TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Cechy Simów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50876)

rocktechnika 10.07.2009 14:03

Odp: Cechy Simów

A jak to zrobić, by Sim z cechą zdolny ogrodnik mógł uratować zwiędniętą roślinę?
Chyba nawet w tym temacie ktoś pisał, że jest taka możliwość, ale moja Simka z rozwiniętym ogrodnictwem na 10 i tą cechą nie mogła uratować swoich doskonałych pomidorków :(

SemirStilic 11.07.2009 15:28

Witam, jestem nowy. :)
Mam problem dotyczący cechy, ale nie mogę zakładać tematów, więc dam tutaj. Nie spodobała mi się cecha szalony, która sprawiała m.in. że mój Sim ćwiczył sobie w garniaczku, itd. Zakupiłem "Kryzys Wieku Średniego, zmieniłem mu cechy (żadna teraz nie pozwala na takie zachowanie), a on dalej ubiera się jak chce. Czy to minie?

I jeszcze pytanie przy okazji. Dlaczego mam ograniczenie na forum i ile one będą trwać?
Pozdrawiam.

'Mu 13.07.2009 00:04

rocktechnika wygląda na to że opcja ta pojawia się tylko przy ~Roślinie Śmierci. Dotychczas wyhodowałam ją dwa razy. W obu przypadkach po zerwaniu pierwszego kwiatu roślina więdnie. Jeśli w tym momencie klikniemy na jej pozostałości możemy od razu Przywrócić ją do Życia. Wtedy jeszcze raz zakwitnie.

Przy pomidorach jest dużo prościej. Nim zwiędną możesz wyhodować kolejny 'krzaczek' ;)

rocktechnika 13.07.2009 09:25

Cytat:

Napisał 'Mu (Post 1071855)
rocktechnika wygląda na to że opcja ta pojawia się tylko przy ~Roślinie Śmierci. Dotychczas wyhodowałam ją dwa razy. W obu przypadkach po zerwaniu pierwszego kwiatu roślina więdnie. Jeśli w tym momencie klikniemy na jej pozostałości możemy od razu Przywrócić ją do Życia. Wtedy jeszcze raz zakwitnie.

Przy pomidorach jest dużo prościej. Nim zwiędną możesz wyhodować kolejny 'krzaczek' ;)

Całkiem możliwe, że tak jest, bo faktycznie - po co ratować pomidorki, skoro mogę je kupić w sklepie ;) Dzięki wielkie :)

Kilerro 16.07.2009 21:22

Mam pytanie: Jakie cechy trzeba mieć, aby Sim zachowywał się jak bzdomny, w sensie, jadł robale, grzebał w śmietnikach itp.?

Kinga10 19.07.2009 09:49

Ja zawsze daję cechy : odważna , oszczędna , szczęściara , zdolna ogrodniczka i schludna.
Dzięki tym cechą mam bogatego sima , jest fajny , i łatwo spełnic pragnienie życiowe
,,nurzac się w pieniądzach''. Kod motherlode.

Kinga10 19.07.2009 09:51

napewno kleptoman :PP jeszcze pasożyt bo może wyłudzac jedzenie i kase od innych simów..:

spiinka 19.07.2009 16:22

Cytat:

Napisał Kilerro (Post 1074670)
Mam pytanie: Jakie cechy trzeba mieć, aby Sim zachowywał się jak bzdomny, w sensie, jadł robale, grzebał w śmietnikach itp.?

Możesz wziąść cechę "niechlujny" - wtedy nie będzie przeszkadzał mu najgorszy bałagan. A co do jedzenia robali to nie jestem pewna ale chyba przy "śmiałku" jest coś takiego :)

Aya de Chat 19.07.2009 22:25

Mi się podoba neurotyk, banalnie szybko można mu poprawic nastrój -> 'histeryzuj' 'sprawdz kuchenkę'... ;d

psychickid 21.07.2009 18:44

Sim z cechą 'szalony' to szału mnie doprowadza czasami. ;p Ale 'wygadanego' lubię.

Cytat:

Napisał helena
Poza tym czasem otwierając komodę, upadał na podłogę (prosto na "cztery litery" ) - no, ale o tym już wspomniałaś w swoim poście

Mój sim zawsze upada jak otwiera komodę, mimo że nie ma cechy 'niezdarny' ;?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:27.