TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

anie_1981 01.09.2012 18:48

Odp: Pytania i odpowiedzi

Już mam moda winowajcę, to mod na wyłączenie wspomnień powodował u mnie problemy. Teraz jest już dobrze, bo pobrałam nową jego wersję. Pozostaje czekać na nowe NRaas'y.

ultraviolence 02.09.2012 14:45

Jedno, malutkie pytanie odnośnie Master Controllera: w jaki sposób ustawić relację ojciec-dziecko z jego pomocą? Grzebałam trochę w opcjach i jedyne, co mogę zmienić, to ich wzajemne postrzeganie się jako: najlepszy przyjaciel, przyjaciel, bądź najlepszy przyjaciel na zawsze (znajomy też chyba tam jest, ale to w zasadzie mało istotne). Co z powiązaniami rodzinnymi? Aby uzyskać dostęp do tej części poleceń, muszę pobrać jakiś dodatkowy moduł? Z góry dziękuję za odpowiedź.

anie_1981 02.09.2012 17:52

Pobrałaś też moduł cheatów? Chociaż głupie pytanie, raczej pobrałaś, skoro możesz ustalać relacje. Osobiście nie wiem jak to zrobić, bo nigdy nie miałam takiej potrzeby by grzebać w drzewie, a jak wiadomo, "potrzeba matką wynalazków". Jak już w końcu dorwę się do Master Controllera, to spróbuję poszukać tych opcji.

ultraviolence 03.09.2012 14:54

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1575097)
Pobrałaś też moduł cheatów? Chociaż głupie pytanie, raczej pobrałaś, skoro możesz ustalać relacje. Osobiście nie wiem jak to zrobić, bo nigdy nie miałam takiej potrzeby by grzebać w drzewie, a jak wiadomo, "potrzeba matką wynalazków". Jak już w końcu dorwę się do Master Controllera, to spróbuję poszukać tych opcji.

Ha, widzisz, wcale nie takie głupie! :D Mam tylko podstawę moda, reszty nie ściągałam. Nigdy nie czułam takiej potrzeby, bo, jak już kiedyś wspominałam, Master Controller służy mi głównie do edycji simów w CAS. Może rzeczywiście spróbuję pobrać ten dodatkowy moduł i wtedy coś pokombinuję... Na jakiej zasadzie to działa? Po prostu pobieramy odpowiedni pliczek, ładujemy go do Mods i po odpaleniu gry, cieszymy się większą ilością dostępnych opcji w MC, tak?

Wracając do sedna, generalnie sama jestem przeciw gmeraniu w drzewach genealogicznych, ale zmusiła mnie do tego sytuacja. Matka dziecka jest nastolatką, ojciec młodym dorosłym. Mieszkają razem, mają zamiar się pobrać, a dzieciak w drzewie połączony jest tylko z matką - zupełnie tak, jakby ona była wiatropylna... Taki drobny szczegół, ale psuje mi całą koncepcję :P Chyba jednak zabiorę się za to dopiero po aktualizacji gry i modów.

Aartz 04.09.2012 11:10

Hm, słuchajcie. Po ostatniej aktualizacji w informacjach o hodowanej, nieznanej roślinie jak już podrosła na tyle, że można ją rozpoznać nie ma podanej nazwy, tylko 'grzybnia'. Po tym roślina znów wraca do stanu z kiełkowania. Nic nie da się z tym zrobić. Moi simowie rozwinęli ogrodnictwo do maksimum a grzybnia jak jest tak jest. Co to za cudo i czy ktokolwiek wie, czy jest na to jakiś sposób?

Levkoni 04.09.2012 21:29

A wie ktoś, czy na sims3.com jest już nowy CAW do najnowszej łatki? Ja nie instalowałem jeszcze łaty i mam CAW do 1.37 i mnie już wkurza ostro to, że nie mogę zapisać zmian. Tzn mogę zapisać raz, a potem już przy kolejnych zapisach mam błąd zapisu, idzie zwariować już z tym.

enzo89 06.09.2012 19:07

Może ktoś znalazł jakiś sposób żeby zainstalować słoneczne wybrzeże bez aktualizowania gry?

Levkoni 06.09.2012 19:43

A czy ktoś wie, jak naprawić błąd z szafkami kuchennymi od EA? Jak robię narożnik to zmienia on kolor na domyślny i nie da się go edytować. Ktoś coś wie?

Justyna0307 06.09.2012 21:30

Jak mogę usunąć ikony simów na mapie miasta? są tam pokazani wszyscy w mieście i zaśmieca mi to mapę :( pomóżcie. Dodam że mam master controllera i storyprogression

Laselight 06.09.2012 21:58

A ściągałaś jakieś dodatkowe moduły do storyprogressor? jak tak to je wykasuj i nie będzie tych ikonek

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:48.