TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65247)

AsiaMyszka 29.06.2013 06:08

Cytat:

Napisał Lady88 (Post 1726594)
wchodzę w historię zakupów i nie mam tam tej nagrody za rejestrację :(

Jeśli nie masz tej nagrody to musisz ją wyszukać ręcznie na thesims3.com ja tak miałam z pakietem do Kariery. W wyszukiwarkę wpisałam nazwę pakietu i się znalazło :) Normalnie pobierasz za free i instalujesz. :)

Cytat:

Napisał kedziorek92 (Post 1726640)
Kiedy nurek dostaje zadania z ratusza albo z laboratorium, to wtedy można odkryć jakąś wyspę, jednym z tych zadań było znalezienie tych butelek i wtedy wyspa się odsłoniła, ale ile ja ich się naszukałam xD

Gdy szukałam pracy dla nurka w laboratorium naukowym to miałam za zadanie eksplorować dwie jaskinie. Sim znalazł bąbel czy bąbelki powietrza (już nie pamiętam) i było powiadomienie, że sim odkrył coś ale ma za mały poziom nurkowania i niestety.. Wyspa się nie odkryła.. :(
A gdzie i jak można szukać butelek? Tylko podczas tej "pracy"? Czy samemu na własną rękę można też poszukać?

Poskacper 29.06.2013 07:29

Odp: The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi

Jedną wyspę średnią można odkryć gdy idzie się do kurortu zamelduje się i w recepcji spyta się o przygodę , w tedy uruchomi się okazja i ciąg małych zadań , ostatnie jest chyba najtrudniejsze :) To est tak-> porozmawiaj z jakims simem , zanies 3 wodorosty do laboratorium (mozna je kupic ze sklepu) , idz do laboratorium , przejdz po ogniu (moze byc najchlodniejszy) , do laboratorium i ostatnie .. wygraj walke z rekinem po czym do laboratorium i mamy wyspe :P Ale sie rozpisalem , przepraszam za bledy :)

Mamełe 29.06.2013 07:50

Cytat:

Napisał Lady88 (Post 1726594)
wchodzę w historię zakupów i nie mam tam tej nagrody za rejestrację :(

Ja też nie mam, bo wpierw aktywowałam grę w origin. Pewnie znowu przyjdzie mi czekać kilka tygodni. Grę aktywowałam w czwartek a nadal na stronie sims 3 na moim profilu jest, że niby tej gry nie mam. Tak czasem jest, że na lączu origin-strona nie trybi.

Jak ci się spieszy, to napisz do pomocy technicznej :)

Cytat:

Napisał AsiaMyszka (Post 1726662)
Witam. Być może mam głupie pytanie. :P ale mam Rajską Wyspę, edycję limitowaną, ściągnęłam i zainstalowałam ten dodatkowy pakiet.. I nijak nie mogę znaleźć drabiny.. :D Gdzie ona się znajduje? Tryb kupowania czy budowania? :P
Jeśli jej nie znajdę to chyba jeszcze raz trzeba będzie zainstalować ten pakiet albo coś..
Za ewentualne błędy przepraszam bo piszę z tableta (ta bestia mnie nie lubi :P ).

Z tego co pamiętam, to jest w schodach

AsiaMyszka 29.06.2013 07:53

Cytat:

Napisał Poskacper (Post 1726665)
Jedną wyspę średnią można odkryć gdy idzie się do kurortu zamelduje się i w recepcji spyta się o przygodę , w tedy uruchomi się okazja i ciąg małych zadań , ostatnie jest chyba najtrudniejsze :) To est tak-> porozmawiaj z jakims simem , zanies 3 wodorosty do laboratorium (mozna je kupic ze sklepu) , idz do laboratorium , przejdz po ogniu (moze byc najchlodniejszy) , do laboratorium i ostatnie .. wygraj walke z rekinem po czym do laboratorium i mamy wyspe :P Ale sie rozpisalem , przepraszam za bledy :)

A kiedy pojawia się rekin? Gdy długo jesteśmy w jednym miejscu, nie poruszając się czy to losowe? Czy punkty sportu pomogą pokonać rekina tak jak pomagają w walkach z innymi simami? Bo rekinów sie boję :P

Cytat:

Napisał Mamełe (Post 1726666)
Z tego co pamiętam, to jest w schodach

No właśnie w schodach nie ma :( już sama nie wiem co robić.. :|

Poskacper 29.06.2013 08:22

AsiaMyszka jest w schodach. Jak nie to nie wiem jakiś błąd czy co. A jeżeli pływamy pod wodą to napewno spotkasz rekina , ponieważ tak rzadko on się nie pojawia , mi często pływa , nawet 2 nieraz idzie spotkać , a wtedy nie możesz np. wypłynąc , chowac sie do jaskini bo wtedy nie zaatakuje. Najlepiej stac i czekac az pojawi sie interakcja atak rekina. Nie wiem co pomaga by wygrac , moja simka z 8 poziomem nurkowania od razu wygrala walkę :)

EDIT: Zawsze najlepiej przed zanurkowaniem zapisać grę , bo jak simowi się nie powiedzie z rekinem zawsze mozna wczytac od nowa.

ajditia 29.06.2013 09:18

Cytat:

Napisał AsiaMyszka (Post 1726668)
No właśnie w schodach nie ma :( już sama nie wiem co robić.. :|

Jest w schodach kręconych chyba :D

AsiaMyszka 29.06.2013 09:29

Cytat:

Napisał Poskacper (Post 1726670)
AsiaMyszka jest w schodach. Jak nie to nie wiem jakiś błąd czy co. A jeżeli pływamy pod wodą to napewno spotkasz rekina , ponieważ tak rzadko on się nie pojawia , mi często pływa , nawet 2 nieraz idzie spotkać , a wtedy nie możesz np. wypłynąc , chowac sie do jaskini bo wtedy nie zaatakuje. Najlepiej stac i czekac az pojawi sie interakcja atak rekina. Nie wiem co pomaga by wygrac , moja simka z 8 poziomem nurkowania od razu wygrala walkę :)

EDIT: Zawsze najlepiej przed zanurkowaniem zapisać grę , bo jak simowi się nie powiedzie z rekinem zawsze mozna wczytac od nowa.

Dzięki bardzo za porady :)

Cytat:

Napisał ajditia (Post 1726676)
Jest w schodach kręconych chyba :D

Później zobaczę ;) i dam znać.

Poskacper 29.06.2013 10:07

Teraz sprawdziłem i jest w dziale niegdyś "schody kręcone" teraz "schody krecone i drabiny" " :)

AsiaMyszka 29.06.2013 10:20

Cytat:

Napisał Poskacper (Post 1726688)
Teraz sprawdziłem i jest w dziale niegdyś "schody kręcone" teraz "schody krecone i drabiny" " :)

Dzięki. Zobaczę później. :)

Lady88 29.06.2013 12:58

Cytat:

Napisał AsiaMyszka (Post 1726663)
Jeśli nie masz tej nagrody to musisz ją wyszukać ręcznie na thesims3.com ja tak miałam z pakietem do Kariery. W wyszukiwarkę wpisałam nazwę pakietu i się znalazło :) Normalnie pobierasz za free i instalujesz. :)

Dziękuję za odpowiedź.
A jak ten pakiet się nazywa?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:13.