TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia VI (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=68290)

Meryam 25.08.2015 14:23

Odp: Forumowa Mafia VI

Nie wiem jak wam dzieciaki, ale mi się znudził już rpg xd Czekam na zabójstwo i wkraczam do akcji, a wy się bawcie jak chcecie xd

A tak w ogóle to pragnę zauważyć, że tylko 3 osoby do tej pory się nie odezwały :awesome: To jest sukces, patrząc na poprzednie edycje :)

Annetti 25.08.2015 14:28

- Słyszałam. Zawsze kiedy sądzi się, że Hogwart jest bezpieczny, to jest dokładnie na odwrót. A potem znowu wszystko jest na głowie uczniów, którzy muszą sami się rozprawić z poplecznikami złych czarnoksiężników. Cóż... Dopóki coś nie zacznie się dziać, to niewiele można zrobić.

Malfurion 25.08.2015 14:34

- Czyli mamy bezradnie czekac do momentu, az stanie sie jakas tragedia? Musimy cos zrobic!

Hebe 25.08.2015 14:39

- Mam nadzieję, że grono pedagogiczne postara się pomóc i poprawi magiczne zabezpieczenia wokół szkoły. (Prawda, sorze McMagic?) Ale póki mamy wśród nas szpiegów, to tak czy siak nie jesteśmy bezpieczni. Chyba wszyscy wiedzą co się stało, gdy młody Malfoy był na 6. roku...

Nusso 25.08.2015 15:49

Jestem Nusso, czarodziej półkrwi. Zostałem przydzielony do Ravenclaw. Interesuje się transmutacją, a moim ulubionym zaklęciem jest accio :)

Meryam 25.08.2015 15:49

Ej tak trochę poza waszą dyskusją, i wiem, że miałam się nie odzywać, aaaaaaaaaaaaaale ja zawsze dużo paplam xD
Tak sobie przejrzałam poprzednie edycje FM i musze przyznać, że w niektórych z nich mafia miała niezłą taktykę. Do tego stopnia, że głosowali na siebie nawzajem, ale tylko wiedząc, że sami są bezpieczni w głosowaniu bo reszta miasta głosuje na kogoś innego albo ma podzielone głosy między mafiozem a nie-mafiozem. Wtedy mafia przeważała szalę i głosowała na nie-mafioza. Spryciarze :D
I chcę przypomnieć, że chociaż w V edycji odpadłam jako pierwsza z głosowania, to głosowałam na mafioza. Ach ta skromność. XD
W każdym razie, do czego dążyła moja wypowiedź, to że jestem ciekawa jaką taktykę mafia obierze tym razem. Dużo mogą nam powiedzieć reakcje po pierwszym zabójstwie i pierwsze oskarżenia. Musimy się mieć na baczności :P Szczególnie, że pierwsze zabójstwo zazwyczaj było na chybił-trafił, ale teraz rozwinęła się niezła dyskusja i tym razem mogą kogoś typować do pierwszej śmierci.
A ja muszę przestać kombinować z teoriami spiskowymi przed pierwszym zabójstwem, bo jeszcze nic nie wiemy xd

Shiver 25.08.2015 16:35

Uważaj Mery, bo jeszcze Ciebie zabiją :P
Chociaż wtedy by wyszło, że miałaś rację, więc im się to nie opłaci raczej...

Słodki Pan Ciastek 25.08.2015 16:39

UP: A teraz mogą ją zabić, żebyśmy pomyśleli, że tak robią. Ewentualnie mieliby w tym interes taki, że Mery im zagraża, bo za dużo kombinuje ;))

Nina14! 25.08.2015 17:01

no właśnie,nic nie wiadomo.A co jak mnie zadźgają?Nie chcę w pierwszym (swoim roku=edycji) odpaść,ale mimo co jestem ciekawa jak to będzie wyglądać.Najbradziej jednak z karcianej mafii (bo w taką czasami grywałam) lubiłam zawsze pomysłowe oskarżenia xD

w każdym razie...

-dostał ktoś może Proroka Codziennego i wie co tam w świecie?Mi sowa nie przyniosła,bo w sumie jej nie mam :( ...

Meryam 25.08.2015 17:06

Słuchajcie, właśnie o to chodzi. Jeśli mnie zabiją, to znaczy, że im zagrażałam i miałam rację, ale wtedy sami się wkopią, bo skoro miałam rację to chyba reszta miasta to zauważy. Jeśli mnie nie zabiją, to znaczy, że chcą mnie zostawić na pastwę miasta, ale jeśli miasto nie będzie mnie osądzać (na co liczę ale to już wasza decyzja :P) i na mnie głosować, to nadal będę stwarzać dla nich zagrożenie. I tak w kółko.
Pozbędą się mnie = miałam rację i reszta miasta ich wytropi.
Nie pozbędą się mnie = będę ich tropić sama.
Ahhhh, uwielbiam to xD

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:16.