TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Mamełe 03.05.2014 14:37

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał LaseeeeczkaXD145643 (Post 1813083)
A gdzież się podziały niemowlęta i małe dzieci? Czyżby jeszcze ich nie dodali? :P
Wiele złego mógłbym powiedzieć o tym wyglądzie, ale na pewno nie może zarzucić nowym simom braku różnorodności, co pokazuje właśnie ta grafika :)

Nie wiem dlaczego. A byłyby jakieś do zrobienia na podstawie Star Wars?

anie_1981 03.05.2014 15:33

Nie powiem, że ta fotka jest brzydka. Jak na grę to nie jest źle, jak na grę dla dzieci... ale jak na grę dla trochę starszej grupy graczy... Sorry ale już teraz się ze mnie rodzina śmieje, że pykam w Simsy, ale jakby zobaczyli mnie grającą w czwórkę, to dopiero by co niektórzy ciągnęli szyderę... :P Dotąd gra była dla 12-latków, ale grali ludzie w różnym wieku. W czwórkę będzie grało mniej dorosłych, bo ta kreskówkowość po prostu bije po oczach.

octavessens 03.05.2014 16:29

Pryznam, że simka w białym swetrze i sim obok niej wyglądają rewelacyjnie! Ciemnoskóry pan i pan w musztardowych rurkach również. Jedynie dziadzi, grubasek i chłopczyk jacyś dziwaczni

Mroczny Pan Skromności 03.05.2014 17:13

Cytat:

Napisał Kerbi
Dostrzegam nawet zmarszczki u dziadziusia z tyłu.

Boże, przeczytałem "dzidziusia" i przez kilka minut wytężałem wzrok, żeby go zobaczyć :D

Wygląd simów jest dla mnie strasznie "nierówny". Jedni wyglądają bardziej kreskówkowo, inni nawet trochę ludzko. Dobrze, że nie robię FS, bo ta część gry nie będzie się do tego nadawać :P

Mamełe 03.05.2014 17:16

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1813091)
Nie powiem, że ta fotka jest brzydka. Jak na grę to nie jest źle, jak na grę dla dzieci... ale jak na grę dla trochę starszej grupy graczy... Sorry ale już teraz się ze mnie rodzina śmieje, że pykam w Simsy, ale jakby zobaczyli mnie grającą w czwórkę, to dopiero by co niektórzy ciągnęli szyderę... :P Dotąd gra była dla 12-latków, ale grali ludzie w różnym wieku. W czwórkę będzie grało mniej dorosłych, bo ta kreskówkowość po prostu bije po oczach.

Anie jeśli chodzi o grafikę, to nawet najbardziej realna nie zmieniłaby opinii Twojej rodziny, ponieważ można szyderców podzielić na kilka grup:

- ludzie, którzy nie grają w żadne gry (no może pasjans itp.), uważają to za marnowanie wolnego czasu, szydzą z każdego, kto poświęca temu czas... poza pracą
-ludzie, którzy grają w typowe strategie (o ile nie jest to wesołe miasteczko czy zabawa w dom czyli simsy itp). Nie ma opcji żeby simsy zaczęli traktować poważnie, nawet gdyby wprowadzić opcje +18 i grafikę bardzo realną.
- ludzie, którzy za gry warte uwagi uważają tylko to, gdzie można się w coś pościgać, postrzelać, ewentualnie spuścić komuś łomot.

Żadnej z tych grup nie przekonasz, ze warto simsom poświęcać czas, choćby nie wiem co. A jeśli nie możesz kogoś przekonać, to trzeba to zwyczajnie olać i robić swoje. Poza tym... to jest gra dla dzieci, bo osoby 10 czy 15 lat, to przecież dzieciaki. Mój mąż też narzeka, ze włączone simsy zamulają kompa i jego "kochana Skyrama" wolno chodzi a przecież to dopiero debilna gra :P
Ja pamiętam jak dziś, jak nocami u kumpli w akademiku grałam w jedynkę (nie miałam jeszcze swojego kompa), później wynajmując mieszkanie z przyjaciółmi grałam w dwójkę, kiedy urodziłam córkę nadeszła kolej na trójkę. Każda odsłona miała swój urok, nie dzielę ich na lepsze czy gorsze, bo każda miała swój czas (ostatnio córa znalazła jakieś filmiki, gdzie w otoczeniu jedynki łażą kucyki, idealnie pasują graficznie).
Nigdy nie przejmowałam się co myślą o tym inni, bo co by to dało? Zresztą moje drugie hobby, czyli kolekcja zabawek z kinder jajek wzbudza większe emocje niż simsy :P Ostatnio oddałam wszystkie płyty z trójki mojej przyjaciółce ze studiów (niech żyje Origin), bo jej córka zaczęła grać w simsy. Taka to wymiana pokoleniowa. Jakby miała jej to wszystko kupić...
Niektórzy wyrastają z tej gry, inni nie. Taka kolej rzeczy. Jeśli komuś zaczyna przeszkadzać simowa konwencja, to oznacza, że pora może przerzucić sie na inne gry. Dlatego wiele stron o simach przestaje istnieć, ludzie po prostu dorastają i zaczynają się interesować czymś innym. Niestety prawda jest taka, że simsy z nami się nie zestarzeją, bo my tak chcemy.

Mnie taka grafika odpowiada, jest taka simowa. Fajnie, że simowie są różnorodni. Te włosy trochę takie gliniaste, no ale cóż. Ktoś miał taka koncepcję, zobaczy sie jak to będzie wyglądać w grze.

Piwusia 03.05.2014 17:39

Na niektórych zdjęciach Simy mi się podobają, na innych nie... Akurat na tym wyglądają naprawdę ładnie (pomijając włosy). Już nie sprawiają wrażenia tak bardzo sztucznych i przesłodzonych. Z tym, że na prawie każdym zdjęciu wyglądają nieco inaczej, więc ciężko mi powiedzieć jaki będzie efekt finalny. Ta fotka sprawia, że zaczynam myśleć, iż wygląd Simów nawiązuje do dwójki, oczywiście w pozytywnym sensie. Czwórkowe Simy są bardziej żywe, kolorowe, zachowując przy tym urok tych dwójkowych. Po tym zdjęciu, moje nastawienie do wyglądu postaci zmieniło się na lepsze. Zobaczymy dalej. :)

Lubie 03.05.2014 17:51

Nie rozumem ludzi, którzy porównują TS4 do TS2.
Gdzie TO jest podobne do TEGO czy TEGO.
Nie widzę nic podobnego...

Niektórzy simowie na tym zdjęciu są świetni, ale ten grubasek z tyłu jest straszny. Opadnięte, wielkie policzki. COOO! Nastolatek (blondyn) jest świetny, tak samo jak ta kobieta obok z tym panem jeszcze obok. (CO) Bardzo mi się podoba, ale teraz tylko czekać na więcej zdjęć i zdjęcia niemowląt.

Mroczny Pan Skromności 03.05.2014 18:36

Cytat:

Napisał małż
COOO

jeśli miałeś na myśli grupę karboksylową to chyba jeszcze H na końcu :)
Cytat:

Napisał wodorost
CO

tu już dobrze napisałeś, tylko cóż tlenek węgla (II) ma wspólnego z panem jeszcze obok?

Ja w każdym razie widzę, panie chemiku, podobieństwo w stylu graficznym. Na pewno jest większe, niż podobieństwo czwórki do trójki albo trójki do dwójki ;)

Liv 03.05.2014 18:50

@up: jeśli miał na myśli grupę karboksylową, to wygląda ona tak: -COOH.
Może Pan Jeszcze Obok to czadowy gość? :naughty:

Cytat:

Nie rozumem ludzi, którzy porównują TS4 do TS2.
Gdzie TO jest podobne do TEGO czy TEGO.
Nie widzę nic podobnego...
Hahaha :D
Aczkolwiek kwestionowałabym słuszność wyboru 2. zdjęcia ; P

Ha, ten grubasek musiał tak wyglądać... :D
Udało mi się przypisać wszystkich obecnych simów do postaci z SW! :D I mówię, że małe dzieci też mogłyby się tu znaleźć ;]
Mistrza Yody i szturmowców brakuje mi :(

Szczerze mówiąc, na tym zdjęciu simy wyglądają nawet znośnie. Ale włosów nie mogę przeboleć :(
Ciekawa jestem, czy w finalnej grze będą wszystkie ciuchy, które widzimy teraz na screenach...

No i cholernie szkoda, że nowinek ("czwórkowe" dziecko!!!) dowiadujemy się z takich "okazyjnych" fotomontaży :|

Caesum 03.05.2014 19:07

Czwórkowe dziecko w przybliżeniu wygląda okropnie, jakby było niedorozwinięte. Mam nadzieję, że to tylko tymczasowe. :P Jeszcze do krewetki - faktycznie niefortunnie dobrana fotka, dodatki mogą masakrycznie zmienić grę(click?). W każdym razie ja widzę podobieństwo, szczególnie w teksturach ubrań. Są tak samo przerysowane i nieciekawe. Tylko że o ile dwójka rekompensowała to całą resztą(no a poza tym to było 10 lat temu), to już trudno stwierdzić jak będzie z czwórką.

EDIT: A, zapomniałem dodać. Tak, włosy są okropne!!! :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:48.