![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Qwerty, spróbuj może najpierw TEGO sposobu i sprawdź czy gra działa, jak nie pomoże, to będziemy kombinować dalej :3
|
Okej dziękuję :). Spróbuję i dam znać, ale to dopiero jutro. Te pliki mam usuwać przed każdym uruchomieniem gry, czy raz wystarczy?
|
Z plikami cache można sobie poradzić w prostszy sposób:
http://forum.thesims.pl/showpost.php...&postcount=953 |
Hmmm, z tego co tu zrozumiałem to pobieram tylko jeden plik i zamieniam go za Groups Cache? Pozostałych (Accessory Cache itp.) nie ruszam?
|
Właśnie tak :)
Reszty nie musisz usuwać, bo tylko "Groups" jest odpowiedzialny za niewłączanie się gry. |
Cytat:
Czy można w ten sam sposób usuwać zwierzaki? Te bezpańskie w ogóle mi są niepotrzebne, wszyscy simowe albo kupują sobie nowe, stworzone przeze mnie, albo adobtują ich dzieci. Czasem wyjątkowo biorę ze schroniska jakiegoś maxisowego szczeniaka, ale dorosłych nigdy. Problem w tym, że one mnożą się jak króliki ;o Simkę też już wcześniej wczytałam przez simpe, ale poprzez otoczenie i nic dziwnego nei zauważyłam. Potem nie grałam tą rodzinką, ale po usunięciu tych prawie 200 sierot, działa już normalnie, czasem tylko w jej domku ktoś się przestawia, ale nieznacznie. Co do HoodCheckera, nie znałam tego narzędzia ;3 pewnie błędów jest od groma, bo kilkakrotnie usuwały mi się same nagrobki (kilka dawno-zmarłych babć ma niebieskie tło w simpe), wprowadziłam rodzinke Otomana (tę z kobietą w ciąży z niezidentyfikowanym ojcem) - ale nimi nie gram. Poza tym, to Jaskinia Pokrzyku, więc pewnie, jak każde otoczenie maxisa, jest zbugowane. Właśnie miałam szukać jakiejś "naprawiajki" otoczeń, dzięki za nazwę ;3 zaraz przeskanuję i zedytuję posta/napiszę nowego edit: sim does not exist (pierwszy, drugi albo obaj), invalid relationship w memories brakujące nagrobki, główniez z rodzin maxisa, landgrabbów, greenów etc. albo brakujące okolice, w których się znajdują kilka unexpected sim subject - m.in. że Gabriel Green ma pracę - to chyba nie jest błąd? incorrect subject instance - te głównie z rodziną Otomanów, Podróżników i pewnie innych maxisa ze skrzyni i jeszcze sporo owner/subjects does not exist - też m.in. do moich zmarłych simów, których nagrobki zniknęły (co mnie boli, bo lubiłam ich duchy i chciałam ich powskrzeszać kiedyś ich prawnukami) |
Wypróbowałem sposób Liv i zadziałało. Dziękuję bardzo za pomoc :).
|
Czy ktoś może orientuje się, co za pliki pojawiły się w moim folderze z grą? Prawdę mówiąc mam je już od jakiegoś czasu, ale za nic nie pamiętam kiedy dokładnie i skąd się wzięły - czy pojawiły się bez przyczyny, czy zainstalowałam coś przypadkiem nie tam, gdzie trzeba? Dziś znów usuwałam cache i w końcu stwierdziłam, że chyba najwyższa pora bardziej się nimi zainteresować. Chodzi oczywiście o te dwa pliczki .tmp na dole. Boję się je usuwać, bo po prostu nie wiem, co to jest: http://i1048.photobucket.com/albums/...chowek01-5.jpg Będę wdzięczna za jakiekolwiek info. |
Jeśli nie wiesz co to, zawsze możesz na początek przekopiować do innego folderu, np. na pulpit i spróbowac uruchomić grę. Jeśli będzie działała normalnie i nie zauważysz innych zmian (niedziałające hacki), znaczy, że nie były one potrzebne :)
|
Stworzyłem własne otoczenie i w menu jest ten brzydki obrazek pustego terenu, da sie ten obrazek zmienić?
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:25. |