![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Włosy są moim zdaniem dużo lepsze niż w dwójce, a i tam jakoś nie przeszkadzały podczas gry. Zdecydowanie wolałam dwójkowe włosy od tych hełmów z trójki, więc i te podobają mi się bardziej niż z TS3 :D
Co do rzęs, to wydaje mi się, że jest wyraźna różnica pomiędzy długością rzęs sima i simki. Pytanie tylko czy u simki to faktycznie rzęsy, czy po prostu makijaż? anie wydaje mi się, że o czwórce już można powiedzieć wiele dobrego. Pomijając wygląd simów, który jak rozumiem Ci się nie podoba oraz grafikę, która również Ci się nie podoba, jest wiele opcji gry, na które warto zwrócić uwagę. Już sam kreator tworzenia sima zasługuje na pochwałę, bo w końcu będziemy mogli stworzyć sima jaki nam się tylko wymarzy, nie będą ograniczały nas suwaki :) A co z opcjami trybu budowy? Dodawanie fundamentów do gotowego domu, regulowanie wysokości fundamentów, przestawianie całych pokoi, lepsze oświetlenie oraz różne rodzaje oświetlenia, różnorodna wysokość pięter, możliwość zbudowania poddasza itd.... No i wreszcie tryb życia: wielozadaniowość i naturalne poruszanie się simów, koniec z absurdalnymi przeszkodami, rodzinne posiłki itd.... Czy naprawdę nic z tego co wiemy już o TS4 nie zasługuje na Twoje dobre słowo? |
Tylko że tych rzeczy nie widzieliśmy jeszcze tak na prawdę w akcji, są obietnicami z trailerów przydałby się gameplay w którym byłoby widać że to na serio działa.
|
Cytat:
Z tych samych źródeł wiemy również jak będą wyglądały simy i jaka będzie grafika, a mimo tego osoby krytykujące grę zakładają, że tak będzie na pewno, choć nie widzieli tego w gameplayu. Czyli na podstawie trailerów możemy krytykować, ale chwalić nie? |
Cytat:
|
octavessens wiem, że chodziło o prawdziwe rzęsy :)
Ten prosty pasek wystaje ponad oko, więc nie wygląda jak rzęsy narysowane na oku. Teraz tylko pytanie, czy wyglądają tak bo na oku jest ciemny makijaż, który zlewa je w jeden pasek, czy taki pasek zrobili jako rzęsy :| Jeśli tak, to faktycznie słabo, zwłaszcza że w trójce są ładne, pojedyncze rzęsy. |
Ja już to kiedyś pisałam, ale powtórzę, różni ludzie mają różne priorytety. To tak jakby jednej cesze gry przypisywać ocenę punktową. Np. bugi w ts3 to wada, ale to dla mnie mniejsza wada niż zaletą jest otwarte otoczenie, styl graficzny itd. Nie wiem czy się dobrze wyraziłam. Gdyby styl graficzny czwórki był podobny do dwójki, to byłoby jeszcze OK, bo dwójka mi się podoba graficznie i Simy też są w dwójce całkiem ładne i można stworzyć je różnorodne. Jednak ja jestem na maksa zakochana w otwartym otoczeniu, postępie historii, wspólnym starzeniu się całego miasta, dużych drzewach genealogicznych, możliwości sterowania całym miastem z poziomu właściwie jednej rodziny (z modami). Wiem, że to wszystko raczej będzie też w czwórce, ale za to styl graficzny, jak dla pięciolatków, mnie po prostu odstręcza, jest to dla mnie gigantyczny minus czwórki, podobnie jak brak CASt'a, ale to jeszcze bym przeżyła, gdyby dali jakieś zastępcze narzędzie do dodawania nowych kolorków. W dwójce miałam mnóstwo fanowskich rekolorów różnych obiektów.
Irbis, to nie tak, że możemy oceniać wady, a nie zalety niusów. Po prostu styl graficzny czwórki widzimy, więc możemy go oceniać, co się komu podoba. Ale informacje o wielozadaniowości np, są tylko gruszkami na wierzbie, dopóki nie włączymy gry i nie sprawdzimy tego na własnej skórze. Wszak jakoś na czatach z twórcami o TS3, też gra chodziła płynnie, a wiadomo jak jest w rzeczywistości... |
najbardziej dziecieca oprawe graficzna moim zdaniem miala 2 (http://img1.wikia.nocookie.net/__cb2...oke_Family.jpg). 4 poki co zapowiada sie mlodziezowo, simy sa komiksowe, przesadzone i calkiem ladne.
|
Dwójka miała komiksowe simy, ale otoczenie było w miarę naturalnie zrobione. W czwórce wygląda na to, że postawili na maksymalną komiksowość. Nie byłoby to takie złe w sumie, gdyby nie to, że przydałoby się trochę więcej detali. Ciekawe czy to się zmieni jak już będzie w fazie beta*? W końcu alpha to przede wszystkim czas na robienie podstaw, dopiero później dochodzą szczegóły.
* bo wciąż jest w fazie alpha, prawda? |
Jeśli wciąż jest w fazie alpha, to ciekawe czy zdążą z premierą w tym roku. Nie mam pojęcia o "procedurach" tworzenia gry, ale ciekawe czy zdążą. To gadanie, że premiera jest w tym roku wydaje mi się o tyle nieprawdopodobne, że ani za wielu informacji o grze nie ma, ani nawet konkretnej daty premiery.
|
Cytat:
A co do braku Cast'a to też jest pewien krok w tył.Pewnie im się nie chciało tego robić,bo niech podają jakiś sensowny powód,czemu nie będzie można już projektować własne rzeczy? |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:41. |