TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3: Into the Future Oficjalnie ostatni dodatek, już na jesień (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65419)

Poskacper 27.08.2013 13:16

Odp: The Sims 3: Into the Future Oficjalnie ostatni dodatek, już na jesień

Na SimFans.de znalazłem interaktywną mapę futurystycznego (A raczej WSZYSTKICH 3) miasta! -> http://www.simfans.de/specials/entde...ure/index.html

EDIT: Znalazłem nawiązanie do Rajskiej Wyspy! Za tamą, na pustkowiu, leżą zniszczone futurystyczne domki na barkach, jak w Isla Paradiso! :)

EDITx2: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=SrqDgKh08Js DZIENNIK PRODUCENTA!

2:48 - "Odkryj tajemnicę oceanu" Teraz już wiem o co chodzi! :)
Ten kwiat na końcu przypomina mi Trine :D

Wow, ten dodatek jest o wiele bardziej rozbudowany niż sobie wyobrażałem! Osoby które układają historie, kupcie ten dodatek! Jest idealny do stworzeni historii waszych simów! ;)

EDITx3!: SimsDomination na facabook'u udostępniło zdjęcie ekranu ładowania dodatku ! https://www.facebook.com/photo.php?f...e=1&permPage=1

Lubie 27.08.2013 22:51

Co do ekranów, od teraz zamiast ekranu ładowania zapisu (miasta) będzie mini gierka. Jak ją przejdziemy, nasze simy dostaną punkty szczęścia życiowego. :)

anie_1981 28.08.2013 10:52

To naprawdę fajnie zapowiadający się dodatek. Na 100 % go kupię :P Oczywiście nie będę się bawiła w to zmienianie przyszłości, ale będę chciała mieć rodzinę w przyszłościowym miasteczku, bo mi się podoba. No i muszę przetestować plumboty, zwłaszcza ich chipy osobowościowe, ja chcę takiego robota do wszystkiego, ale takiego, który nie ma interakcji towarzyskich itp. On ma być po prostu służącym, jako że twórca moda na pokojówkę nie zamierza już jej aktualizować, pozostają mi służący od EA, którzy nie są szczególnie dopracowani. Zwykła pokojówka za krótko pracuje i często się obija, lokaj często znika a do tego ciągle chce mieć interakcje z moją rodziną (co jest nie do przyjęcia dla mnie), i to jego gotowanie na akord. SimBot z Kariery się nie sprawdził za bardzo, nie może robić wszystkiego (woda!) i Simy się go trochę boją, no i to... jedzenie złomu... żenada. Najlepiej sprawdza się Kościlda, ale nie robi prania, a do tego molestuje dzieci i zwierzęta, oraz chowa jedzenie/drinki do lodówki. Jest już jednak najlepsza i można nad nią zapanować. Trzeba ją po prostu czasem wyłączać, lub zamykać w pokoju w którym stoi jej trumna. Śmiesznie by wyglądała w przyszłościowym miasteczku ;)

Searle 28.08.2013 16:45

Spodobał mi się Dziennik producenta i trochę przekonałam się do tego dodatku.
Ciekawy jest też pomysł z tym nowym ekranem ładowania.

Jeżeli dobrze zrozumiałam, to będzie jeden świat (ale w takich jakby trzech odsłonach) do którego będziemy podróżować na tej samej zasadzie, co w Wymarzonych Podróżach, tak?

redmoon 28.08.2013 16:48

Po obejrzeniu dziennika producenta mam do powiedzenia jedno : *0* *0* *0* *0* *0*. Na 199,9 % kupię ten dodatek ! Wdług mnie jest to z najbardziej rozbudowany dodatek w całej historii serii. Byle tyko ten podróżnik w czasie przybywał do każdej rodzinki, bo jak będzie przybywał po spełnieiu jakichś wygórowanych warunków to nie ręcze za siebie !

Nie wiem czemu ale nawiedza mnie jakaś ciemna myśl - że ten dodatek będzie droższy od innych ,_,
@up - nie, będzie jedna podstawowa przyszłość (ta normalna). A żeby uzyskać dostęp do innych wersji przyszłości trzeba spełnić określone warunki. Jak odblokujemy jakąś alternatywną wersję, będziemy mogli wybrać do jakiej wersji przyszłości chcemy się przenieść.

Poskacper 28.08.2013 19:06

A według mnie to jest 1 i TYLKO 1 miasto przyszłości, tylko działania w terażniejszości spowodują, jak będzie wyglądać przyszłość, a i tak przenosimy się do jednej, tylko może być zmieniona przez simów. A z tym portalem to będzie raczej na zasadzie zestawu powitalnego ze studenckiego życia, od razu przychodzi lama i daje Ci ten zestaw, tak samo gdy wczytasz rodzinę, lub stworzysz nową, zaczniesz nią grać, z nieba spadnie portal i pojawi się ten podróżnik. Jednym słowem, to będzie -LEGENDARNY- dodatek. Też mi się trochę wydaje, że to będzie droższy dodatek, ale może to przez to jak jest rozbudowany ;)

Edit: Jednak teraz nie wiem czy kupię, kuzynki dzisiaj powiedział mi, że w sumie mógłbym nie kupować tego dodatku, a mógłbym zostawić te pieniądze i zbierać dalej na 4. No w sumie, 85zł to połowa TS4, więc nie wiem. Z drugiej strony, bardzo chciałbym ten dodatek, a tak to nie miałbym co robić do wydania 4. Jednak z trzeciej strony (:D) to jak kupię the sims 4, to 3 mi się znudzi i nie będę w nią już grał. No ale z czwartej strony (:O), w 3 mógłbym iść na studia, na festiwal, pływać, mieszkać w przyszłośći itd., a w 4 co? Zjedzą śniadanie, porozmawiają, pójdą do pracy. Sam już nie wiem.

redmoon 28.08.2013 20:39

@up - jak zatrzymasz dziennik producenta w odpowiednim momencie, to zauważysz, że przed podróżą w czasie wyskakuje okienko. W tym okienku wybierasz wersję przyszłości, simów do podrózowania i jeszcze coś związanego z tymi statuami (pokazenych jes ich więcej w ostatnim czacie), ale nie moge rozgryźć co. Zaraz wstawię screena to zobaczysz ;)
E : screeny mi nie wychodzą :(( ale przewiń sobie dziennik z twojego linka do 0:54

Poskacper 29.08.2013 09:19

No i po dzienniku producenta wywnioskowałem, że będzie można się przenosić w przyszłość i do terażniejszości kiedy się chcę. No bo po 1. Portal jest nasz. To my każemy simom, kiedy mają się przenieść, a kiedy wrócić, nie ma limitu, nie ma pokazanych ile dni możemy jeszcze być w przyszłości. Po 2. na końcu dziennika Lily, simka Lauren "która zamieszkała w Oasis Landing".

redmoon 29.08.2013 09:53

@up - tego się akurat wszyscy spodziewali

Szkoda, że w tym futurystycznym mieście są tylko duże wille i małe mieszkanka w bazie domowej. Czy w przyszłości nie będzie małych domów :(( ?

Poskacper 29.08.2013 10:37

Można przecież zbudować :D Albo przebudować, usunąć piętro itd. :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:27.