TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Na Studiach - Masz pytanie - zadaj je tu (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=18513)

mucha 04.04.2012 21:07

Odp: Masz pytanie - zadaj je tu.

U mnie było tak samo - w sumie nadal jest. Niektórym simom na studiach, mimo nauczania umiejętności, a potem odrabiania pracy domowej, pisania pracy semestralnej, pasek oceny nie podnosił się ani trochę.
Radziłam sobie po omacku - zawsze po egzaminie zdobywałam wymagane punkty umiejętności, pisałam pracę, potem 6-8 razy odrabiałam pracę domową. Pasek się nie zmieniał, ocena jaka wyświetlała się u sima cały czas stała na 4, za to w komunikatach po zdanym egzaminie miałam bez przerwy informację, że sim zdał na 5+ i otrzymał stypendium.
Innymi słowy, może spróbuj powiedzmy jeden semestr radzić sobie bez tego paska i zobaczysz jaka będzie ocena na koniec (przy czym na tę ocenę pracujesz rzecz jasna). Jak będzie powiedzmy 5+, to równie dobrze możesz radzić sobie bez zmieniającego się paska oceny do końca studiów, chociaż to frustrujące momentami.

Swoją drogą, wydaje mi się, że u jednego sima jakoś udało mi się to naprawić, nie pamiętam tylko co robiłam dokładnie i czy naprawdę mi się udało (ach, skleroza), więc tej kwestii rozwijać nie będę.

amelkaamelka2 18.04.2012 18:53

Zombie!

Hej! A więc zrobiłam sobie zombie za pomocą zaklęcia vivikus zombiae. no więc jako jedyny potwór żadnych opcjii nowych nie ma! Pomóżcie! Czy tylko w ts2 ns są nowe?:|

Kamil 18.04.2012 20:22

Odp: Zombie!

Zombie nie mają żadnych nadzwyczajnych umiejętności... W NS też nic nowego. Te zombie słyną tylko z tego żałosnego wyglądu i (doprowadzającego do białej gorączki) tego jęczenia.

LittleDevil 03.05.2012 19:51

Jeśli w domu mojego sima "przez przypadek" zginie miastowy i mój sim wskrzesi go jako zombie to czy automatycznie wprowadzi się on do mojej rodziny czy pozostanie miastowym?

Kenny McCormick 03.05.2012 20:13

Wprowadzi sie :(
Sam próbowałem, bo chciałem miastowych ZOMBIE :<

LittleDevil 03.05.2012 20:22

Kurde, szkoda :( też chciałam miastowych :D
dzięki za odpowiedź

Kenny McCormick 03.05.2012 20:27

Jeszcze tu masz temat, ale sama musisz ich zrobić ;) Zawsze możesz napisać do Livci xD :D

ED: Tylko nie wiem, czy da sie na zombiem :/

Liv 03.05.2012 20:52

Tak, da się.
"Postać" sima to żaden problem :P

ultraviolence 03.05.2012 21:02

Miastowych zombie zawsze można stworzyć za pomocą Insimenatora (i gwarantuję Wam, że nie wprowadzą się na Waszą parcelę - a przynajmniej nie na stałe). Potrzebny nam do tego będzie Przywoływacz sąsiadów, Edytor wskrzeszania i Aktywator, który w grze kryje się pod postacią szachownicy.

Tłumaczę jaśniej: Przywoływaczem sąsiadów, jak sama nazwa mówi, ściągamy na parcelę simów z miasta. Aktywatorem dodajemy ich do rodziny. Z pomocą Edytora wskrzeszania, zamieniamy ich w zombie. Teraz wystarczy ponownie użyć Aktywatora, aby usunąć miastowych z rodziny i gotowe. Sposób sprawdzony, robiłam tak przy simowym miasteczku Silent Hill :P

Kamil 02.08.2012 19:09

Odp: Zombie!

Nie są straszne ale takie krzywe i te ich jęki. Zawsze jak mi jakiś zombiak wpadnie to ukatrupiam :p

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:27.