TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Wasze simowe przyzwyczajenia (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35676)

LillyGreace 21.02.2009 07:26

Odp: Wasze simowe przyzwyczajenia

-zawsze gram na swoim otoczeniu własnym, autorskim :P
-tworzę to otoczenie zawsze z Diftwood (chyba tak to sie nazywa..)
-moi simowie zawsze są polakami (kurcze, nie wiem czemu:p), tzn mieszkają w Polsce ale często tworzę tam zagranicznych simów również
-zanim zacznę grę wymarzoną rodzinką to zaludniam otoczenie-tworzę przynajmniej 5 fajnych rodzinek aby byly ciekawe przyjaźnie
-zawsze używam tylko dodatków z neta
-staram się prowadzić simami normalne życie, z gotowaniem, spaniem, załatwianiem potrzeb..

TrueWildLove 24.02.2009 18:51

- gram tylko z kodem familyFunds... i motherlode
- gram z dodatkami ale tylko do simów tzn. ubrania skiny, fryzury makijaż... a meble i wygląd domu maxis
-zawsze jak urodzą mi sie szczeniaczki lub kotki to zostawiam sobie 1 a reszte sprzedaje lub oddaje
- najczęściej simki mają dużo punktów gotowania i simowie techniki.
-staram sie tworzyć duże drzewa genealogiczne i rody. :)

Łezka 28.02.2009 12:26

Aaa, jeszcze mam jedno przyzwyczajenie, a mianowicie: zwykle w małżeństwie to głowa rodziny pracuje, a kobiety gotują, dbają o wygląd i rodzą dzieci. ;)

martusia_re2 28.02.2009 15:24

U mnie zazwyczaj jedyne przywyczajenie to to że Simka nie pracuje ^^. ale staram się odzwyczajać od tego :P

ZuuZaa 28.02.2009 19:28

nigdy nie gram facetem, nie wiem czemu, babki sa fajniejsze ;p

Aya de Chat 08.03.2009 20:44

- gram we własnym otoczeniu
- posiłki moich simów nigdy nie pochodzą z np. podaj śniadanie, tylko z 'przygotuj..', żeby mogli sobie np. spaghetti na śniadanie wszamać ;)

krowka123 22.03.2009 17:52

U mnie wszyscy faceci, których tworzę są ciemnoskórzy. I sama nie wiem, czemu. Generalnie nie mam więcej przyzwyczajeń. Chyba, że kody.

Paka 22.03.2009 19:17

Ja zawsze jak włączam Simy, to prawą ręke biore na myszke, a trzy palce z lewej ręki na 1 2 3 ,żeby sterować czasem xd
Tak jakoś już mi zostało, i ciągle jak gram to przewijam czas xd

mysza95 22.03.2009 19:18

Ja mam mało przyzwyczajeń ale np. ciężko mi się gra simami (facetami), twożę sima i nie gram nim, bo mi się nie chce, większość moich simsów maluje obrazy, przed położeniem spać sima to najpierw zmieniam ubranie na piżamę, a dopiero kładę spać.

FrAiSe^^ 22.03.2009 21:13

Cytat:

Napisał paka (Post 985402)
Ja zawsze jak włączam Simy, to prawą ręke biore na myszke, a trzy palce z lewej ręki na 1 2 3 ,żeby sterować czasem xd
Tak jakoś już mi zostało, i ciągle jak gram to przewijam czas xd

Ja tez mam to przyzwyczajenie x)

Oprocz tego:
- zawsze staram sie zapelniac wszystkie umiejetnosci
- zawsze pracuje do osiagniecia szczytu i potem zmieniam prace
- nie robie wiecej niz 2 dzieci
- simy maja zawsze zagraniczne imiona
- kiedy tworze sima/simke zawsze wyobrazam sobie jego hobby, jaka bedzie mial prace, gdzie bedzie mieszkal, z kim etc.
- zawsze jeden czlonek rodziny jedzie na zakupy i kupuje wszystkie ubrania dla wszystkich grup wiekowych, zeby juz nie trzeba bylo jezdzic do miasta
- jako aspiracje czesto wybieram Nauke
- Gram zawsze w otoczeniu ktore dochodzi razem z nowym dodatkiem ( aktualnie otoczenie z OZ )

no i to jako tako wszystko ^^ ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:43.