TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

'Mu 15.06.2009 21:07

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał Dziurawiec_Skąpolistny (Post 1046814)
Mu znalazłaś taki kamień co go zwią Paladem?

Yhym, lecz to nie 'kamień' a 'skała kosmiczna' ;)

Poszukam Kamienia Tęczowego. Pamiętasz w jakich okolicznościach go odnalazłaś Bindi?

Miyoki 15.06.2009 21:12

Cytat:

Napisał Keramzyt (Post 1046840)
No i znowu to coś pokazujesz... xD Pytanko do ciebie: Czy to jest wersja DEMO? :P

Nie, to nie jest demo ^^
(mam nadzieję o.o)
Ale ma 5,5GB i wszystko jest.

Keramzyt 15.06.2009 21:17

A więc tak:
+ Jak mniemam to oryginał :P Czy po ponownym włączeniu znowu tak masz?
+ Czy żaden sterownik ci nie siadł?
+ Czy karta graficzna - z nią wszystko wporzo?
+ Czy w grze masz jakieś dodatki które mogą się "kłócić" z grą?
+ Czy nie masz żadnych uszkodzonych folderów? (ojoj, ofk. w folderach TS3)
To chyba wszystko co mi może przyjść do głowy :P

braven 16.06.2009 03:10

Cytat:

Napisał Tincia (Post 1045834)
Ale skoro Braven napisał, że ma naprawiony laptop, to raczej znalazł taśmę...A żeby odda laptopa, to może tak jak z rzeczami skradzionymi ? Klikacie na waszą skrzynkę i dajecie zwróć przedmiot i wybieracie laptopa ?
A taśma to nie wiem skąd wziąć...

Właśnie chodzi o to, że mając zepsuty laptop w ekwipunku da się go naprawić klikając na niego i wybierając opcję "Napraw" tak jak z innymi rzeczami w domu. Problem zaczyna się w momencie kiedy idę go oddać (mając go naprawionego w ekwipunku) - klikając na simie, który zlecił zadanie widzę opcję "Oddaj laptop", ale jest ona nieaktywna - kiedy na nią kliknę pojawia się napis: "Nie masz wszystkich wymaganych rzeczy w ekwipunku żeby ukończyć to zadanie", czy jakoś tak, a tymczasem naprawiony laptop siedzi sobie w ekwipunku mojego sima. Zaczynam podejrzewać, że jest to zwykły błąd w grze, bo grałem już dosyć długo, googlowałem ile mogłem, moja dziewczyna też gra i nigdy taśmy klejącej nigdzie nikt nie widział:/

Mamełe 16.06.2009 08:49

Cytat:

Napisał braven (Post 1047016)
Właśnie chodzi o to, że mając zepsuty laptop w ekwipunku da się go naprawić klikając na niego i wybierając opcję "Napraw" tak jak z innymi rzeczami w domu. Problem zaczyna się w momencie kiedy idę go oddać (mając go naprawionego w ekwipunku) - klikając na simie, który zlecił zadanie widzę opcję "Oddaj laptop", ale jest ona nieaktywna - kiedy na nią kliknę pojawia się napis: "Nie masz wszystkich wymaganych rzeczy w ekwipunku żeby ukończyć to zadanie", czy jakoś tak, a tymczasem naprawiony laptop siedzi sobie w ekwipunku mojego sima. Zaczynam podejrzewać, że jest to zwykły błąd w grze, bo grałem już dosyć długo, googlowałem ile mogłem, moja dziewczyna też gra i nigdy taśmy klejącej nigdzie nikt nie widział:/

Nie w ekwipunku sima ma być tylko w ekwipunku rodziny. Przynajmniej u mnie to działało z telewizorem

Emiko1806 16.06.2009 09:12

Musisz wyciągnąć laptopa z ekwipunku sima i przestawić go do ekwipunku rodziny. W trybie kupowania masz na dole takie pudło, to ekwipunek rodziny. To tam zawsze trafiają skradzione przedmioty.

krystyna 16.06.2009 09:23

Cytat:

Napisał Searle (Post 1046353)
A ile trzeba mieć punktów logiki, by grać w domu w szachy? (moja simka ma na razie 3 punkty, a na szachownicy nie ma opcji do wyboru).

I jak wziąć kąpiel z bąbelkami? Kupiłam płyn do kąpieli i mam najdroższą wannę z prysznicem.

w sklepie kupujesz płyn do kapieli. Pojawi się w wyposażeniu Sima. W domu stawiasz płyn na wannie. I pojawi się opcja "kąpiel z bąbelkami". :)))

Chloé 16.06.2009 10:20

Cytat:

Poszukam Kamienia Tęczowego. Pamiętasz w jakich okolicznościach go odnalazłaś Bindi?
Po prostu sim przeszukiwał katakumby i pojawił się komunikat o tym wyjątkowym znalezisku, zdaje się po przesunięciu patyka którego ruszać nie należy, nie pamiętam już dokładnie.

Ja z kolei usilnie poszukuję diamentu różowego, tylko jego brakuje do kolekcji, najwięcej znajduję nieoszlifowanych topazów, normalnie już na nie patrzeć nie mogę.

Miyoki 16.06.2009 11:10

Cytat:

Napisał Keramzyt (Post 1046866)
A więc tak:
+ Jak mniemam to oryginał :P Czy po ponownym włączeniu znowu tak masz?
+ Czy żaden sterownik ci nie siadł?
+ Czy karta graficzna - z nią wszystko wporzo?
+ Czy w grze masz jakieś dodatki które mogą się "kłócić" z grą?
+ Czy nie masz żadnych uszkodzonych folderów? (ojoj, ofk. w folderach TS3)
To chyba wszystko co mi może przyjść do głowy :P

1. No... załóżmy, że oryginał xd
2. Nie
3. Tak
4. Nie mam żadnych dodatków
5. Nie jestem pewna, ale wiem, że na tym kompie coś nie mogę włączyć gry przez launchera, tylko muszę wejść w ten folder The Sims 3-> Game -> Bin -> TS3 (a nie Sims3Launcher) i przez ikonkę na pulpicie także wejść nie mogę.

Keramzyt 16.06.2009 11:16

To może przez to...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:39.