TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 Studenckie Życie - problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64967)

Klamra 28.08.2013 19:39

Odp: The Sims 3 Studenckie Życie - problemy z grą

No zrobiłam tak i okazało się, że to wina któregoś moda.

unnormaly 18.09.2013 19:30

Ja mam mały problem nie wspomniany jeszcze tutaj :) jadę simem na studia i przez dwa tygodnie jeszcze nie dostałam planu zajęć ;/ biedny tuła się po kampusie i robi co może, zdobywa umiejętności i chodzi od wydziału do wydziału wykonując różne dziwne rzeczy ;p (np. pozuj nago), ale zajęć jak nie było tak nie ma. Miał ktoś tak? Dodam że nigdy nie stosowałam żadnych modów.

Pink Panther 30.11.2013 16:36

Mam problem :C
Mój Sim będąc na studiach rozpoczął związek z jakąś Simką, ale po powrocie do domu zdradził ją z kosmitką. Zaprosił dziewczynę do domu, żeby z nią zerwać, ale przybyła o 9, a że on jest wampirem - w tym czasie spał. Ona obraziła się i sobie poszła, a Sim po wstaniu zerwał z nią SMSem. I byłoby wszystko cacy, gdyby nie to, że dalej jest w jego drzewie genealogicznym (jako "Była dziewczyna"), a ja nie mogę nikomu zaproponować stałego związku - maksymalnie zauroczenie :|
Co zrobić? Zabić tę Simkę?

goldencja 30.11.2013 16:58

A jesteś pewna, że osiągnęłaś w trakcie interakcji z nową wybraną simką poziom "niezwykle atrakcyjna" czy coś takiego? Dopiero wtedy pojawia się opcja "zaproponuj stały związek". Oczywiście ta simka też nie może być z nikim innym w związku.

Pink Panther 30.11.2013 17:19

Cytat:

Napisał goldencja (Post 1784740)
A jesteś pewna

Jestem chłopakiem xD

Tak, Simka, z którą chcę być nie ma żadnego partnera i byłem na tym poziomie.

goldencja 01.12.2013 00:19

Przepraszam, że pisałam jak do dziewczyny, nie spojrzałam na opis pod avatarem.

Wracając do problemu, to spróbuj wyprowadzić swoich simów do innego miasta (wcześniej zaproś do wprowadzenia simkę). Jeśli ten błąd w jakiś ukryty sposób powiązał Twoją wybrankę z innym simem lub nawet Ciebie (Twojego sima), to przesiedlenie pomoże zresetować relacje z innymi mieszkańcami.

Nie wiem jaką masz wersję gry, ale w starszych zdarzało się np. że po powrocie z zagranicy w drzewie genealogicznym sima pojawiały się dzieci, których nigdy nie miał i małżonkowie, z którymi wymienił za granicą tylko kilka interakcji.

Czasami też simowie utrzymują związki ze zmarłymi małżonkami i wtedy nie można ich prosić o zerwanie. Po prostu są związani z duchem, który raz na jakiś czas wychodzi z urny.

Pink Panther 01.12.2013 08:23

Pojechałem na studia i ją zabiłem (najdziwniejsze było to, że po przyjechaniu ona została dodana do mojej rodziny ;o ). Na razie pomogło, zobaczymy, co będzie, jak wrócę do domu :)

coraline 31.12.2013 13:26

Pomocy! Za każdym razem, gdy moja simka chce zrobić fotkę na bloga, gra się wyłącza :c przy ostatniej próbie zwiesił się cały komputer...

avenly 08.02.2014 21:55

Pojawił się u mnie problem z umieszczeniem akademika :/ A mianowicie kiedyś dawno wyremontowałam sobie pięknie jeden z akademików i zapisałam jego kopię w bibliotece, teraz chciałam go ustawić w edycji miasta. Postawiłam najpierw pustą parcelę o odpowiednich wymiarach i zmieniłam jej typ na społeczne-akademik jednak wtedy ta parcela w ogóle nie była aktywa żeby móc mój akademik na niej postawić. Dopiero kiedy zmieniłam typ pustej parceli na wstęp dla odwiedzających to mogłam ustawić na niej mój akademik i parcela niby automatycznie zmieniła swój typ na "akademik" Jednak pojawia się problem gdyż na owej parceli z akademikiem nie ma tej tablicy co normalnie robi zamiast skrzynki pocztowej, wiecie tą co są na niej ogłoszenia i stoi przed wejściem do akademika. Jak to mogę naprawić ?? :(

Łezka 08.02.2014 23:00

:) Witaj avenly! Nie jestem specem od rozwiązywania problemów, lecz na Twoim miejscu spróbowałbym wpisanie kodu "Testing...", następnie "buydebug"... Może w specjalnej zakładce ze znakiem zapytania w trybie kupowania znajdziesz studencką skrzynkę pocztową... Jeśli się nie mylę to "Testing..." należy wpisać w menu głównym - przed wczytaniem miasta. :) Pozdrawiam D_S ... Mam nadzieję, że Twój problem okaże się na tyle błahy - na ile proste jest moje rozwiązanie. Powodzenia!

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:53.