![]() |
Ratunku skasowałam Sima
Nie mogę nigdzie znaleźć porady więc zakładam nowy temat. Miałam rodzinę której poświęciłam wiele godzin i wysłałam ich na wakacje do ich domku nad morzem (tyle, że nie tego samego dnia tylko kolejnego) i okazało się, że taksówka przyjechała kiedy w domu nie było wszystkich domowników. No ale na wakacjach byli wszyscy. Po paru dniach wrócili do domu (był ten sam dzień i godzina co wyjechali na wakacje) więc znów nie było wszystkich w domu i znów przyjechała taksówka (przecież dzwoniłam tylko raz, żeby pojechali na wakacje). Taksówka zabrała jednego sima z powrotem do domku nad morzem. Pomimo iż kilkakrotnie wzięłam ,, zakończ wakacje '' to taksówka nie przyjechała nawet wtedy kiedy czas było wracać. Miałam już wyłączyć grę, żeby nic nie popsuć jednak kod moveobject on niestety umożliwił mi skasowania sima. Dom wakacyjny jest pusty, a do domu w otoczeniu Miłowo nie mogę wejść gdyż ktoś z rodziny jest na wakacjach, więc wchodzę znów w dom letniskowy i znów jest pusty. Proszę o jakieś wskazówki, szkoda mi tylu godzin....
|
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
@kalafjor - co Ty, boisz się tego SimPe? :|
Nie wiem, jak z poziomem chemii między Simami, ale w tym programie można chyba zmienić co kręci i odrzuca danego Sima. SimPe trzeba używać tak jak boolPropa - nie grzebać w jakichś nieznanych funkcjach. Liv edit: i wtedy się gry NIE zepsuje. |
Karetka
Witam. Oglądam od pierwszego odcinka nowy dom i chyba w drugim albo w trzecim odcinku Dorota bije się ze złodziejem i potem przyjeżdża po nią karetka. I właśnie mam pytanie Jak to zrobić? Czy komuś też się tak zdarzyło? Czy trzeba zadzwonić gdzieś? A może trzeba mieć hacka? Jeśli tak to czy ktoś ma linka? A jeśli umieściłem to w złym dziale to przepraszam ale nie wiedziałem gdzie umieścić a według mnie ten dział jest odpowiedni.
|
Cytat:
Sprawdziłam w googlach, na różnych stronach, czy jest możliwość przyjechania karetki (nie jako "samochodu do pracy Sima") - podobno nie ma. |
Nie, nie ma.
Szukałam shackowanej karetki, ale jako pojazd do jeżdżenia (taki jak z NŻ) nie istnieje. Jedyne co udało mi się wyniuchać, to karetka dekoracyjna ;] |
Mod i kratki
Czy jest jakiś mod, lub coś innego, co pozwala na obracanie mebli o 45(stopni) i nie zmusza do "trzymania się" kratek
|
program nazywa się SeeThem2 i pobrać możesz go stad http://simsky.parsimonious.org/proggie/en_st2.php ,a wklejasz serduszko do katalogu TSBin od postawy gry-katalog szukaj na dysku,gdzie masz zainstalowana grę i odhacz na zielono to co widać na obrazku,obiekty stawiasz pod katem 45 stopni za p0omoca , i .
|
Witam.
Mam jeden problem. Otóż to, ściągnęłam sobie dodatki z lianysims2, ale większość ściągniętych ciuchów nie działa (tzn. jest to maxisowe wierzchne ubranko), a simy w ogóle się nie zainstalowały. Czy można temu zaradzić? |
Meshe do ciuchów ściągnęłaś?
Simy i domy radzę instalować przez Clean Installera. Ściągnij je jeszcze raz i zainstaluj. Powinny się pojawić w Warsztacie i Skrzyni Simow w grze. + zawartość zmodyfikowana w grze jest włączona? Jeśli nie, wejdź w opcje (ikonka trybików) i po prawej u góry będzie to co trzeba. |
Cytat:
Nie wszędzie, też o tym pomyślałam, teraz je ściągam. (Wczoraj, później skończę, zależy, czy mi się będzie chciało :D :D :D) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:49. |