trudno jest się wyrobić a kodem grać nie będę bo do kitu wtedy gra.

revive 12.09.2011 19:45

Tak,ponieważ dla mnie gra jest ciekawsza.

Avie 15.09.2011 11:43

Zazwyczaj raczej tak. Co prawda czasem irytują mnie simowie, którzy idą gdzieś, gdzie aktualnie ich nie chcę - ale co tam. Dzięki tej opcji gra jest ciekawsza. Przecież simy, które stoją i reagują tylko na twoje polecenia byłyby nudne! ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:15.