![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
@up: szczególnie dla "starszych" graczy. Osobiście nie bardzo widzi mi się jakieś udziwnione menu - może dla twórców ono będzie przejrzyste, ale ja, która gram w simsy już 7 lat bez przerwy, będę się gubić i plątać w całej gamie "nowych", niepotrzebnie (imo) zmienionych opcji.
Tak się teraz zastanawiam - czy twórcy gry grali we wszystkie trzy edycje gry, a jeśli tak, to czy COKOLWIEK im się podobało? Odnoszę wrażenie, że chcą wszystko pozmieniać, stworzyć grę, która z "tradycyjną" simową rozgrywką nie będzie mieć nic wspólnego. A mi się marzy solidnie ulepszony klasyk, z podziałem na tryby życia, budowania, kupowania, albumu i opcji. Wybieranie z katalogów jest na pewno potrzebną opcją, bo tak się prościej buduje i urządza :) Dla początkujących graczy i dla chwilowo rozleniwionych "weteranów" (:D) coś w sam raz! Trochę żałuję, że nie pobawiłam się za dużo kreatorem pomieszczeń (?) w "trójce" - gdyby tak było myślę, że miałabym kolejnego dealbreakera, bo to narzędzie wydało mi się bardzo fajne i pomocne - chętnie zobaczyłabym je w "trójkowej" formie w TS4. Aczkolwiek na "dwójkowe" katalogi też nie narzekam, chociaż przeważnie sama wybieram pojedyncze obiekty i tworzę z nich własny zestawik :) A propos całego "niusa" - nie dowiedziałam się zasadniczo niczego nowego. Nie pociesza mnie również fakt, że druga część notatek GlossyGema jest poświęcona wyłącznie animacjom. Te też już widzieliśmy. W dalszym ciągu nie ma nic na temat dzieci, zawodów, samochodów i czy grafika będzie poprawiona... |
Lecą w kulki, ot co. Od początku jak tylko zaczęły pojawiać się informacje o czwórce, podejrzewałam, że to już nie będą Simsy jakie znamy i kochamy... To zupełnie inna gra, dla zupełnie nowego pokolenia graczy. Grafika nowa, może i modna obecnie, ale jednak nie dla mnie. Mnóstwo zmian w stosunku do poprzedniczek, niekoniecznie na lepsze... ta gra schodzi na psy, bez obrazy dla psów.
Ale co mi przyszło do głowy, to sytuacja w której spośród setek obiektów szukam tego jednego, jedynego wazonika z kwiatkami... W trójce często szukam obiektów, są kolekcje, ale niezbyt mi się chce je zakładać i uzupełniać, mimo to kilka mam. Jeśli w czwórce ma być wspólny katalog buduj\kupuj, niechby chociaż wprowadzili słowną wyszukiwarkę, bo tego najbardziej mi zawsze w Simsach brakowało... Wystarczy mniej więcej pamiętać nazwę szukanego obiektu i gotowe... |
nie moge zniest tego ulepszonego trybu budowy. no kurde, ta gra miala byc tylko symulacja budowy domu (czy cos takiego) a teraz uproszczaja to jak najbardziej sie da. az mi sie smutno robi, ze kazde domy beda takie same. jezeli tak to bedzie wygladac, to ja podziekuje :((
|
dlaczego wszyscy wychodzą z założenia, że nie będzie starych opcji z trybu budowania? Kto tak powiedział i kiedy? Dajcie mi linka.
|
Cytat:
Mnie bardzo cieszą zmiany w trybie budowy, bo ciągle przebudowuję simom domy. Zmiana położenia pomieszczeń to mnóstwo pracy, trzeba poprzewieszać dekoracje ścienne, żyrandole, poprzestawiać okna itd., to naprawdę męczące. Dodanie fundamentów do gotowego domu jest niemożliwe, trzeba budować od nowa. Co więc w tym złego, że w czwórce wszystko to stanie się łatwiejsze i zajmie mniej czasu? |
Akurat przestawianie pomieszczeń jest OK, ja się bardziej burzę o mieszanie trybu budowy z trybem kupowania. Nie chcę znajdować płytek podłogowych wśród dywanów np. Ale jeśli będą to jakieś sensowne kategorie to może nie być aż tak źle. Ja osobiście czepiam się tak naprawdę tylko grafiki i braku CASt'a, do wszelkich innych nowości idzie się przyzwyczaić.
|
Mi pomysł z połączeniem trybów budowania i kupowania też się nie podoba, ponieważ obawiam się, że nie będzie to wystarczająco przejrzyste. Szczególnie gdy pobiorę jakieś dodatki nieoficjalne, to nie sądzę, żebym szybko znalazła dany obiekt.
|
WTF? Brak okien do ukośnych ścian??? Upadli na głowę??
|
Anie żeby tak mona było sobie otagować chociaż przedmioty :P
Za dużo zmian, źle. Mało zmian, źle (gadanie o odgrzewanych kotletach itd). Co do ostatnich "nowości", to ciężko mi się wypowiedzieć, ponieważ są delikatnie mówiąc lakoniczne. Nie będę oceniać własnych wyobrażeń na ten temat. Niepokoi mnie ten "brak okien do ukośnych ścian", chociaż i tu można zinterpretować, że chodzi o okna specjalnie do takich ścian (zależy w jakim kontekście prezentacji się to pojawiło). Poczekam, zobaczę. |
Cytat:
Oby było też dostępne standardowe budowanie. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:30. |