TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Na Studiach - Masz pytanie - zadaj je tu (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=18513)

mariciui 14.10.2012 17:53

Odp: Masz pytanie - zadaj je tu.

Zrobiłam za pomocą kodu akademik. Mój sim się do niego wprowadził, ale jest tam sam. Żadnych maxisowych durnot, jest tam sam. Nie ma z kim gadać, tylko czasem przyjdzie czirliderka albo krowa. Wszystkie inne pokoje są wolne. Cze to jest normalne? Czy da się coś z tym zrobić?

Liv 14.10.2012 17:57

Usuwałaś jakichkolwiek simów z otoczenia?

Ja tez tak mam u siebie, ale to efekt czystek :P

Cytryśnia 14.10.2012 17:57

A jest kucharka?

Dżiglipaff 17.10.2012 20:29

na pewno poprawnie zbudowałaś ten akademik uzywając kodu changeLotZoning dorm ? jeśli nie, to go wpisz, zapisz, wyjdz do otoczenia i wejdz ponownie

wszystkie drzwi do pokoi studentów muszą mieć tabliczkę na zdjęcie a w kuchni musi stać kuchenka taka z nóżkami, inaczej nie pojawi się kucharz

Psychosis 01.12.2012 10:31

Czy jest możliwość w trakcie studiów, przerwanie ich, np. ze względu na zaręczyny i powrót do otoczenia? Jeśli tak, to jak to zrobić?

Cytryśnia 01.12.2012 10:44

oczywiście że jest, tyle że potem już nie wrócisz, no chyba że kodem. Wybierasz po prostu telefon>uczelnia>porzuć studia (czy jakoś tak) :)

FuczaQ 29.04.2013 18:03

Jest jakiś "magiczny" sposób by zrobić kilkuosobowe pokoje w akademikach?

Liv 29.04.2013 18:11

Wystarczy w pokoju postawić 2 łóżka (albo więcej :P), zająć pokój simem (zanim inni studenci zdążą to zrobić :P), ale nie dawać tej opcji blokady dla innych simów ;]
Wtedy inni simowie mogą sobie przyjść do pokoju Twojego sima i w nim spać, o ile nie będą mieć własnych pokojów :D
Albo zamiast tych specjalnych drzwi dla akademików dać zwykłe i w pokoju postawić łózka ;) Ale wtedy wątpię, czy inni studenci potraktują to jako akademik i się zjawią :P Ale jeśli masz kilku swoich simów, to da radę ;) No i nie można zapomnieć o specjalnej kuchence dla pani z kawiarenki/stołówki/whatever, bo wtedy jest po akademiku :D

Misiunia 07.07.2014 11:40

Hej! Ostatnio po roku przerwy postanowiłam sobie zagrać w TS2. Wysłałam swoich simów na studia, wszystko było OK, aż na czwartym roku simowie przestali chodzić na wykłady. Po prostu, kiedy idą na zajęcia, znikają na sekundę i znowu się pojawiają. :( Ktoś wie, dlaczego zrobił mi się taki błąd w grze i jak go naprawić? Próbowałam już wyjście z TS2, nie zapisanie i ponowne włączenie, kasowanie simów oraz boolprop testingcheatsenabled true/Force Error/Reset. Nic nie działa! :(( Dodam, że nie mam tzw. Custom Content (w folderze Downloads jest pusto), Insimenatora ani żadnych innych udziwnień. :(

Liv 07.07.2014 12:03

Pewnie mają już dość studiów! :D (nie dziwię się)
Masz tak tylko w jednym otoczeniu?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:17.