TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Liv 25.12.2012 17:57

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Najprostszy znany mi sposób to wywalenie wszystkiego, ściąganie od nowa tym samym segregując wszystko w odpowiednich folderach.
U mnie póki co to się sprawdza, jedyny mój problem to foldery, w których się nie umiem połapać, co tak naprawdę zawierają - bo nie mam "zescreenowanej" zawartości albo żadnej wskazówki, gdzie mogłabym to znaleźć. Od jakiegoś czasu w każdym folderze staram się mieć pliczek tekstowy,w którym mam linka do strony, z której ściągnęłam dany dodatek.

Luflee 25.12.2012 23:40

Hej.
Mam problem.
Blokuje mi się simka.
Urodziła bliźniaki - chłopca i dziewczynkę.
Najpierw dziewczynce zmieniała chyba 2 simowe godziny pieluszkę.
A teraz miała interakcję "Weź dziecko" a ja jej ją skreśliłam bo nie chciałam żeby brała dziecko. A teraz stoi nad kojcem i stoi, i stoi, i stoi.
I już nie wiem co robić.
Dodam że tego samego dnia dzieci miały stać się małymi dziećmi.

A jeśli było to bardzo przepraszam.

87paulos87 26.12.2012 01:21

Cytat:

Napisał Malin (Post 1622590)
Prawdę mówiąc nie wiem, od czego to zależy, ale u mnie opcja wygładzania pojawia się i znika :| Jeśli nie masz tej opcji w grze, to poszukaj jej w ustawieniach swojej karty graficznej pod nazwą antyaliasing lub po prostu wygładzanie krawędzi. Ja u siebie znalazłam to właśnie w ustawieniach karty (w grze miałam tę opcję zacienioną, nieaktywną) i po włączeniu gry wszystko teraz ładnie wygląda.

Dzieki za podpowiedz, ustawilam wszystko w ustawieniach karty graficznej czyli 3 opcje wygladzania krawedzi i dziala ;) jeszcze raz slicznie dziekuje, pozdrawiam!

Cytryśnia 26.12.2012 10:40

monica12 - pewnie chciała ją "przemienić" ja kiedyś też tak miałam :(( najlepiej wpisz kod moveobjects on i usuń dziecko powinna się wtedy odblokować. Wyjdź z rodziny i wejdź znów kup tort i urządź urodziny aby nie było czegoś takiego po raz kolejny

kalafjor 26.12.2012 11:11

Jeśli instaluję np. dom z rozszerzeniem sims2pack i ma on załączone dodatki, to one pojawiają się jako pliki w Downloads?

Hefalump 26.12.2012 13:56

@up
chyba dodatków nie będzie tylko zamiast obiektów zmodyfikowanych pokaże się pierwowzór np. za kanapę z moda pojawi się jakaś maxisowa
Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie związane z tą szybką myszką?

kalafjor 26.12.2012 19:00

@up: Też mam czasami takie coś. Może pogmeraj w opcjach myszki. Wrażliwości nie ma wysoko?

Robiłem czystki w Downloads. Nie chcę zakładać nowego tematu w Gdzie mogę to znaleźć, bo to drobnostka.
Zaginął mi obiekt, którym można było ustawiać owłosienie u simów. To była taka skrzyneczka, miała 5 różnych wariantów. Jest z modthesims, ale za nic nie potrafię jej znaleźć.
Jeszcze szukam zaginionych okularów. Właściwie to recolory maxisowych płaskich, ale szerokich (nie wiem jak to powiedzieć) okularów, które były kolorowe w kropki.

Hefalump 26.12.2012 19:29

Moja choroba myszki jest bardzo dziwna.
Jest tylko w simsach.
Gdy usunąłem moda przez jakiś czas nie bylo problemów, potem wróciły i kasowałem kolejny mod i tak w kółko aż nie miałem żadnego a bug dalej był. Reinstall też dał to samo, i po jakimś czasie to wróciło. Nowe rodziny nic nie dają. Po odpaleniu jako admin znowu bug przeszedł tymczasowo i wrócił.

Volturia 27.12.2012 10:51

Moncia - usuwanie dziecka jest troche niebezpieczne czasami - nie wiadomo czy wroci xd Najlepiej wpisac kod boolprop TestingCheatsEnabled true, kliknac shiftem na sima i pojawi Ci się w koncu tam opcja Force End. Gdy to klikniesz pojawi Ci sie opcja : delete, reset, cancel.
Kliknij reset najlepiej w przypadku i matki i sima, zresetuja Ci sie - wyczyscisz im wszelkie czynnosci - uwazam to za najprostszy z mozliwych sposobow i skuteczny :)

Cytryśnia 27.12.2012 12:27

Hmmm... Napisze mi ktoś jak zmienić dziecko w nastolatka? (za pomocą kodu) chyba że jest jeszcze jakiś inny sposób, chodzi mi o to żeby tak od razu go zmienić :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:24.