![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Ej, dopiero teraz uświadomiłem sobie, że to postacie ze SW są na zdjęciu xDD
Dobra, coraz bardziej podoba mi się czwórka (jeśli chodzi o zdjęcia) :D Na tym zdjęciu simy ciekawie nawet wyglądają :P |
Właśnie chciałem wybrać zdjęcia z CC, to było celowe :)
|
I co chciałeś przez to przekazać...? Bo nie rozumiem. Temat CC był wałkowany już wiele razy, twórcy nie powinni oczekiwać, że fani odwalą za nich całą robotę.
|
Chciałem pokazać, że nawet z CC nie widzę podobieństwa między TS3 a TS4. : |
|
Bo nie ma żadnego podobieństwa... Jeśli chodzi o grafikę TS3, to jest najlepsza ze wszystkich serii, jedynie do samych Simów się nie przyłożyli. Mają pyzate gęby, wyglądają bardzo podobnie. Tak, są plastusiowi, ale za to jakie piękne są krajobrazy w TS3! Jaka cudna grafika! W TS4 grafika jest dziecinna... No aż się proszą kucyki Pony na podwórku... Albo Ciastek ze Shreka...
|
Cytat:
Stylistyka to to czy designy są realistyczne czy kreskówkowe, itp. Simy w TS2 są stylizowane, w TS3 mają bardziej realistyczne proporcje (oczywiście dalej są stylizowane, ale dużo mniej), te z czwórki znowu wracają do takiego stylizowanego, kreskówkowego stylu. (Ale parametry techniczne są zapewne dużo lepsze). A mi akurat takie kreskówkowe klimaty się podobają, od Simsów nie oczekiwałem nigdy hiperrealizmu. Dla mnie powrót do estetyki z dwójki jest na plus. :) PS poza tym jak ktoś lubi tekstury zrobione ze zdjęć modelek to na pewno fani takie zrobią |
Mamełe, seria The Sims nigdy nie była ukierunkowana na realistyczną grafikę i dobrze, bo nie tego od niej oczekuję; styl graficzny ma być po prostu ładny, zabawny i przejrzysty. Nie zgodzę się, że Simy są szufladkowane z powodu grafiki, a raczej z powodu założeń tej gry. Tworzenie postaci, meblowanie domków, prowadzenie rodzinek sprawia, że wiele osób myśli o serii jako o grze TYLKO dla dzieci, albo TYLKO dla kobiet. Fakt, nieco zbyt słodka graficzka tylko utwierdza takich ludzi w ich przekonaniu. To, że rozgrywki nie można ukończyć również odrzuca od gry miłośników typowych strategii. Ta gra będzie przyciągała osoby, które widzą w Simach coś więcej, a mianowicie - potężne narzędzie do tworzenia własnych scenariuszy i wirtualnej, simowej rzeczywistości i które odnajdują się w grach typu sandbox. Poza tym serią nieodmiennie zainteresowani są ludzie, którzy są z nią od początku. To nieprawda, że jeśli komuś zaczęła przeszkadzać grafika, to znaczy, że "wyrósł" z Simów. Po prostu z każdą cześcią grafa wydaje się być tworzona pod młodszą część growej publiczności i to może razić osoby, które pamiętają dziki, ironiczny i przejaskrawiony styl jedynki czy stonowaną, subtelną kolorystykę dwójki. Z kolei sama rozgrywka i schemat wydawania Simsów jest niezmieniony od lat; każdy sam musi zdecydować czy przeszkadza mu dokupowanie dziesiątek dodatków do gry i czy nie znudziło mu się kierowanie życiem Simów. Obstaję przy tym, że stylistycznie czwórka nawiązuje do dwójki; postacie są smuklejsze niż w The Sims 3 i nieco podobne do dwójkowych. Jest to widoczne zwłaszcza gdy na Simy z dwójki nałoży się dodatki w stylu Maxis Match. Jednak nawet bez tego da się zauważyć pewne podobieństwo, z tym, że czwórka przejęła raczej kolorystykę trójki niż dwójki, co nie każdemu może odpowiadać. Na szczęście czwórka odgrodziła się od plastelinowej okrągłości trójkowych postaci. Mi tam Simy z czwórki coraz bardziej się podobają, choć na początku nie byłam do nich przekonana. Bardzo podoba mi się Simka na powyższym zdjęciu (Księżniczka Leia :)), ma ładną twarz, ubranie i nawet makijaż (na poprzednich zdjęciach Simki były jeszcze bez makijażu). Męskie postaci też wyglądają ciekawie i różnorodnie, tylko dziecko takie trochę sztywne, ale zobaczymy. anie_1981, ja tak czasem mówiłam o grafice z trójki, że jest jak ze Shreka, przynajmniej jeśli chodzi o postacie samych Simów. :) Pozdrawiam.
Ciekawi mnie ten napis na zdjęciu "May the 4th be with you". :) To oczywiście nawiązanie do SW, zamiast "Niech moc będzie z tobą", mamy "Niech czwórka będzie z tobą". Możliwe, że napis ten zawiera jeszcze inną wiadomość, a mianowicie taką, że czwartego maja czyli dziś dostaniemy jakieś nowe info, w końcu są w tym komunikacie słówka "May the 4th" - "czwarty maj". :) Możliwe, że to taka gra słów i w zasadzie tak to wygląda. Fajnie by było, gdyby nie okazało się to przypadkowe i gdyby rzeczywiście coś czwórkowego dzisiaj wypłynęło na światło dzienne. :p |
Cytat:
W ogóle, fajnie by było gdyby powrócili do klimatów jedynki. Graficznie nie była wcale cukierkowa, a jednak gra nie była przez to jakaś poważna. Chyba zresztą była najbardziej klimatyczną częścią simsów, a jej dodatki były po prostu genialne. Pamięta ktoś oryginalne, maxisowe obiekty z jedynki(click)? Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiałem wszystkie te detale obiektów i tekstur. :D |
Cytat:
Niestety, w każdej kolejnej części obiekty były coraz mniej charakterystyczne. W dwójce jeszcze nie było tragedii, ale w trójce...Ech. Wszystkie okna, drzwi, kanapy etc. zlewają mi się w jedno, nie ma nic, co specjalnie się wyróżniało. Bardzo bym chciał, aby w czwórce skupili się na jakości, nie na liczbie przedmiotów. Ale jakoś w to w nie wierzę... |
Moim zdaniem na powró do stylu z jedynki nie ma co liczyć. To pasowało do płaskich grafik, ale w 3d może zacząc wyglądać jak film Burtona. Poza tym myślę, że większość fanów obecnie to dzieci, które nie grały w TS1 i nie załapałyby tego klimatu.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:59. |