![]() |
Odp: Forumowa Mafia
Nadal nie zmieniłem swojego zdania, MPS to dla mnie świetny aktor i najpoważniejszy kandydat na członka mafii. Ciężko w końcu typować tak wielu ludzi mając tak mało danych...
|
Usiadłem na stołówce przy stoliku niedaleko okna. Siedzialem i czekałem na spotkanie... Ale z kim? Z kimkolwiek godnym zaufania.
|
Don chcial spotkac sie z Diana jednak jej nie bylo wiec postanowil polazic po Atlantydzie. Dzieki temu udalo mu sie uzbierac wiele cennych informacji.
- niejaki chrupencjusz mnie podejrzewa? Dlatego ze bylem widziany z ruda i qwertym? z tego co mi sie udalo ustalic, to on tez byl widziany z ruda. a w dodatku z qwertym mial staly kontakt! niedosc ze manipuluje faktami to moze byc zabojca! moze chce zrzucic wine na kogos innego? musze porozmawiac z diana! |
-chrupek? - zapytalam, po czesci niedowierzajac. po chwili przypomnialam sobie, ze gdy ostatnio gdy go widzialam byl bardzo zdesperowany...
czulam ze ledwo wyrabiam. podejrzanych bylo juz coraz wiecej, a poszlak naprawde malo. nie przypuszczalam ze bede kogos oskarzala bez jednoznacznych dowodow, ale kazdy boi sie o swoje zycie i nikt nie moze tu nikomu tak naprawde zaufac. |
Zaciskają mi pętlę wokół szyi... Teraz nie mam wątpliwości, że Motyka i Don chcą mnie oczernić, bo sami maczali w tym palce. Tylko jak zdemaskować tę podłą propagandę? Jedyna nadzieja w moich sojusznikach. Jeśli oni się ode mnie odwrócą, będę skończony.
- Niektórzy twierdzą, że widzieli cię w Dżoaną w dniu jej śmierci - poinformowała mnie Cherrie. - Oczywiście, że widzieli - odparłem. - Byłem wtedy z tobą! Razem ostrzegaliśmy ją prze Maqryllem. Zamieniliśmy dwa zdania, po czym każdy ruszył w swoją stronę. To było jedyne nasze spotkanie. - Jesteś pewien? - naciskała. - Tak - rzekłem bez zastanowienia. Oni wiedzą, że ich przejrzałem, dlatego chcą mnie pozbawić wiarygodności, a zapewne także życia. Rozpowiadają to wszystko, aby reszta mieszkańców wydała na mnie wyrok, a oni zachowali "czyste ręce". |
Idę na apel. Mam nadzieję, że zginie ktoś z moich głównych podejrzanych. Mam dość życia w niepewności ! Jeśli nie mogę się dowiedzieć o ich powiązaniach z mafią za ich życia, to zrobię to eliminując ich. Nie ma innej możliwości......
|
Mimo kiepskiej sytuacji w mieście nie zaprzestano wypraw przez Wrota. Jednym z ludów poznanych pośród planet był Genii. Ludzie podający się początkowo za niegroźnych rolników, okazali się całkiem nieźle rozwinięci technicznie. W wyniku nieporozumienia stali się jednak wrogami mieszkańców Atlantydy i chcieli przejąć ich miasto. Podczas jednej z wizyt naszej ekspedycji Genii porwali kubussa. Chcieli z niego wyciągnąć położenie Atlantydy oraz jego kod dostępu do Wrót znajdujących się w bazie, aby mogli się tam dostać. Kubuss nie zamierzał niczego im zdradzić i narażać życia swoich towarzyszy. Komandor Acastus Kolya postanowił sięgnąć po drastyczniejsze środki. Zaczął powoli karmić chłopakiem Wraith, którego trzymali w jednej z cel swojego podziemnego więzienia. Byli pewni, że pęknie. Kubuss jednak się nie ugiął. Nie wydał swoich współtowarzyszy, co przypłacił życiem.
Dziś z rąk miasta ginie kubuss. John Kubussini rzuciłby teraz pewnie tekstem w stylu: "Zabiliście nie tego co trzeba, matoły!", ale nie może, bo go kropnęliście. Kubuss był czysty! Wyniki głosowania: 1. Morgana – Mroczny Pan Skromności 2. Ladron - kubuss 3. Roia – Kenny McKormick 4. Muffshelbyna - Muffshelbyna 5. Mroczny Pan Skromności - kubuss 6. Don – Mroczny Pan Skromności 7. Nostradamus - kubuss 8. Charionette – Kenny McKormick 9. Fallen - Kubuss - Restless 10. Kenny McKormick - Lubie 11. kędziorek - Morgana 12. motyka – Mroczny Pan Skromności 13. Apocalypsa - kubuss 14. Diana – Mroczny Pan Skromności 15. Luflee – Don 16. Cynthia - Cynthia 17. Lubie - 18. Marzeniao - Marzeniao 19. marciuMEGA - marciuMEGA 20. Restless - Ladron 21. Everlasting. – kubuss |
hmmmm... wynik głosowania i fakt, iż kubuss nie był w mafii wiele wyjaśnia... i przemawia na niekorzyść MPS w moich oczach - bo kto uparcie bronił tezy, iż kubuss jest wyznawcą Wraith? sytuacja staje się jaśniejsza
|
- nie! Nie moge w to uwierzyc! Jeden z nielicznych moich sojusznikow nie zyje! Ewidentnie ktos chce mi zaszkodzic! Pomszcze cie John!
|
podejrzewalam kubussia... powiem szczerze ze troche sie jednak zdziwilam, ze to nie on. jak widac oskarzylismy nieslusznie. moze to rzeczywiscie kenny, lub mps? diana tez ostatnio coraz mniej sie odzywa. mam nadzieje ze jutro w glosowaniu miasta juz poleci ktos z mafiosow.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:06. |