TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Kariera - dyskusje. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=54921)

Łezka 13.05.2010 17:59

Odp: The Sims 3 - Kariera - dyskusje.

Cytat:

Napisał simka334player (Post 1246013)
Witajcie przedmówcy,
Tak, tak....tolerancja jest bardzo ważną cechą...to dobrze że taki duch panuje na tym forum ( nowy dla mnie zresztą).
Zgadza sie ,że nie wszystkim musi podobać sie to samo, i w sumie jak si gra nie podchodzi to nie musisz w nią grać.
Ale mnie chodzi o cos innego tutaj. Chodzi mi o to,że trójka traci smaczek gry simowej. Powtarzam to z uporem,że robi ja inna ekipa co ( moim zdaniem,naturalnie choć widziałam podobne nieśmiałe opinie i na tym forum) grze nie wychodzi na dobre.
Po odpaleniu Podróży moja rekakcja byla Ale fajne! Ale potem przyszła refleksja...żę przecież nie tego oczekuję po simach. Jak chcę questów to sobie gram w Baldur's Gate albo SpellForce.
Jasne, tak jak mówi mabda, że w sumie nie musze w to grać, ale, własnie w tym problem ,że Ea prezentuje to jako część gry simowej. A to absolutnie do niej nie pasuje.
To ,że Dziurawiec okazał sie płci męskiej( wybacz jestem nowa tutaj!) wyjaśnia wiele. Bo uważam że właśnie trójka jest adresowana bardziej do męskiej ( potencjalnie nowej )części fanów. Gentlemenom odpowiadają questy, lubia zierac, kolekcjonować dążyć do jakiegos celu. Ile razy próbowałam z jakimś facetem rozmawiac na temat simsów to główna reakcja była... przeciez tam sie nic nie dzieje..Jak możę ci sie taka nudna gra podobać.
Ci co pogrywali( z tych których znałam osobiście) głównie budowali domki.
Nie dziwię sie więc twojej opinii.
A co do marudzenia, mabdo, to nie marudzę dla samego marudzenia, mam bardzo solidne podstawy do ogromnej nieufności w stosunku do EA. I jestem przekonana, że mam co do przyszłośći tej gry rację. Ale jestem gotowa odszczekać publiczne wszelkie kalumnie jeśli jej nie bedę miala!
Miłego simowania.

Witam! A ja właśnie się nie zgadzam. Nie można nikogo zaliczać stereotypowo, bo każdy jest inny, a mężczyźni choć momentami do siebie podobni potrafią być różni. Ja natomiast uwielbiałem grać w The Sims 2, mimo iż nie miała aspektów misji, kolekcjonerstwa itd. W The Sims 3 spodobały mi się ulepszenia, ale Simowie pozostali Ci sami, z resztą inne czynności jak i umiejętności również zdobyły moje uznanie nie tylko to co powyżej wymieniłaś. Także ze stereotypami lepiej uważać, ponieważ ludzie są różni. Nie zamierzam podważać Twoich niemiłych zdarzeń z EA, bo sam takie miałem, lecz umówmy się to jest gra "rzecz martwa", nie jest doskonała, ale nie będę wnikał w szczegóły nie znając ich. Pozdrawiam D_S. :)

anie_1981 13.05.2010 20:19

Ja tam się zgadzam z simką334player. Jak przechodziłam z jedynki na dwójkę, byłam absolutnie pewna, że jedynka jest gorsza od dwójki. Przemawiała do mnie nie tylko grafika, animacje, mimika twarzy Simów, ale też np. to, że Simy miały tyle "faz rozwojowych". Wiele innych rzeczy również oczywiście. Jedynka wydała się dla mnie nagle taka... niedokończona...

A potem przejście z dwójki na trójkę... W pierwszej chwili SUPER! Brak ekranów ładowania, postęp historii, równomierne starzenie się całego miasta... To mi się w trójce najbardziej podoba i przez to nie wrócę do dwójki czy jedynki. Ale inne takie drobiazgi mnie bardzo denerwują. Nie będę tu wymieniała tego, co mi się w trójce nie podoba, bo to byłby offtop. Chodzi mi o to, że trójka to zupełnie inna, nowa gra. Ze swoim własnym nowym stylem, nie koniecznie znanym i lubianym przez Simsomaniaków. Naprawdę wiele razy mam ochotę wrzasnąć "Gdzie !@#$$% jest William Wright?! Dlaczego nas opuścił?!"...

Wymarzone Podróże to porażka. Chcieli zrobić grobowce, OK... ale ja bym wolała zwykłe pływanie w oceanie, opalanie się i zbieranie muszelek...

Dlatego boję się wywalać kasę na "Karierę", bo nie wiem, czy to dalej będą Simsy... Nie wiem czy ten "nowy" styl Simsów mi się podoba. Boję się, że nie... Raczej zostanę przy tym co mam. Czyli Podstawka, WP i NA. Mam kumpelę, też Simsomaniaczkę, ona na pewno kupi "Karierę". Pożyczy mi dodatek, to zobaczę czy mnie jakoś zachwyci. Jak tak, to kupię, ale jak nie zobaczę nic takiego znowu ciekawego, to nie mam zamiaru wydawać kasy.

simka334player 14.05.2010 08:02

Witam znowu,

No właśnie, anie1981, nie chodzi o to żeby moje bylo na wierzchu, tylko żeby ludzie zdali sobie sprawę że trojka traci cechy gry simowej i jak dalej tak pójdzie to z simami nie bedzie miala wiele wspólnego.
Jak komus sie to podoba, niech gra bo o przyjemność w koncu chodzi.Ale dobrze miec właśnie taka świadomość jak powyżej. Mnie trójka zupełnie nie pasuje, pomimo ciagłych prób obiektywnego spojrzenia na tę grę.
Uważam to za skandal że pod stara, znaną marką wprowadza sie zupełnie nowe koncepcje; tu trzeba by wrócić do etyki reklamy itd , o czym pisalam do Dziurawca a na co onże nie zareagował.
To tak jakbyscie chcieli kupic coca colę, a po otwarciu butelki okazało sie że kupiliście sok marchwiowy. Nie czulibyscie sie nabici w butelkę?
A co do stereotypów, Dziurawcze, masz rację....że z nimi ostroznie, Widać jestes takim wyjatkiem potwierdzajacym regułę.
poza tym czy kazdy z was jest prawdziwym simmerem, ktory potrafi spedzać godziny ze swoimi simami i od rodzinki słyszał ,że jego( jej) simy sa ważniejsze niż ona? Bo jak pogrywaliscie sporadycznie, tak sobie tyko, to nie macie żadnego emocjonalnego stosunku do tej gry, i jest wam w sumie jedno co to za simy, bo nie byliscie z nimi związani.
Zasztrzegam sie ,że no offence meant... nikogo nie chcę obrażać, tylko tak sobie myślę. Bo nie wyobrazam sobie że jakiemuś simmerowi z krwi i kości może trójka podchodzić.
Milego simmowania.

Łezka 14.05.2010 09:20

Również witam ponownie.
Nie zamierzam się kłócić ani podważać czyjegoś zdania, ale ja gram w The Sims od 2005 roku i jestem "Simerem" z krwi i kości, bo w większości pamiętam losy niektórych rodzin z tamtego okresu itd. Jednakże trzeba przyznać, że The Sims 2 stawało się momentami nudzące, a The Sims 3 przez swoją inność oferuje wiele rozwiązań. Przecież skoro nie chcecie mieć przygodówki to nie kupujcie tego dodatku jak ktoś uważa, ze to zmieni postać gry. To samo z nowym dodatkiem jeśli ktoś uważa, iż powstanie kolejna inna gra wraz z tym ulepszeniem to niech nie kupuje, a inszą inszością jest fa zmiany producenta. TO normalne, że następna z kolei odsłona gry będzie się diametralnie różniła od pierwszej części. Takie jest moje zdanie, ale nie zamierzam nikogo do niego zmuszać. Pozdrawiam D_S

Ilona 14.05.2010 12:51

simka334player "jak się nie ma co się lubi,to się lubi co się ma" i daruj już sobie ten offtop,ilu graczy,tyle zdań na temat gry,tyle,ze Twoje wypowiedzi nie maja nic wspólnego z nadchodzącym dodatkiem "Kariera",parę działów niżej jest temat offtop i tam możesz wylać swoje żale.Pozdrawiam Ilona

tutaj trochę ciekawostek,które znalazłam na głównym forum

Cytat:

WYWIAD Z GRANTEM RODIEKIEM - SIMFANS.de

SimFans.de: Twinbrook zapowiada się bardzo ciekawie. Dlaczego zdecydowaliście się utworzyć takie sąsiedztwo? Co sądzisz o jego wyglądzie?
Grant Rodiek: Twinbrook przypomina trochę południone stany Ameryki: Georgię, Luizjanę i Nowy Orlean. Dodaliśmy w nim wiele nowych efektów. Na przykład na mokradłach występuje mgła - to wszystko wpływa na niepowtarzalną atmosferę tej okolicy.

SimFans.de: Twój ulubiony obiekt związany z karierą to?
Grant Rodiek: Uwielbiam stół kreślarski. Można narysować coś i powiesić to później na ścianie. Jest także inny stół dla dzieci. Kiedy włożymy go do ich wyposażenia, mogą iść do parku i sprzedawać na nim ciastka. Obiekt jest naprawdę świetny, ponieważ po zbliżeniu możemy dostrzeć kilka ciekawych szczegółów.

SimFans.de: Odkryliśmy kilka zmian w interfejsie i sytemie powiadomień. Co zmieniliście i dlaczego?
Grant Rodiek: Chcemy ciągle rozwijać grę, aby była łatwiejsza dla wszystkich graczy. Nie ma tylko mieszkalnych i publicznych parceli, ale każda nieruchomość jest określona i posiada własne ikony oraz symbole. Odnajdziemy szybciej to, czego *******. Jest też także nowy system powiadomień. Poprzednio, powiadomienia wyskakiwały po prawej stronie ekranu. Teraz wszystko jest posortowane w kategorie i może być zachowane dłużej, albo zminimalizowane, kiedy przeszkadza w grze.

SimFans.de: Nowa kariera lekarza jest bardzo specyficzna. Co to oznacza?
Grant Rodiek: Tak! Medyczna kariera jest teraz połączona - pracujemy w szpitalu oraz na mieście. Kiedy zdarzy się jakiś wypadek, któryś z simów krzyknie "Czy jest tu gdzieś lekarz?" a ty powiesz wtedy "Tak, jest". Zawód lekarza jest obecnie bardziej dynamiczny i otwarty.

SimFans.de: Czy tatuaże mogą być usuwane z ciała naszego sima?
Grant Rodiek: Tak, idziesz do artysty tatuażu i łatwo go usuwasz. To nie boli ;)

SimFans.de: Dlaczego "króliczym norom" (chodzi o budynki w mieście, których nie widzimy w środku) nie da zmienić się wyglądu za pomocą narzędzia "Stwórz Styl"?
Grant Rodiek: Budynki te są bardzo złożone i zbudowane różnie niż regularne obiekty. Ale dzięki "Karierze" są dostępne wersje kolorystyczne dla istniejących budynków. Dodatkowo, dodaliśmy nowe budynki: scenę oraz nową restaurację!

SimFans.de: Chciałbym umieścić w Sunset Valley remizę strażacką i salon stylisty. Czy to jest możliwe?
Grant Rodiek: Tak! W wyposażeniu są już budynki, które możesz umieścić na pustym polu. Użyj również nowego narzędzia projektowania sąsiedztw: stwórz puste miejsce i wybuduj tam własną remizę, złomowisko lub salon.

SimFans.de: Fani ciągle pytają nas o nowe przedmioty dla dzieci. Nowy dodatek nie jest zbyt odpowiedni, aby umieścić w nim zabawki i meble. Czy są jednak jakieś nowe rzeczy dla dzieci?
Grant Rodiek: Oczywiście! Mamy zabawkę - straż pożarną czy pozytywkę. Kiedy ją włączysz, zjawia się mały ogrodowy gnom. To jest naprawdę fajne. Oprócz tego, wynalazcy produkują zabawki. Ale trzeba zwrócić na to uwagę, gdyż mogą być zbudowane z nieodpowiednich materiałów i zapalić się.

SimFans.de: Powiedz nam coś o zmianach w Trybie Budowania.
Grant Rodiek: Przygotowaliśmy nowe narzędzie do dachów, polegające na regulacji wysokości każdej części pokrycia dachowego. Są także mulipiętrowe kolumny. To może niezbyt duża zmiana, ale rozszerza możliwości w tworzeniu wyjątkowych domów. W Twinbrook możesz spotkać domy, gdzie wspomniana wyżej opcja została zastosowana.

SimFans.de: Jaka jest twoja ulubiona kariera i dlaczego?
Grant Rodiek: To trudne pytanie. Każda kariera ma swoje szczegóły. Odkąd wprowadziliśmy strażaków, występują trzęsienia ziemi. Gdy takowe nastąpią, cały obraz sie porusza, są eksplozje, a muzyka w tle staje się pełna grozy. Byłem naprawdę podekscytowany. Pojawiają się płomienie, ale następnie wszystko wraca do normalności. Niesamowite.

SimFans.de: A co z samymi robotami? Czy mają specjalne zdolności?
Grant Rodiek: Robot otrzymał nazwę "SimBot". Jego ruchy są bardzo śmieszne, szczególnie kiedy tańczy lub rozmawia z innymi Simami. Nie tylko wynalazcy mogą je budować, robota otrzymamy za punkty szczęścia życiowego. Jest drogi, ponieważ to specjalna atrakcja. Inne cechy robota odkryjesz w grze, a na razie pozostanie to niespodzianką.

SimFans.de: Dzięki za wywiad!

Cytat:

Główną nowością drugiego dodatku do gry The Sims 3, są tytułowe Kariery. Oczywiście poza tym, zespół The Sims wprowadził do gry jak zawsze mnóstwo nowych obiektów, cechy charakteru oraz nowe miejsca publiczne. Zapraszamy do zapoznania się z naszym artykułem o tej grze. Prezentujemy najważniejsze nowości, co się nie zmieniło, a także co zostało naprawione po instalacji dodatku „Kariera”.

Co nowego?

Pranie: Wszyscy wiedzieliśmy, że ten dzień kiedyś wreszcie nadejdzie, najlepszy symulator życia na świecie nie mógł już dłużej unikać pralek. Nie musicie się jednak obawiać – żmudne robienie prania, wieszania rzeczy na sznurku oraz oczekiwanie aż mokre ubrania wyschną to nie obowiązek. Kto nie chce, nie musi wyposażać swojego sima w „pralniane” gadżety :).

Cecha charakteru przyjazna środowisku: Dodatek „Kariera” wprowadza do gry kilka nowych cech charakteru. Jednak podczas prezentacji moją największą uwagę przykuła ta, związana z przyjaznym nastawieniem do środowiska. Simowie obdarzeni tą cechą, nie znoszą marnowania rzeczy lub szkodzenia środowisku. Samopoczucie mojego eko-sima spadało, kiedy podróżował samochodem w pojedynkę, kiedy brał dłuższy prysznic zamiast jego krótszego zamiennika, a także wtedy gdy używał pralki, która nie była oznaczona znakiem przyjaznej dla środowiska. Simowie z tą cechą, mogą także kupować ubrania szyte z ekologicznych tkanin.

Dekorator wnętrz: „Kariera” wprowadza kilka zawodów, które głównie bazują na tych, które mieliśmy do tej pory, tylko w okrojonej wersji jak strażak, czy też lekarz. Osobiście, bardzo dużo czasu spędziłem na grze dekoratorem wnętrz/architektem, prywatnym detektywem oraz wspomnianym już strażakiem. Większość zawodów, wyposażona jest w „mapę okazji”. Wygląda to tak, że możemy włączyć specjalny podgląd naszego miasta, który zostanie wzbogacony o specjalne „ikony ofert”. Po kliknięciu w taką ikonę, pojawi nam się okienko z opisem pracy jaka nas czeka w danym miejscu, jaki jest jej poziom trudności, a także ile można zarobić. Wykonywanie prac, poza poprawieniem stanu konta wzbogaca nas także o specjalne punkty doświadczenia zawodowego.
Pracując jako dekorator wnętrz, będziemy musieli remontować domy simów mieszkających w mieście. Nie możemy zapomnieć o trzymaniu się poleceń wydanych przez klienta, a także spoglądaniu na budżet jaki mamy do dyspozycji. Zadowolenie naszego klienta, możemy także zwiększyć poprzez oprowadzenie go po jego mieszkaniu z naciskiem na miejsca gdzie dokonaliśmy zmian.

Komis i złomowisko: Nowe miasto, które dochodzi po instalacji dodatku „Kariera”, przypomina te leżące w południowej części Stanów Zjednoczonych. Znajdziemy w nim dwa nowe, ciekawe miejsca – komis oraz złomowisko. Po co je wprowadzono? Dla simów pasjonujących się rzeźbiarstwem oraz dla tych, którzy czują w sobie pociąg do bycia naukowcem. Mogą oni się udać na złomowisko w poszukiwaniu rzeczy, które mogą się im przydać przy tworzeniu swoich nowych wynalazków, a następnie sprzedać je w komisie.

Tatuaże: Poza dobieraniem nowych fryzur oraz makijażu, simowie pełniący zawód stylisty, mogą także zaproponować swoim klientom tatuaż. Przy podjęciu tej decyzji warto być jednak ostrożnym, nie każdy tatuaż wychodzi tak jak zaplanowaliśmy!

Co się nie zmieniło?

‘Bara-bara’ w dziwnych miejscach: Zespół The Sims tradycyjnie dał simom kolejne dziwne miejsce, gdzie mogą robić ‘bara-bara’. Tym razem to gratka dla simów-wynalazców. Opcja ta, jest bowiem dostępna w ich wehikule czasu. Niesie to jednak ze sobą pewne konsekwencje. Dzieci poczęte w tej maszynie mogą urodzić się starsze od swoich rodziców!
<------------- To jest chyba najlepsze :lol:

Chodzenie do szpitala: Zawód lekarza, wygląda bardzo podobnie jak ten, który mieliśmy już okazję poznać w The Sims 3. Lekarz musi chodzić do szpitala na swoje zmiany, jednak otrzymuje także telefony w czasie czasu wolnego o nagłych przypadkach. Podobnie jest w przypadku strażaka.

Włamywanie się do domów innych: Jestem prawie pewien, że w The Sims 3 zawsze mogliśmy się włamywać do domów innych simów, dodatek „Kariera” sprawił jednak, że jest to opcja oficjalna dla Prywatnych Detektywów. Co więcej, detektywi mogą włamywać się do domu i po cichu w nim myszkować, tak jak robili to do tej pory tylko złodzieje. Musisz być jednak ostrożny. Jeżeli dom do którego właśnie wtargnąłeś jest wyposażony w alarm, który po twoim wejściu się uaktywni lepiej uciekaj by uniknąć pobytu w więzieniu.

SimBot: Fani The Sims zapewne pamiętają wdzięcznego Servo, który mógł być np. nianią lub kamerdynerem. Roboty powracają do The Sims 3 pod postacią SimBota.

Co zostało naprawione?

Powiadomienia: Zapewne Was też denerwowały powiadomienia w The Sims, które często zalewały cały ekran. Teraz pojawiają się one w jednym, osobnym oknie z zakładkami.

Zmodernizowane menu okazji

Co ja myślę?

Sądzę, że to trochę smutne, że kiedy dano nam już możliwość kierowania naszym simem podczas pracy, nie możemy decydować o zatrudnianiu innych simów, który mogli by nam pomóc w wykonywaniu pracy. To było by naprawdę fajne, wyobraźcie sobie cały zespół projektantów wnętrz. Tak czy inaczej, jestem naprawdę bardzo usatysfakcjonowany, jeżeli chodzi o liczbę nowości jakie wprowadza ten dodatek do podstawowej wersji gry.
Cytat:

Co nowego?
- Przyjazny dla środowiska Sims mogą krótki prysznic zamiast normalnych prysznice;
- Przyjazny dla środowiska Sims może przygotować żywności ekologicznej;
- Przyjazny dla środowiska Sims wolą ekologiczne ubrania i wyposażenia;
- Po zamknięciu badania na ikonę, część prowizji rozpoznaje odwołania, można zobaczyć, co zadania, jak trudno jest i co będzie wypłaty;
- Tatuaż, tatuażysta, które zostały przedstawione może się nie powieść.

Co to jest to samo?

- Dziecko w wehikuł czasu są przetwarzane i starsze niż jego rodzice pewnego dnia pojawić się na drzwi, ubrana w dziwne stroje, i twierdzą, że ich dzieci;
- Strażak Sims lub lekarza, mogą być wykonane poza godzinami pracy podczas sytuacji nadzwyczajnych;

Co to jest?

- Symbole misji są teraz stosowane do wszystkich możliwości, więc widać dokładnie, dla których ryzyko jest, co Sim dał wam, i jeśli umowa jest (chyba, że najpierw przejdź do listy sąsiedztwa iść) i co zarobi.
dodatkowo,gdzieś w necie przeczytałam,ze w nowym otoczeniu będzie można ustawiać parcele gdzie się chce i jak się chce,będzie zielona ikonka,ze parcele można zapisać-ustawić,niestety,ta opcja jest tylko możliwa w nowym otoczeniu,była testowana w dwóch dostępnych już miastach,ale powoduje błędy,parcele nie chcą się zapisać

anie_1981 14.05.2010 16:37

Faktycznie sporo nowych opcji. Ale ja dobrze wiem że z połowy i tak bym nie korzystała. Bardzo czekałam na pojawienie się trójki i się trochę zawiodłam. Nie wrócę do dwójki, ale nie chcę 50 000 nowych opcji, o które nie prosiłam. Jeśli o mnie chodzi, to ja czekam na zwierzaki i pory roku. "Kariera" mnie nie przekonuje.

Z tego co czytam do tej pory to mi się podoba pranie ubrań. Trochę podoba mi się robot. Mówię "trochę", bo ten dwójkowy nie bardzo mi się podobał. Bardzo mnie denerwowała jego prywatna wolna wola. Jak mu kazałam np. zajmować się niemowlakiem, to on go potrafił odłożyć na ziemię i zacząć zajmować się domem. Było to bardzo denerwujące. Mam nadzieję, że trójkowy robot będzie mniej upierdliwy. Wizualnie podoba mi się bardziej niż ten z dwójki, jest ciekawiej zrobiony. Najbardziej szczerze mówiąc to by mi się podobało, gdyby robot funkcjonował jak ten w jedynce. Nie można nim sterować, robi swoje i wraca do swojej szafy.

Ciężko mi jest się wypowiadać na temat interfejsu Kariery, bo go nie widziałam. Ale chyba spodobałoby mi się jakieś sensowne zablokowanie ciągłych okazji i wiecznie dzwoniących komórek. Bardzo mnie okazje denerwują. Ciągle dzwonią te telefony i to mnie wręcz wkurza. W dwójce też tak było w którymś dodatku, ale to naprawili. Ja nie korzystam w ogóle z okazji, bo mnie to nie kręci. Jest tylko jedna okazja, którą bym chętnie przyjęła i właśnie ta mi się nie chce pojawić. To jest okazja "Duch". Mam trupy w ogródku, ale tej okazji nie mam...a szkoda...

Wielebny 14.05.2010 17:15

No nareszcie dojdzie opcja regulowania kąta nachylenia dachu każdego fragmentu, a nie wszystkich dachów na raz.
Już nie będę się musiał bawić w jakieś cofanie zmian itp. by mieć kilka dachów o różnym kącie nachylania.
I dobrze, że parcele teraz będzie można ustawić w dowolne miejsce, to duże udogodnienie i skoro ta opcja nie działa na starszych otoczeniach to możliwe, że niedługo wyjdzie nowa wersja CaW.

Ilona 14.05.2010 20:44

jeszcze cos znalazlam

Cytat:

Już wiele internetowych stron wystawiło recenzje, artykuły i inne o The Sims 3 Kariera, ale GamesRadar napisało o czymś zupełnie nowym. Poniżej przeczytacie, o tym co nas czeka, gdy nie wykonamy naszej pracy.

Trudna Sztuka Zawodu w The Sims 3 Kariera

Ostatnio mieliśmy okazję dobrze poznać nadchodzący dodatek The Sims 3: Kariera - wszystko za sprawą wielu ciekawostek czy wywiadów. 2 dni temu w portalu Games Radar został opublikowany artykuł na temat rozszerzenia. Nie ma ty zbyt wielu nowych informacji, ale jedna zwróciła moją uwagę - za źle wykonaną pracę lub zniszczenia spowodowane w domach klientów ubywa nam Simoleonów. Czytajcie dalej!

W The Sims 3 nasza kuchnia lśni czystością, wszystkie rachunki zostały zapłacone, a nasza postać zbliża się do upragnionego awansu w miejscowym szpitalu. Tymczasem, w prawdziwym życiu nasze naczynia są brudne, a rachunki się gromadzą. To zabawne jak zmuszamy simów do zrobienia czynności, których w rzeczywistości byśmy nie wykonali, bo jesteśmy zbyt leniwi - i jakby nie patrzeć, nasza obsesja wokół Simów zwiększa się wraz z "Karierą", najnowszym dodatkiem do The Sims 3, który wyjdzie w czerwcu.

Przed "Karierą", kiedy twój Sim szedł do pracy, twoje interakcje były ograniczone do kilku kliknięć. Na przykład mogłeś wybrać, czy będzie dawał z siebie wszystko lub poświęci ten czas na spotkanie się ze współpracownikami. Nie mniej jednak te kilka godzin jesteś odłączony od swojego sima i po całym tym wyścigu sczurów wracasz do prawdziwych ważnych czynności jak czyszczenie prysznica czy zdobywanie umięjętności gotowania.

Ale wszystko to zmienia się w The Sims 3 Kariera dzięki wprowadzeniu nowemu, rozszerzonemu trybowi zawodów. "Zamiast wysyłania swoich simów na cały dzień do pracy, "Kariera" daje ci możliwość wzięcia w swoje ręce zawodu strażaka, pogromcy duchów, architekta, detektywa, stylisty czy doktora i poprowadzenia sima do ******* lub porażki" - mówi Grant Rodiek, główny producent w drużynie The Sims.

To oznacza, że nowe kariery będą wymagały od ciebie dużo większej aktywności podczas pracy Sima, tworząc z rozgrywki coś na kształt RPG lub gry przygodowej "wskaż i kliknij". Na przykład, jako strażak dostajemy wezwanie do płonącego domu i jak najszybsze dotarcie tam wiśniowo czerwonym wozem strażackim. Wyłamujemy drzwi i szybko gasimy języki ognia. Dostajemy wynagrodzenie za szybkie zareagowanie pomniejszone o ilość wyrządzonych w domu właściciela szkód.

To co zostało powiedziane przed chwilą, zostało wykorzystane także w innych karierach. Jako architekt wystroju wnętrz, zostaliśmy poproszeni o remont garażu Sima i pokazano nam, jakie nowe meble i akcesoria klienci chcą mieć w nim zamontowane. Używając edytora, robimy zmiany i jesteśmy chwaleni przez klienta. Ale zawsze jest jeszcze ta druga, mroczniejsza droga w The Sims. Wybierz karierę stylisty i staraj się zrobić klientowi tak najokropniejszą fryzurę, jaką tylko potrafisz. To przerazi klientów, ale po ich słodkich wrzaskach w SimLish z twojego konta umknie trochę Simoleonów.

Chryzantem Złocisty 14.05.2010 21:07

to co teraz podałaś już było wcześniej mówione
mnie ten dodatek wcale nie przekonuje.będę mieć go na pewno (każdy-wie-skąd),ale nie liczę na żadną wielką rewolucję.ot,"nowe" kariery,parę nowych animacji,ciuchów i fryzur,nowa okolica.
typowy nowy dodatek.

nmin 14.05.2010 21:28

Mnie się te zapowiedzi bardzo podobają i kupię dodatek na pewno, ale będzie chyba jak z WP - w tym dodatku stworzyłam jedną Simkę podróżniczkę, którą wszystko odkrywałam, po czym przestałam jeździć na wakacje. W Karierze też pewnie stworzę Simów, którzy będą wypróbowywać dane zajęcia, a potem wrócę do sprawdzonych zawodów "idź do pracy i zniknij mi z oczu na kilka godzin" ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:12.