TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

UsBuzzer 15.06.2009 16:53

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał Miyoki (Post 1046240)
Tincia - o, dzięki :D
Jak będę na cmentarzu, to spojrzę ;)

A co do związków, to już chyba wiem.
Ten Sim po prostu nie miał wystarczającej charyzmy.

Jeśli to nie charyzma, to spróbuj dla swojego sima dać cechę "Romantyczny" (kod TestingCheatsEnabled true, klikasz z shiftem na sima i wybierasz "Zmień cechy").

Levkoni 15.06.2009 16:54

Cytat:

Napisał Agnieszka86 (Post 1046112)
kwiat śmierci jest potrzeby jeśli smierc z kosa do ciebie zawita to mozesz mu ten kwiat wreczyc i da ci spokuj. ponawiam pytanie co z ta moja logika i graniem w zawodach z najleprzymi bo mam juz 10 poziom a nie znalazlam nikogo z kim mogla bym sie zmierzyc. (zmieniłam tez cechy mojego sima moze to dlatego juz nie pokazuje sie ta opcja)

To chyba trzeba kliknąć na telefonie potem wybrać "zadzwoń" i opcję "wyzwij na pojedynek szachowy" czy jakoś tak. I wtedy pokonujesz zawodnika, a potem następnego i następnego, itd. , itd.

Levkoni 15.06.2009 16:59

Cytat:

Napisał UsBuzzer (Post 1046337)
Jeśli to nie charyzma, to spróbuj dla swojego sima dać cechę "Romantyczny" (kod TestingCheatsEnabled true, klikasz z shiftem na sima i wybierasz "Zmień cechy").

Zawieranie związków nie zależy od żadnej charyzmy czy którejś z cech. Każdy sim może się ożenić, lub zawrzeć związek, nie trzeba mieć nic z tych rzeczy. Po prostu jeśli masz już nawet kontakty maximum i wyznało się zauroczenie simowi to może nie być tej opcji "zaproponuj małżeństwo" (zaręczyny), dopóki trochę się nie poprzytulamy i nie poobmacujemy z partnerem :rolleyes: Dopiero po paru miłosnych pieszczotach pojawi się opcja zaręczyn. Raz to trwa dłużej innym razem jest to prawie od razu. A jeżeli nadal po wysiłkach nie ma nadal takiej opcji, to to jest już jakiś bug i nic nie poradzicie, chociaż ja nie mam z tym problemu i nigdy nie miałem, zawsze mam opcję "wyznaj zauroczenie" i "zaproponuj małżeństwo". I jeszcze raz powtarzam - to nie zależy od żadnych cech czy od umiejętności, od cech może zależeć tylko tyle, że ta opcja szybciej się pojawi, ale nic poza tym... :P

UPS! PRZEPRASZAM ZA POST POD POSTEM !!!

UsBuzzer 15.06.2009 17:03

O widzisz :D? Oświeciłeś nas xD. Ja po prostu u simów, którzy wiązali się z kimś innym, zawsze miałem cechę "Romantyczny", więc myślałem, że to o to chodzi :P. Dzięki za wyprowadzenie z błędu :).

Searle 15.06.2009 17:05

A ile trzeba mieć punktów logiki, by grać w domu w szachy? (moja simka ma na razie 3 punkty, a na szachownicy nie ma opcji do wyboru).

I jak wziąć kąpiel z bąbelkami? Kupiłam płyn do kąpieli i mam najdroższą wannę z prysznicem.

Levkoni 15.06.2009 17:05

UsBuzzer od tego tu jestem :D ( i w tym momencie efektowne tło a la anime za moimi plecami i dziwna melodyjka... o_O )

Searle - Jak to, przecież można grać w szachy w domu jak nie ma się żadnego punktu logiki... a płyn do kąpieli kupujesz w sklepie, a potem stawiasz na wannie i jest opcja "weź kąpiel z bąbelkami"

Ellie 15.06.2009 17:06

Cytat:

Napisał Searle (Post 1046353)
I jak wziąć kąpiel z bąbelkami? Kupiłam płyn do kąpieli i mam najdroższą wannę z prysznicem.

postaw plyn na wannie

Miyoki 15.06.2009 17:07

Cytat:

Napisał theground (Post 1046344)
Zawieranie związków nie zależy od żadnej charyzmy czy którejś z cech. Każdy sim może się ożenić, lub zawrzeć związek, nie trzeba mieć nic z tych rzeczy. Po prostu jeśli masz już nawet kontakty maximum i wyznało się zauroczenie simowi to może nie być tej opcji "zaproponuj małżeństwo" (zaręczyny), dopóki trochę się nie poprzytulamy i nie poobmacujemy z partnerem :rolleyes: Dopiero po paru miłosnych pieszczotach pojawi się opcja zaręczyn.

PARU? :O
Oni się chyba dwa tygodnie codziennie do siebie przytulali, całowali etc.
Jak on zdobył 2 charyzmę, to opcja się pojawiła xd

Levkoni 15.06.2009 17:10

Miyoki, ale nie o to chodzi, żeby się codziennie po trochu przytulać. To trzeba za jednym zamachem, zapraszasz sima do domu, klikasz na niego na opcje romantyczne i tam wybierasz pocałunki, miłosne uściski, przytulańce itd i powinna być ta opcja. A jeśli nie to bug i tyle. Może z tą charyzmą to przez przypadek. U mnie każdy sim ma opcję zaręczyn i zauroczenia cały czas, bez cech romantyczny, flirciarz i bez umiejętności charyzmy. :)

Searle 15.06.2009 17:45

Dzięki za radę co do płynu do kąpieli, a jeśli chodzi o grę w szachy, to nie mogę żadnej opcji wybrać - są niedostępne i co ciekawe: w parku mogę grać normalnie.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:43.