TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forum i Scena The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Księga Skarg i Zażaleń (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65363)

kubuss 03.10.2013 21:02

Odp: Księga Skarg i Zażaleń

składam zażalenie na Ilonę. jej prawo do noszenia rangi administratora jest grubo przesadzone. ranga administratora powinna zdobić nicki, osób z wyższym ilorazem inteligencji od Ilony. nie jest to próba obrazy tej użytkowniczki, aczkolwiek niezaprzeczalnym jest, że na to spostrzeżenie złożyło się założenie przez nią "nieudanego" gdzie słowo "nieudany" jest raczej słowem rangi lekkiej, tematu. jak dla mnie, powinna ona zostać zdegradowana do poprzedniej rangi. wybaczcie ale od takich występków drażni w oczy. taka sytuacja, nie powinna się przytrafić osobie, odpowiedzialnej za forum. a zamknięcie i usunięcie tematu świadczyło tylko i wyłącznie o jego (nie)przydatności.

pozdrawiam.

Kenny McCormick 05.10.2013 23:11

Rudzia poprosiła mnie o umieszczenie tego tutaj:

Cytat:

Napisał wiadomość od Rudej dla moderki
to jest dopiero hit, permanentny ban za screena z informacją o tym że sama zrezygnowałam z funkcji moda, przeszliście sami siebie :)
chcieliście mnie wygryźć, to się wam udało gratuluję pomysłowości!

Dobra, jeszcze co nieco od Alcia... >D Sorka że post pod postem, ale prosił mnie o wiadomość w drugim poście...

Cytat:

Napisał Maqrƴǁ
Dobry wieczór, choć nie, nie dobry.
Na wstępie powiem, a bardziej zapytam,
Czy Wy jesteście jacyś opętani? Proszę Was, zachowujecie się jak dzieci (nie urażając dzieci, bo mogą poczuć się skrzywdzone, jak tak niezgrana administracja jest do nich porównana)
Pozdrowię uroczą i przez wszystkich kochaną Libby, która jest po prostu ideałem super administratora! Szczam na Twój widok Wiesz, Perplexite szczególnie musi Ci się nie podobać, skoro za ujawnienie jego zdjęcia, dałaś mi -20pkt, a wiesz, że ludzi powinno się tolerować takimi jakimi są? Nie ładnie pani administratorko, nie ładnie.
I Twoja akcja z trollingiem, błagam Cię.
Zachowałaś się idiotycznie, jeszcze jak ludzie Ci prosto w twarz plunęli, że jesteś idiotką i wymyśliłaś tak idiotyczny pomysł, to Ty od tak usunęłaś posty, a później temat.
No normalnie, zachowałaś się co najmniej jak osoba dorosła, naprawdę!
Z tego miejsca pozdrowię również Bjork!
Kobieto, oszalałaś? Nawet nie wiesz jak władza na Ciebie wpłynęła.
Niegdyś miła, sympatyczna i najlepsza administratorka, a teraz?
Chodzący nerw, terroryzujący wszystko co napotka na swojej drodze.
I wiesz co, moja droga?
Pokazałaś swoją głupotę, mianowicie jak Rudzielec wypomniała Ci, że sama odeszła z administracji i dała Ci do tego dowód (w postaci screena), to Ty oczywiście przeprosiłaś ją, ale!
Właśnie, mamy tutaj małe ale. Ludzie zauważyli Twój błąd, i po prostu się z Ciebie śmiali, a Ty, żeby utrzymać swoją reputację postawnoiłaś udupić Rudzielca, żeby ludzie zobaczyli jaka Ty jesteś NAJLEPSZA, I NIKT NIE MA PRAWA Z TOBĄ ZADZIERAĆ! Proszę Cię kobieto, jesteś jedyną podporą tego forum, a mój szacunek do Ciebie rozsypuje się jak piasek w dłoniach.

I pozdrawiam Rudzielca, który jeżeli nie zostanie potraktowany inmunitetem, to moi znajomi (realni, którzy mają tutaj konta ponad 20 osób) usuną sobie konta i będą oczerniali to forum na każdym innym dyskusyjnym forum. Chociaż biorąc pod uwagę to wszystko, oni by go nie oczerniali, oni by po prostu mówili prawdę.

Słodki Pan Ciastek 05.10.2013 23:52

Cytat:

Napisał Kenny McCormick (Post 1763308)
Rudzia poprosiła mnie o umieszczenie tego tutaj:

Dobra, jeszcze co nieco od Alcia... >D Sorka że post pod postem, ale prosił mnie o wiadomość w drugim poście...

Że co? Maqryl to co napisałeś jest bezczelne w stosunku do Persa, Bjorka i Libby...

Nie wiem jak możesz nie czuć się głupio z powodów, tak jasnych, że aż szkoda marnować na to palce, a ty Kenny nie wiem jak mogłeś wziąć w tak chorej sprawie udział.

Jedyna sprawa którą się zgodzę... chodzi o Rudzie. Co prawda, praktycznie rudzielca nie znam, ale myślę, że każdy potwierdzi to, że na forum sprawowała się dobrze. Danie bana na zawsze to przesada.

Wiem, w księdze nie można robić offtopu, ale chciałem tylko wyrazić swoje zdanie.

Aperlaxive 06.10.2013 00:01

Pozwolicie, że się wypowiem.
Nie mnie oceniac sytuację, bo jej nie znam, ale ta wypowiedź od Altaira to przegięcie.

Cytat:

Kobieto, oszalałaś? Nawet nie wiesz jak władza na Ciebie wpłynęła.
Niegdyś miła, sympatyczna i najlepsza administratorka, a teraz?
Chodzący nerw, terroryzujący wszystko co napotka na swojej drodze.
Od kiedy Bjork taka jest? Ja przez moją całą egzystencję na forum nie spotkałam się z "terrorem"...

Nie zgodzę się też do opinii o Libby.

Ja rozumiem przyjaźnie, etc. Ale bez przesady...
Te posty pokazują jedynie poziom, który reprezentują osoby, które to pisały.
Naprawdę miałam Was za nieco poważniejszych.

Czy nie możecie tych wszystkich spraw załatwic między sobą, a nie wywlekac ich przy każdej mozliwej okazji?
To właśnie te wszystkie Wasze spory, niedomówienia zniszczyły atmosferę na forum.
A wystarczyłaby szczera rozmowa na GG, czy privie.

Dobra, koniec kazania. Teraz, idźmy już spac. Jutro będzie nowy, lepszy dzień. Dobranoc!

Ilona 06.10.2013 00:08

Maqrƴǁ został już za to odpowiednio nagrodzony, chciałam dać perm bana,ale dostał na 3 m-ce

do niego dołączył Kenny McCormick za udostępnienie prywatnej wiadomości na FB

Morgana 06.10.2013 00:21

I rowniez nie mnie sie wtracac w wasze sprawy, bo czuje sie jednak daleka od tej dzieciniady, ale nie przesadzacie z tym rozdawaniem banow? ban az na miesiac kennemu? za to ze 2 osoby kazaly mu wstawic posty w swoim imieniu? moze I to bylo glupie, ale kara tez nie madrzejsza wedlug mnie. co do bana rudej - nie wypowiadam sie. I nie dlatego ze uwazam, ze to tez glupie - po prostu nie mam zdania na ten temat.
czasami to jestescie dla siebie wszyscy mili, ale jak wybchnie afera, to nie ma bata, gorzej niz w przedszkolu :D

Ilona 06.10.2013 00:32

Morgana źle zrozumiałaś jego bana,on naruszył moja prywatność + prywatność korespondencji, ponieważ umieścił na FB prywatna wiadomość ode mnie, oczywiście bez mojej zgody,na pewno tez byś nie była zadowolona,jak by ktoś postąpił tak w stosunku do Ciebie

Mroczny Pan Skromności 06.10.2013 06:55

O jejku, co tu się dzieje...

Najpierw do administracji: nie potrafię ogarnąć, dlaczego tak bardzo chcecie "pogrążyć" Rudzielca. Wiem, zaraz (albo trochę później, zważywszy na godzinę) napisze mi ktoś, że łamie regulamin. Ale na litość boską, co takiego było na tym screenie, żeby zasługiwało na bana PERMANENTNEGO? Co do "tajnych" treści, po pierwsze nikt nie ma pewności, że Ruda ma tego więcej. Tak sano można stwierdzić, że np. Apo, albo Kędziorek (celowo wymieniłem takie osoby, które cenię na ich stanowiskach, coby nie było, że kogoś nie lubię) ma screeny. Idąc tym tropem, one też ppwinny dostać perm bany. I tak sano każdy, kto kiedykolwiek wcześniej pełnił jakąś funkcję. Bo nie zaprzeczycie, że te osoby też MOGŁY zrobić screeny. Skoro zatem za podejrzenie daje się bana, to proszę wlepić go każdemu. Może jeszcze zrobicie nalot na jej dom. Tylko pamiętajcie, że mogła zniszczyć dowody, więc bana lepiej zostawić NA WSZELKI WYPADEK. Druga kwestia to taka, że jeśli nawet miała by coś takiego (wco wątpię, bo widzieliśmy screena z dyskusji, a nie listę naszych numerów IP albo raportów) to dlaczego miałaby to ujawniać? Przecież ona nie userom chce dopiec, a niektórym z Was.
Nie mówię już o całkowitym braku kary, bo jednak nie powinna ujawniać niczego, co zostało tam napisane (to samo mamy w redakcji, z tym, że u nas nie ma aż tak "tajnych" rzeczy). Wciąż jednak uważam, że szkodliwość społeczna tego czynu jest tak żałośnie niska, jak poziom wypowiedzi Maqcośtama.
Tym sposobem płynnie przeszedłem do części drugiej. Nie wiem chłopie, co zażywasz, ale jedna dziesiąta tego czegoś to już może być za dużo. Do pewnego momentu byłem nawet w stanie Cię zrozumieć, ale w tym momencie (tak naprawdę nie w tym, tylko nieco wcześniej) przeginasz i to nie trochę, ale porządnie. I jeśli ktoś z tej dwójki wypowiadających się ktokolwiek powinien zarobić bana perma, to nie byłaby to Ruda. Pomijając zerową argumentację, po prostu otwarcie i bez zahamowań obrażasz innych ludzi. Tak, ci czerwoni, obrośnięci legendami, choć aktualnie pozostający w niełasce, starający się, lepiej lub gorzej, o przywrócenie sobie dobrego imienia, to wszystko są ludzie. I choćbyś ich nienawidził z całego serca, musisz (nie mylić z "powinieneś") traktować ich z szacunkiem. Tak samo, jak każdego człowieka. To nie jest zasada tego forum, to obowiązuje przez całe życie.
Inna sprawa, że ne zgadzam się z twoim zdaniem na temat niektórych (zamurowało mnie, jak przeczytałem o Bjork), ale tutaj nie o zdanie chodzi, lecz o ton wypowiedzi, który woła o pomstę do nieba.

Miłego dnia :)

Björk 06.10.2013 07:54

Mroczny Panie Skromności - być może powinnam spotykać się z każdym nowo przyjętym moderatorem osobiście, w towarzystwie CBA i policjantów, legitymować go, przypilnować podpisania lojalki, weksla inblanko i setki innych rzeczy. Do głowy mi nie przyszło, że ktoś sobie robi screeny w dziale, który nie bez powodu jest dostępny tylko dla wybranych osób (zresztą podobnie, jak dział redakcji), bo "może się kiedyś przydać". Nie mam jeszcze rozwiniętej w pełni paranoi. Ale teraz wcale się nie dziwię braku zaufania do obecnej ekipy. Skoro kilkoro ludzi dowiedziało się, jak łatwo można wynieść informacje dostępne dla nielicznych. Sam to zauważyłeś - skąd wiadomo, że Apo albo Charionette, albo ja różnych spraw nie wynosi, chciażby po to, by się pośmiać z innych? Pewnie akurat robienie tych screenów było ściśle powiązane z dopieprzeniem administracji. Ale skoro ktoś jest zdolny do czegoś takiego, to skąd mogę mieć pewność, że jak coś jej odbije, to wyciągnie coś innego, na osobę, która jej podpadnie? Akurat ten screen jest konkretnym dowodem. Pewnie - mogło się zdarzyć, że akurat tak ją tknęło, że pomyślała sobie "a zrobię sobie screena na pamiątkę". Ale dochodziły do mnie informacje, że rozmawiała z innymi o tym, co się dzieje w dziale dla modów. Sorka, ale z tego screenów nie robiłam. Choć coraz poważniej się nad tym zastanawiam, bo to chyba równie modne, jak jechać po administracji.
Nadal wychodzę z założenia, że powinniśmy okazywać sobie choć trochę zaufania. Ale trudno mieć zaufanie do kogoś, kto obgaduje ludzi na fb, albo robi screeny, bo się mogą przydać.
I tak - bałam się banować rudzielca. Biorąc pod uwagę to, jak bardzo jest lubiana na forum, jak wiele się udzielała. I brałam pod uwagę jaka może być z tego burza. Nie dziwię się Maqrylowi. Ale dałabym takiego bana każdemu, kto wyniósł by jakiekolwiek informacje, które nie powinny wydostać się poza określonych ludzi.

Edit: i pewnie niektórzy z Was uznają - eee, nic się nie stało, to nie było nic aż tak ważnego, by od razu dawać bana. Może dla Was nie. Ale rudzielec przystępując do ekipy, wiedziała, że żadna informacja z działu dla modów nie może się wydostać poza ten dział. Bo właśnie między innymi przez takie coś - zaufanie do moderatorów spada do zera. Czy chciałby ktoś, kto raportuje posty - zostać nazwany skarżypytą i rzucony na pożarcie innym forumowiczom? Przypuszczam, że nie. Dlatego potraktowałam to tak poważnie.

Słodki Pan Ciastek 06.10.2013 08:19

Bjork- Dobrze rozumiem, ale ona nie była zwykłym userem, który od tak chciał sobie złamać zasady. Ona już długo udzielała się na tym forum, pomagała i tworzyła (o ile się nie mylę, a się nie mylę bo sprawdziłem :P) konkursy. Więc ja myślę, że absolutnie jej się to nie należy, patrząc jaką była osobą i jak się zwracała do innych userów....

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:50.