TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Cztery Żywioły (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=329)
-   -   Cztery Żywioły 2013 - Zadanie Drugie - Głosowanie i ogłoszenie wyniku (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66264)

Malfurion 28.12.2013 18:23

Odp: Zadanie Drugie - Głosowanie i ogłoszenie wyniku

Nie rozumiem szczerze mowiac waszego oburzenia. Sami sobie zgotowaliscie taki los. Czemu nie pomysleliscie do przodu? Ja sam mialem pewien pomysl odnosnie tego zadania, ale wiedzialem, ze jezeli zapytam sie tu, to pozniej wszyscy sie domysla, ze to praca ziemi. Dlatego tez, zapytalem sie Charrionette na priv. Naprawde zdziwiony jestem, ze nikt z waszej druzyny o tym nie pomyslal, bo jak dla mnie jest to cos bardzo oczywistego.

Cytat:

Napisał Meryam
Trójka to na stówkę Ziemia - te neony Dona, oprawa graficzna Malin...

Nope. Nie ingerowalem w prace ;)

Morgana 28.12.2013 18:37

jezu, czy wy dalej nie rozumiecie? nie kloccie sie. to byla wasza wina, EWIDENTNIE. wy zawaliliscie dodajac te postac. co do sprawiedliwosci konkursu, to wypowiadac sie nie bede, bo owszem, bylo pare rzeczy ktore mi osobiscie sie nie spodobaly u innych druzyn. ale przepadlo. I tak ten 1 punkt nic by nie dal naszej druzynie, wiec odpusccie juz. moim zdaniem nie warto sie o to wyklocac ;)

redmoon 28.12.2013 19:25

Uważam, że spór jest bezsensowny i że wszyscy z Powietrza powinni się się z tym po prostu pogodzić. Dogonimy pozostałe drużyny z punktami :p

Charionette 28.12.2013 21:30

Jak widzicie nie zawsze trafnie zgadliście czyje są prace (charakterystyczny styl nie zawsze okazywał się taki oczywisty). W przypadku powietrza naprowadzenie było aż zbyt oczywiste, wiele osób zwróciło mi na to uwagę. Widać, że każdy ma własne spojrzenie na dane zdanie. Dla mnie styl nie jest znakiem szczególnym, bo w takim razie idea Czterech Żywiołów traci sens. Każdy z nas ma jakiś styl (czy to w urządzaniu wnętrz, obróbki graficznej, czy też w metamorfozie simów). Idąc tym tropem z udziału w CŻ musiałoby zrezygnować wielu użytkowników, ponieważ mają rzucający się w oczy styl. Nie o to w tym punkcie chodzi.

Cytat:

Napisał Meryam
a jakby ktoś z Wody zapytał o slendera? To co wtedy? Zdyskwalifikowałabyś nas, bo mówimy o postaci pojawiającej się na pracy innej drużyny?

Nie chcę gdybać "co by było, gdyby..." Oceniłam to, co się zdarzyło, czyli zapytano o postać i ta postać pojawia się akurat w drużynie użytkownika.

Cytat:

Napisał Liv
Przy zadaniu pierwszym była zresztą podobna sytuacja - poszłaś wtedy drużynie na rękę.

Nie przypominam sobie tego. Możesz przybliżyć?

Dziękuję drużynom za założenie tematów z pytaniami do mnie :) pytajcie śmiało, teraz na pewno zauważę.

Meryam 28.12.2013 21:37

Chari, w takiej sytuacji tylko jedno pytanko: co z drużyną Ognia, która użyła ognia w swojej pracy? Przecież znak szczególny dla danej drużyny, dość oczywiste skojarzenie...

@down: xDDDD
A MOŻE ICH SIMOWIE ODDYCHAJĄ HELEM OK

Pink Panther 28.12.2013 21:40

Cytat:

Napisał Meryam (Post 1792722)
Chari, w takiej sytuacji tylko jedno pytanko: co z drużyną Ognia, która użyła ognia w swojej pracy? Przecież znak szczególny dla danej drużyny, dość oczywiste skojarzenie...

Ale powietrze jest wszędzie :O
Ta drużyna jest skazana na wieczną dyskwalifikację, bo w ich pracach zawsze będzie przestrzeń - wypełniona powietrzem.

Liv 28.12.2013 21:49

http://forum.thesims.pl/converse.php?u=23841&u2=22749 - nasza konwersacja, jeszcze nie tak dawno temu ;)

Cytat:

Jak widzicie nie zawsze trafnie zgadliście czyje są prace (charakterystyczny styl nie zawsze okazywał się taki oczywisty). W przypadku powietrza naprowadzenie było aż zbyt oczywiste, wiele osób zwróciło mi na to uwagę.
Bo wszyscy założyli, że rozpoznawalne style niektórych użytkowników będą nieodłącznym elementem tego konkursu i do momentu pojawienia się tego jednego punktu w regulaminie w zasadzie wszystko było OK.
Po jego dodaniu i niepełnym sprecyzowaniu takie oczywiste rzeczy niestety również można uznać za coś złego - jakby nie patrzeć po stylu MOŻNA zgadnąć pracę. A to, czy się będzie miało wątpliwości czy nie, to już inna kwestia. Na pewno znaleźliby się użytkownicy, którzy bezbłędnie rozszyfrowaliby prace pozostałych drużyn.
Cytat:

Dla mnie styl nie jest znakiem szczególnym
Ale dla innych może już być i interpretacja tego zapisu staje się inna.

alpherainn 28.12.2013 21:51

Hej, ludzie. Nie uważacie że te domysły są bezsensu?
Naprawdę, jeśli zacznie się coś takiego przy kolejnych zadaniach to przepraszam + w niedalekiej przyszłości konkurs zostanie zapewne anulowany. Kłótnie w poprzedniej edycji, kłótnie w tej.
Zabawa polegająca na konkurowaniu powoli zaczyna polegać na obrzucaniu usprawiedliwień (i nie) Powietrza, a przynajmniej tak z tego na razie wynika.
Mam mieszane uczucia cd. tej sprawy, ale myślę, że w sprawie jakiejkolwiek pomocy dotyczącej swojej pracy należy pytać w dziale dla drużyny.

Lubie 28.12.2013 21:56

idac tym tropem, ze po stylu nie do konca mozna rozpoznac, po tym slenderze tez nie bylo 100% pewnosci, ze to praca powietrza. ok

Charionette 29.12.2013 19:27

Cytat:

Napisał Liv (Post 1792731)
http://forum.thesims.pl/converse.php?u=23841&u2=22749 - nasza konwersacja, jeszcze nie tak dawno temu ;)

Nie poszłam drużynie na rękę. Pościel była dozwolona, a zamieszanie było spowodowane tylko i wyłącznie przez MÓJ błąd. Źle użyłam sformułowania. Przeprosiłam, myślałam, że sprawa jest zakończona.

Co do obecnej sytuacji: zdania nie zmienię. Uważam, że dyskwalifikacja była słuszna.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:44.