![]() |
Odp: The Sims 3 - Kariera - dyskusje.
Cytat:
|
Ja tam się zgadzam z simką334player. Jak przechodziłam z jedynki na dwójkę, byłam absolutnie pewna, że jedynka jest gorsza od dwójki. Przemawiała do mnie nie tylko grafika, animacje, mimika twarzy Simów, ale też np. to, że Simy miały tyle "faz rozwojowych". Wiele innych rzeczy również oczywiście. Jedynka wydała się dla mnie nagle taka... niedokończona...
A potem przejście z dwójki na trójkę... W pierwszej chwili SUPER! Brak ekranów ładowania, postęp historii, równomierne starzenie się całego miasta... To mi się w trójce najbardziej podoba i przez to nie wrócę do dwójki czy jedynki. Ale inne takie drobiazgi mnie bardzo denerwują. Nie będę tu wymieniała tego, co mi się w trójce nie podoba, bo to byłby offtop. Chodzi mi o to, że trójka to zupełnie inna, nowa gra. Ze swoim własnym nowym stylem, nie koniecznie znanym i lubianym przez Simsomaniaków. Naprawdę wiele razy mam ochotę wrzasnąć "Gdzie !@#$$% jest William Wright?! Dlaczego nas opuścił?!"... Wymarzone Podróże to porażka. Chcieli zrobić grobowce, OK... ale ja bym wolała zwykłe pływanie w oceanie, opalanie się i zbieranie muszelek... Dlatego boję się wywalać kasę na "Karierę", bo nie wiem, czy to dalej będą Simsy... Nie wiem czy ten "nowy" styl Simsów mi się podoba. Boję się, że nie... Raczej zostanę przy tym co mam. Czyli Podstawka, WP i NA. Mam kumpelę, też Simsomaniaczkę, ona na pewno kupi "Karierę". Pożyczy mi dodatek, to zobaczę czy mnie jakoś zachwyci. Jak tak, to kupię, ale jak nie zobaczę nic takiego znowu ciekawego, to nie mam zamiaru wydawać kasy. |
Witam znowu,
No właśnie, anie1981, nie chodzi o to żeby moje bylo na wierzchu, tylko żeby ludzie zdali sobie sprawę że trojka traci cechy gry simowej i jak dalej tak pójdzie to z simami nie bedzie miala wiele wspólnego. Jak komus sie to podoba, niech gra bo o przyjemność w koncu chodzi.Ale dobrze miec właśnie taka świadomość jak powyżej. Mnie trójka zupełnie nie pasuje, pomimo ciagłych prób obiektywnego spojrzenia na tę grę. Uważam to za skandal że pod stara, znaną marką wprowadza sie zupełnie nowe koncepcje; tu trzeba by wrócić do etyki reklamy itd , o czym pisalam do Dziurawca a na co onże nie zareagował. To tak jakbyscie chcieli kupic coca colę, a po otwarciu butelki okazało sie że kupiliście sok marchwiowy. Nie czulibyscie sie nabici w butelkę? A co do stereotypów, Dziurawcze, masz rację....że z nimi ostroznie, Widać jestes takim wyjatkiem potwierdzajacym regułę. poza tym czy kazdy z was jest prawdziwym simmerem, ktory potrafi spedzać godziny ze swoimi simami i od rodzinki słyszał ,że jego( jej) simy sa ważniejsze niż ona? Bo jak pogrywaliscie sporadycznie, tak sobie tyko, to nie macie żadnego emocjonalnego stosunku do tej gry, i jest wam w sumie jedno co to za simy, bo nie byliscie z nimi związani. Zasztrzegam sie ,że no offence meant... nikogo nie chcę obrażać, tylko tak sobie myślę. Bo nie wyobrazam sobie że jakiemuś simmerowi z krwi i kości może trójka podchodzić. Milego simmowania. |
Również witam ponownie.
Nie zamierzam się kłócić ani podważać czyjegoś zdania, ale ja gram w The Sims od 2005 roku i jestem "Simerem" z krwi i kości, bo w większości pamiętam losy niektórych rodzin z tamtego okresu itd. Jednakże trzeba przyznać, że The Sims 2 stawało się momentami nudzące, a The Sims 3 przez swoją inność oferuje wiele rozwiązań. Przecież skoro nie chcecie mieć przygodówki to nie kupujcie tego dodatku jak ktoś uważa, ze to zmieni postać gry. To samo z nowym dodatkiem jeśli ktoś uważa, iż powstanie kolejna inna gra wraz z tym ulepszeniem to niech nie kupuje, a inszą inszością jest fa zmiany producenta. TO normalne, że następna z kolei odsłona gry będzie się diametralnie różniła od pierwszej części. Takie jest moje zdanie, ale nie zamierzam nikogo do niego zmuszać. Pozdrawiam D_S |
simka334player "jak się nie ma co się lubi,to się lubi co się ma" i daruj już sobie ten offtop,ilu graczy,tyle zdań na temat gry,tyle,ze Twoje wypowiedzi nie maja nic wspólnego z nadchodzącym dodatkiem "Kariera",parę działów niżej jest temat offtop i tam możesz wylać swoje żale.Pozdrawiam Ilona
tutaj trochę ciekawostek,które znalazłam na głównym forum Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Faktycznie sporo nowych opcji. Ale ja dobrze wiem że z połowy i tak bym nie korzystała. Bardzo czekałam na pojawienie się trójki i się trochę zawiodłam. Nie wrócę do dwójki, ale nie chcę 50 000 nowych opcji, o które nie prosiłam. Jeśli o mnie chodzi, to ja czekam na zwierzaki i pory roku. "Kariera" mnie nie przekonuje.
Z tego co czytam do tej pory to mi się podoba pranie ubrań. Trochę podoba mi się robot. Mówię "trochę", bo ten dwójkowy nie bardzo mi się podobał. Bardzo mnie denerwowała jego prywatna wolna wola. Jak mu kazałam np. zajmować się niemowlakiem, to on go potrafił odłożyć na ziemię i zacząć zajmować się domem. Było to bardzo denerwujące. Mam nadzieję, że trójkowy robot będzie mniej upierdliwy. Wizualnie podoba mi się bardziej niż ten z dwójki, jest ciekawiej zrobiony. Najbardziej szczerze mówiąc to by mi się podobało, gdyby robot funkcjonował jak ten w jedynce. Nie można nim sterować, robi swoje i wraca do swojej szafy. Ciężko mi jest się wypowiadać na temat interfejsu Kariery, bo go nie widziałam. Ale chyba spodobałoby mi się jakieś sensowne zablokowanie ciągłych okazji i wiecznie dzwoniących komórek. Bardzo mnie okazje denerwują. Ciągle dzwonią te telefony i to mnie wręcz wkurza. W dwójce też tak było w którymś dodatku, ale to naprawili. Ja nie korzystam w ogóle z okazji, bo mnie to nie kręci. Jest tylko jedna okazja, którą bym chętnie przyjęła i właśnie ta mi się nie chce pojawić. To jest okazja "Duch". Mam trupy w ogródku, ale tej okazji nie mam...a szkoda... |
No nareszcie dojdzie opcja regulowania kąta nachylenia dachu każdego fragmentu, a nie wszystkich dachów na raz.
Już nie będę się musiał bawić w jakieś cofanie zmian itp. by mieć kilka dachów o różnym kącie nachylania. I dobrze, że parcele teraz będzie można ustawić w dowolne miejsce, to duże udogodnienie i skoro ta opcja nie działa na starszych otoczeniach to możliwe, że niedługo wyjdzie nowa wersja CaW. |
jeszcze cos znalazlam
Cytat:
|
to co teraz podałaś już było wcześniej mówione
mnie ten dodatek wcale nie przekonuje.będę mieć go na pewno (każdy-wie-skąd),ale nie liczę na żadną wielką rewolucję.ot,"nowe" kariery,parę nowych animacji,ciuchów i fryzur,nowa okolica. typowy nowy dodatek. |
Mnie się te zapowiedzi bardzo podobają i kupię dodatek na pewno, ale będzie chyba jak z WP - w tym dodatku stworzyłam jedną Simkę podróżniczkę, którą wszystko odkrywałam, po czym przestałam jeździć na wakacje. W Karierze też pewnie stworzę Simów, którzy będą wypróbowywać dane zajęcia, a potem wrócę do sprawdzonych zawodów "idź do pracy i zniknij mi z oczu na kilka godzin" ;)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:12. |