TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   TheSims.pl - archiwum (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=176)
-   -   Uwagi dot. działania forum (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=41900)

Ilona 16.05.2013 16:07

Odp: Uwagi dot. działania forum

Cytat:

Napisał Meryam (Post 1705224)
Ja osobiście uważam, że warto przynajmniej założyć forum awaryjne. Gdyby była dłuższa awaria, zawsze można by było iść na "drugie" forum.

jeżeli to sfinansujesz,to nie ma sprawy,Wy chyba sobie nie zdajecie sprawy z tego,ze za serwer trzeba płacić i to wcale nie są takie groszowe sprawy,znam forum, którego koszt wynosi 500zl na kwartał,a poza tym była już sonda na ten temat,czy się przenosimy,wiec uważam,ze ciągłe gadanie o przeniesieniu się gdzie indziej nie ma sensu=nabijanie sobie sobie postów =spam= ostrzeżenie

Mroczny Pan Skromności 16.05.2013 16:21

Nie, żebym był złośliwy, ale jak sama nazwa "forum awaryjne" sugeruje, że nie musi na nim być nie wiadomo co. Istnieją serwisy, które dają możliwość założenia strony za darmo, idealne rozwiązanie na awarie, bo przecież po to miałoby być forum awaryjne.

Cytryśnia 16.05.2013 16:36

Cytat:

Napisał apo
czy inne banowanka

ejjj, banowanko jest spoko

a tak w ogóle to czy ktokolwiek jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie: dlaczego do cholery są te awarie?!

Rainbow 16.05.2013 16:40

z jednej strony - tak, mógłby to być dobry pomysł. ale z drugiej... tak jak mówię - po co? pograć? ok, przyjmijmy, ze to forum pada. jest forum awaryjne za free. co dalej? jeśli nie mielibyśmy skopiowanych np poradników/fotostory/jakiś dział TS to zakladalibyscie wszystko od nowa? niech mi ktos wytłumaczy, bo nie potrafie sobie tego wyobrazić. siedzimy wtedy na pustym forum thesims na którym żyje jedynie off. [tak, ja rozumiem, że zawsze musi być ot na forach, ale chyba chodzi o to, ze jest to jedynie miły dodatek. jeśli w forum chodziłoby głównie o gadanie na temat wszystkiego i niczego wtedy byłoby 'forum offtopic' czy coś w ten deseń', nie?] co jest wtedy sensem istnienia forum awaryjnego?

rudzielec 16.05.2013 17:16

Cytat:

Napisał Ilona (Post 1705238)
uważam,ze ciągłe gadanie o przeniesieniu się gdzie indziej nie ma sensu=nabijanie sobie sobie postów =spam= ostrzeżenie

DOKŁADNIE TAK!

ja rozumiem rozgoryczenie co niektórych, ale ciągłe wznawianie tematu przeniesienia forum, po każdej awarii i pisanie w kółko tego samego to zwyczajne nabijanie sobie postów, więc jeśli ktoś ma do powiedzenia coś nowego i z sensem to proszę bardzo, ale jeśli macie dalej zamiar pisać o tym samym to lepiej się powstrzymajcie bo polecą warny :)

Malin 16.05.2013 17:22

Cytat:

Napisał Kenny McCormick (Post 1705087)
po tygodniowej awarii dalej udajemy że nic sie nie stało i nic nie robimy, czy może w końcu szanowne władze podejmą jakieś kroki w celu ulepszenia, lub stworzenia nowego? (ciągłe tłumaczenie sie właścicielem jest już nudnę, więc błagam, wymyślcie chociaż przyzwoitą wymówkę)
Pozdrawiam, Kenny.

Autentycznie czekałam na Twój post w tym stylu! xD xD xD

Ja już swoje zdanie na temat nowego/awaryjnego (jak zwał, tak zwał) forum wyraziłam po poprzedniej awarii, więc bezsensem będzie się powtarzać. Dość powiedzieć, że całkowicie zgadzam się z Apocalypsą. Pomysł nowego forum pod szyldem "The Sims" jest całkowitym niewypałem, bo przy takiej ilości for o tej tematyce, zwłaszcza tych o kilkuletnim stażu i mających "ugruntowaną pozycję" w sieci, nikt nie będzie chciał się rejestrować na takim nowym, całkowicie pustym. Chcecie pogaduszek? Dlaczego nie udacie się na fanpage forum na Facebooku? Tamta strona świeci pustkami i nikt się nie udziela, a przecież w razie tych awarii tam możecie śmiało dyskutować. Po co od razu nowe, bezsensowne forum?

A co do Ciebie Ken, no błagam Cię, ile razy trzeba Ci pisać jedno i to samo? ;/ Po każdej awarii podnoszony jest ten temat i za każdym razem pisane jest to samo, TE SAME wyjaśnienia. NIKT NIE MA NA TO WPŁYWU, nawet administracja. Dlaczego nie potraficie tego ogarnąć, tylko ciągle wznawiacie i wałkujecie do obrzydzenia ten temat? Sama nie wiem, czy się śmiać, czy płakać, jak widzę nowe posty po każdej awarii ;/

Kenny McCormick 16.05.2013 17:29

co? no może to, że przez tydzień zbierają sie problemy użytkownikom. a kto wie, ile potrwa następna awaria? 2 tygonie? 3? miesiąc?

roboty z takim forum na pięc minut https://awaryjnefts.fora.pl/index.ph...6fb6e2a2e8df9f ;p

Björk 16.05.2013 17:33

Cytat:

Napisał Kenny McCormick (Post 1705316)
co? no może to, że przez tydzień zbierają sie problemy użytkownikom. a kto wie, ile potrwa następna awaria? 2 tygonie? 3? miesiąc?

roboty z takim forum na pięc minut https://awaryjnefts.fora.pl/index.ph...6fb6e2a2e8df9f ;p

Ale to możesz rozwiązywać problemy na thesims3.com

Kenny McCormick 16.05.2013 17:38

Cytat:

Napisał Björk (Post 1705319)
Ale to możesz rozwiązywać problemy na thesims3.com

Gram w dwójkę ;)

Diana 16.05.2013 18:26

Ja nie jestem za przenoszeniem forum. Fakt, długie awarie są irytujące, ale... spójrzcie na to z innej strony ;)
Np. macie więcej czasu na zajęcie się swoim fotostory lub czymś innym w tym stylu. Wiem, to nie jest przekonujący argument. Ale czy kilka dni awarii to aż taka straszna rzecz? Wystarczy przeczekać.
A zakładanie nowego forum nie jest zbyt dobrym pomysłem. Za nic się nie odtworzy atmosfery stąd. Bo jest tylko jedyne takie forum.thesims.pl, które istnieje od 2002 roku. Na którym możemy oglądać legendarne fotostory tworzone wieki temu, typu "Balcony Revolution".
I moim zdaniem to jest najlepsze forum o simach. Jeśli się przeniesiemy, wszystko pójdzie na marne, bo nowe forum to nie będzie już to samo forum. No chyba, że to by padło na wieki wieków, to innego wyjścia nie ma. Takie jest moje zdanie.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:15.