![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Próbuję nie czuć rozczarowania, bo przecież gra jeszcze jest w trakcie tworzenia, ale ja również chcę, by simy wyglądały nieco inaczej. No i żeby otoczenie wyglądało nieco bardziej realistycznie, np. tak jak w przygodowej grze Secret Files - tu przykładowe zdjęcie z tejże gry:
http://www.mobygames.com/images/shot...rofessor-s.jpg |
Musimy wziąć pod uwagę, że grafika Simsów nie może być super wyjechana w kosmos, bo ta gra musi pamiętać o milionie rzeczy, zwłaszcza od czasów trójki, gdy wprowadzili otwarty świat i rozwijające się społeczeństwo (oczywiście w trójce bez modów, ten postęp historii jest straszny, no ale jest). Dlatego wydaje mi się, że porównywanie Simsów do współczesnych gier, trochę się mija z celem. Mogliby jednak spróbować znaleźć jakiś kompromis, żeby ta grafika, szczegółowość obiektów i animacje były jak najlepsze... Tymczasem oni, jak zwykle odkąd Simsów nie projektuje już Will Wright, idą po najniższej linii oporu... Uwielbiam trójkę, choć jest to miłość trudna, wiodąca przez mękę... :P Wolę jednak tą mękę, niż czwórkę z jej grafiką rodem z Kubusia Puchatka (nie obrażając Kubusia Puchatka, to mój bohater z dzieciństwa).
|
No akurat wątpię, by dodanie alphy i detali do kilku tekstur miało wysadzić wszystkie komputery. :rolleyes: Srsly, ja rozumiem, że świat duży to i muszą się bardziej liczyć z optymalizacją, no ale cofanie się dwie generacje wstecz nie jest rozwiązaniem. Trójka się zacinała z powodu ohydnej optymalizacji AI, nie grafiki, a więc to na tym powinni się skupić.
|
Myślę, że grafika w simsach nie może być super wyjechana w kosmos też z innego względu. Realistyczna symulacja życia byłaby silnie uzależniająca.
|
A co ich to obchodzi? Dla twórców jest ważne tylko, żeby gra się sprzedała.
|
Cytat:
|
Jakoś Blizzardowi to nie przeszkadza, a ich World of Warcraft co chwila pojawia się w artykułach o uzależnieniach i odwykach. Tego typu wiadomości to nie tyle negatywny rozgłos co darmowa reklama. Wszyscy wiemy, że zabronione = ciekawe.
|
Cytat:
|
ESRB: Teen
ACB: Exempt PEGI: 12 USK: 12 EDIT: Dla potwierdzenia dodam, że moje pudełka z WoWem również mają podane 12+ :P |
A widzisz, myślałam, że jednak jest kierowany do nieco starszych odbiorców.
Ale i tak simsy to co innego, bo one symulują prawdziwe życie, więc tutaj nadmierny realizm mógłby być wyjątkowo szkodliwy, zwłaszcza dla tych najmłodszych graczy. edit: Nie chodzi mi o to, by usprawiedliwiać teraz twórców, bo mogliby zrobić coś, co plasowałoby się pomiędzy realistycznymi postaciami a tymi włosami jak z zestawu klocków lego... Ale jednak zdaję sobie sprawę, że zbytni realizm w tej grze raczej nie jest wskazany. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:52. |